fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rita: ‘Mijn man wil een open relatie, maar accepteert de gevolgen niet’

open relatie

Een open relatie. Rita moet toegeven: enigszins verbouwereerd was ze wel toen haar man Rob dat voorstelde. Ze was Rob altijd trouw gebleven. “Neemt niet weg dat ik wel fantaseerde over andere mannen. Heerlijk vond ik dat.” De open relatie is een feit, maar Rob lijkt er minder plezier aan te beleven dan Rita. “Hij lijkt wel stik jaloers op mijn dates.”

Om het vuur in hun relatie weer een beetje op te poken, kwam Rob met het voorstel om de relatie open te gooien. “Rob en ik zijn al jaren bij elkaar en net zoals bij zoveel stellen nam de spanning tussen de lakens de laatste tijd tamelijk af. Kennelijk vond Rob dat ook en dacht hij na over mogelijke oplossingen. Een daarvan is dus de open relatie.” Aanvankelijk moest Rita aan het idee wennen en ze voerde urenlange gesprekken met Rob waarbij er flink wat flessen wijn doorheen gingen. Grenzen werden tot in den treure besproken en gemarkeerd.

Geen tongzoen

“Zo wil ik bijvoorbeeld niet dat Rob met een vrouw uit onze vrienden- en kennissenkring afspreekt. Rob wil niet dat ik met mijn date tongzoen, dat vindt hij te intiem en iets dat van ons is. En zo zijn er nog een aantal afspraken die we hebben gemaakt. Ik houd me daar aan, want ik respecteer Rob en zijn wensen. Wat we allebei enorm belangrijk vinden, is dat onze kinderen op geen enkele manier belast worden met onze manier van leven. Zij blijven overal buiten en we houden het geheim voor ze. Ik moet er niet aan denken dat het uit zou komen dat hun vader en moeder een open relatie hebben en vrijen met een ander. Nee, zij mogen er niets van merken.”

Wil je haar zien?

Rob schrijft zich in op een datingapp en heeft meteen een paar dates. Natuurlijk was Rita benieuwd hoe ze daar op zou reageren. “Het viel me mee. Rob vertelde dat hij had afgesproken met een vrouw en vroeg of ik een foto van haar wilde zien. Ik twijfelde even maar besloot toch om te zien met wie mijn echtgenoot het bed in zou duiken. Ik schrok een beetje, want de vrouw leek op mij. Dat vond ik bedreigend maar Rob stelde me gerust en zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken.” Nadat Rob een paar dates heeft gehad, is Rita er klaar voor. Ze spreekt in een hotel af met een man die ook een open relatie heeft.

Heerlijk met een ander!

“Het was zo heerlijk! Hij nam me mee naar een leuk restaurantje waar we heerlijk aten en elkaar leerden kennen. Daarna gingen we naar onze hotelkamer en begon het feest. Eerst wat onwennig maar al snel voelde ik me op mijn gemak en ontdekte ik dat ik het heerlijk vond om na al die jaren met een andere man te vrijen. Hij is een uitstekende minnaar en weet precies wat vrouwen fijn vinden. Een openbaring.” Als Rita thuiskomt, hangt Rob aan haar lippen. Hij wil alles weten en als Rita begint te vertellen, verandert zijn nieuwsgierigheid al snel in irritatie en jaloezie. “Ik vermoed dat hij jaloers was omdat ik me heel mooi had gemaakt voor mijn date. Ik droeg uitdagende kleding en subtiele make-up.”

Hij grijpt me bij mijn borsten

Toch denkt Rita dat Rob vooral struikelt over haar blijheid en enthousiasme over haar date. “Ja, ik straalde toen ik weer binnenkwam. Als iemand anders dan je eigen man je zegt dat je prachtig bent en dat hij het heerlijk met je vindt in bed, tja, dan ga je vanzelf licht geven. Rob kon dat niet waarderen en is de hele week boos op me geweest. Opeens deed hij heel bezitterig en doet heel klef. Dat heeft hij nog nooit gedaan, Rob is niet van het aanraken en kussen, maar nu verliest hij me geen seconde uit het oog. Grijpt hij me opeens bij mijn borsten als ik aan het aanrecht sta en eten klaar maak. Of hij geeft me een kets op mijn billen. Best wel hard. Dat dominante gedrag dat hij nu vertoont, vind ik eigenlijk helemaal niet leuk.”

Hij gunt het me niet

Terwijl Rita zo’n twee keer in de maand een date heeft, heeft Rob weinig dates. “Nu wil hij dat ik niet meer zo vaak afspreek. Maar dat weiger ik, we hebben afspraken gemaakt en ik houd me daaraan. Ik denk dat ik weet wat de achterliggende gedachte van Rob is: hij wil gewoon lol buiten de deur hebben zonder mij en hij wil mij niet kwijt. Door het invoeren van een open relatie dacht hij dat ik toch niet zo snel zou daten. Hij wel en dan kon hij lekker zijn gang gaan. Nu blijkt dat mannen geïnteresseerd zijn in mij en het fijn vinden om met mij af te spreken, vindt Rob het niet meer leuk. Het lijkt erop dat hij het me niet gunt. Ik vind het best ingewikkeld, want ik heb veel plezier met die andere contacten en wil daarmee doorgaan. Maar ik weet niet of ik dat ten koste van mijn relatie wil laten gaan.”

Wel of geen open relatie?

Hoe denk jij over een open relatie? Heb je er zelf een? Vind je het een goed idee dat partners elkaar niet beperken en dat plezier met anderen er gewoon bij hoort? Of ben je van mening dat een open relatie de doodsteek voor je relatie is? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Sam Lion via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

8 reacties

Petra van Dorp -

Ik snap hier nooit iets van. Wat heeft buiten de deur neuken voor toegevoegde waarde voor je relatie? Wordt je superheet van je eigen partner als je zojuist een vreemde hebt geneukt? Als je zo graag met een ander naar bed wil, heb dan het fatsoen om je eigen relatie te beëindigen en overnieuw met iemand te beginnen die je niet als broer/zus/tuinmeubel ziet. Want nu zie je maar wat er van komt: de partner is jaloers (inderdaad, boontje komt om zijn loontje) en de relatie gaat sowieso stuk, want zij wil niet stoppen (en dat is haar goed recht) en partner denkt door even zijn dominantie te demonstreren door haar lomp bij de borsten te grijpen en te slaan op haar billen dat het wel weer even in orde komt. Ik zal wel een ouderwetse trut zijn en dat interesseert me niet, maar zodra iemand begint over buiten de relatie te kijken, is dat einde verhaal. Er komt altijd gedonder en herrie van. En oh ja, de man wil niet dat de vrouw tongzoent op haar date want dat is te intiem, maar volledig geneukt worden is geen probleem? Wat een idioot gedoe.

Marloes -

Humor dit.
Boontje komt om zijn loontje

Jonnie -

Bezitterig gedrag is jaloezie. Jaloezie past niet in een open relatie. Hij kan ook gewoon blij zijn voor zijn vrouw. Fijn dat ze zo geniet van het leven.

Johan -

Een vrouw heeft net zoveel seks nodig als een man. Dus is dan een open relatie een mooie oplossing. Jaloezie is hierbij waardeloos.

Moi -

Respect , eerlijkheid en vertrouwen
Weten dat het lust is dan us het absoluut mogelijk binnen een relatie.
Vreemdgaan vind ik persoonlijk onacceptabel!

Sam -

Ik heb zelf geen ervaring hierin, maar de man in dit geval heeft geoogst wat hij zaaide.
Geen relatie is hetzelfde, daarom is het vrij zinloos om met mijn bril te bepalen of een open relatie ‘slecht’ is of niet.

Margreet -

Niet iedereen kan daar tegen, ik zeker niet. Ik ben verbaasd te lezen dat een vrouw zo snel op haar gemak is met een vreemde man en dan ook meteen met hem naar bed wil. En dan ook steeds een ander. Ik vind seks/intimiteit geen consumptie artikel.
In dit geval lijkt het of de man spijt heeft, klinkt idd als jaloezie. Lijkt me toch belangrijk eea te bespreken. Waar niet aan gedacht is bij de afspraken is een evaluatiepunt. Vraag me sws af of je als alles nieuw is voor beide partijen, je goede afspraken kan maken. Moet ook lachen om het niet tongen, want te intiem. Dat is gemeenschap en een evt blowjob natuurlijk niet.
Ze komt er nu achter dat de gevoelens van haar man ook consequenties voor haar hebben of ze hem nu kwijt wil of niet. Het is alsof deze mensen heel jong getrouwd zijn en nu de schade willen inhalen. Er is zo’n gezegde: be careful what you wish for.

Ria -

gaat heel erg fout.

Reageer ook