fb
Damespraatjes Damespraatjes

Els: ‘Mijn man slaat door in het bezuinigen en wil dat ik ’s avonds een huispak draag’

slaat door in bezuinigen

Met angst en beven ziet Els d’r man de energienota tegemoet. Benno kan het nergens anders meer over hebben dan over de energieprijzen die de pan uitrijzen. Els wordt er gestoord van en begint zich te schamen voor eigen man. “Ik moet koud douchen. Niet alleen om kosten te besparen maar ook omdat het gezond zou zijn.”

Ze geeft toe dat ze nooit zo opgelet heeft of ze zuinig omgaat met gas en licht. Dat hoeft ook niet, want er komt geld genoeg binnen. “Daar werk ik dan ook hard voor. Ik heb een eigen bedrijf, ik maak veel uren en sta mezelf comfort en luxe toe. Dat was nooit een probleem, maar nu dus wel.” Sinds het nieuws dat alles zo duur wordt, is Benno in de stress geschoten. In het begin moest Els er om lachen maar dat is haar nu wel vergaan.

Lekker boodschappen doen

“Sinds de corona werkt Benno thuis. Zijn werkgever heeft ervoor gekozen om dat zo te laten. Het bleek niet nodig te zijn dat medewerkers vijf dagen per week op kantoor moeten zijn. Collega’s die dat wel prettig vinden, of geen goede mogelijkheid tot thuiswerken hebben, kunnen gewoon op kantoor werken. Benno vond het heerlijk thuis, ervaarde geen druk en kon zijn tijd zelf indelen. Contact met collega’s onderhield hij via Zoom. Ik vond het ook wel handig dat hij thuiswerkte, kon hij mooi de pakketjes aanpakken van de postbode en boodschappen doen. Heel relaxed allemaal.”

Het is goedkoper op kantoor

Maar als het aan Benno ligt, gaat daar verandering in komen. Hij heeft besloten om weer naar kantoor te gaan. Niet omdat hij dan gezellig met zijn collega’s is, maar omdat het een stuk goedkoper is. “Heel triomfantelijk vertelde hij me dat hij stopt met het thuiswerken. Ik was verrast want hij vindt thuiswerken veel prettiger. Geen haast meer ’s ochtends, je bed uitrollen, douchen aankleden en achter je computer kruipen. Benno moet een uur rijden naar zijn werk, dus hij moet weer heel vroeg op en is dan ook weer laat thuis. Maakt hem niet uit: hij heeft uitgerekend dat hij veel geld bespaart door op kantoor te werken.”

Koud douchen?!

Zo is daar de koffie en thee gratis en hij bespaart water met het doortrekken van de wc. Stroom voor zijn computer is thuis ook niet meer nodig dus dat scheelt ook weer. Hoewel Els het al een soort van beschamend vindt, stoot Benno gewoon door. “Hij wil dat ik koud ga douchen. Want vooral douchen is onbetaalbaar. Dus hop, de kraan naar blauw en ff snel afspoelen. Toen hij zei: ‘koud douchen is ook veel gezonder voor een mens’ schoot ik uit mijn slof. Ik weiger onder een ijsdouche te staan.” Het gesprek met hem daarover aangaan, heeft geen zin. “Het lijkt wel of hij aan het doordraaien is. Hij geeft mensen te pas en te pas advies over bezuinigen. Laatst kwamen vrienden eten en die gaf hij een dekentje die ze over hun benen konden leggen als ze het koud kregen. Eerst dachten ze dat hij een grapje maakte.”

Huispak aan

Als het aan Benno ligt gaat de kachel niet meer aan. “Ik zat laatst achter mijn laptop en kon niet eens meer typen zo koud waren mijn vingers. Ik was het zo zat en heb de kachel hoger gezet. Benno was woest en zweeg de hele avond. Hij heeft van die huispakken besteld. Was hij helemaal blij mee. Hij denkt toch niet dat ik in zo’n pak op de bank ga zitten? Ik ben er zo klaar mee en ik heb hier geen zin in. Ik wil best opletten en niet onnodig lang douchen of lampen aan laten. Ook wil ik wat beter opletten in de supermarkt en niet alles achteloos in mijn kar mikken, maar ik weiger om in een onesie op de bank naast mijn man te zitten. Dat ga ik gewoon niet doen.”

Mama is boos

Zijn auto laadt hij op het werk op, haar moeder krijgt een lekker warm vest als ze op visite komt. Els is er klaar mee. “Vorige week is mijn moeder boos bij ons weggegaan. Benno zat weer zo te emmeren over bezuinigingen en vertelde wat ze wel en niet moest doen. Ik zag het misgaan en kan mijn moeder geen ongelijk geven. Ik ben de volgende dag gelijk naar haar toe gegaan en mijn excuses namens Benno aangeboden. Benno weigert dat want het is zijn huis en daar heersen zijn regels. Punt. Als hij zo doorgaat komt niemand meer bij ons. Ik vind dat vreselijk want ik vind het heerlijk als we vrienden of familie over de vloer hebben.”

Els weet niet goed wat ze moet doen, maar vooral vraagt ze zich af hoe ze Benno kan bereiken. Hem kan duidelijk maken dat hij zo iedereen wegjaagt en dat hij talk of the town is. “In de familieapp zijn de grappen niet van de lucht. Ik kan er inmiddels niet meer om lachen.”

Wat vind jij hiervan? Wat kan Els doen om het weer leuk en warm thuis te krijgen? Snap je dat Benno zo oplet of vind je dat wat overdreven? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Teona Swift via Pexels

Nicole: ‘Ik durf het mijn man niet te zeggen, maar het liefst blijf ik apart van hem slapen’

liever alleen slapen
Nicole d’r man heeft rond deze tijd van het jaar veel last van hooikoorts en allergieën. Daardoor is zijn neus enorm verstopt en ademt hij zwaar. Nicole ligt ’s nachts wakker en omdat Matthijs zijn vrouw haar nachtrust gunt, is hij naar de logeerkamer verkast. “En eigenlijk vind ik het heerlijk om alleen te slapen en mag het van mij wel zo blijven.”

Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

71 reacties

Frank -

Als opvolging….
Ik zou hem uit de familie app verwijderen en vertellen dat hij door deze actie te ver is gegaan. En dat dit de reden is voor verwijdering uit de app.

Frank -

Dat gaat heel ver.
Koud douchen kan goed zijn maar, niet in de avond. Dan slaap je slechter.
Een huispak is lekker maar, niet tegen de kou. Ga anders eerst een week wonen bij moeder. Vertel haar wel eerst waarom.
Als hij dan niet bijdraait, dreig met een scheiding. Schakel psychische hulp in om hem te ‘helpen’. Helpt dat niet? Scheiding is dan het laatste wat je kunt doen.

Ani Ene -

Spreek een reële bedrag af die hij wel wil geven voor energie gebruik. Wat is financiël wel haalbaar? Een huwelijk is nemen en geven en dat moet van beide kanten komen.
Als je ziek wordt geestelijk of lichamelijk kost ook geld. Voorkomen is beter dan genezen. Warmte, water, licht hebben we nodig om in onze bassis behoeften te voorzien. Jouw bassis behoeften als vrouw zijn blijkbaar iets anders dan de zijnen. Praat er over met hem.

Caro -

Dit is geen leuke situatie voor jou.
Het lijkt me dat jou man zijn leven onder controle wil houden vanuit een angstgedachte. Reageren vanuit angst levert niemand iets positiefs op. Het verkrampt je.
Vanuit liefde zou hij dingen bespreken en samen oplossingen zoeken.
Hij zou geholpen kunnen worden, maar dat heeft hij zelf in te zien,…
Succes.

Mariet de Jongh -

Behoorlijk egoïstisch die Benno, wel thuis willen bepalen wat er moet gebeuren. Maar bij zijn werkgever wel volop profiteren van warmte, koffie etc. Plus 2 uur per dag de auto gebruiken. Meten met 2 maten dus.

Marianne -

Een ooni is sowieso geen goed idee. Als je naar het toilet moet, moet je hem toch tot aan je enkels laten zakken. Brr. Verder zou ik Benno ‘s- avonds koude salades voorschotelen dan kost dat geen gas en intussen goed voor mezelf zorgen.

Jeroen -

Dit soort extreme dingen want er zijn nog veel meer, zoals ik zelf met een lege maag en zonder water de berg op ga en oververmoeid uitgeput 5 kg lichter aankomen bij luxe hotel …..dat dan weer wel:-) kan je niet ook van je partner of vrienden vragen dan ga je in mijn geval eerst ergens rustig drinken stad bekijken en 1 dag later de berg op. Zelf mag je alles van jezelf eisen en ook stomme dingen doen maar met anderen moet het voor iedereen leuk blijven en niet iedereen houdt van……….
Uiteindelijk kost een echtscheiding je meer geld 🙂

Ter -

Saskia..

2x per week douchen 🙁
Voor jou geen orale verwenning op de zaterdagavond

Mine -

Voor mij zou dit een reden om te gaan scheiden..dit gaat te ver wat hij alles eist,hij zelf mag voor zich zelf bezuinigen maar niet voor de partner

stuffie -

“Ze geeft toe dat ze nooit zo opgelet heeft of ze zuinig omgaat met gas en licht. Dat hoeft ook niet, want er komt geld genoeg binnen.”

Als je dit zegt, dan zeg je eigenlijk dat het je geen bal kan schelen wat voor leven volgende generaties hebben.

A ad -

Handige man
Gaat s morgens eerder de deur uit is. Lekker warm in de auto
8 Uur op kantoor in een verwarmde ruimte
Dan een uur naar huis in een warme auto
De lekkere warme kopjes koffie
En misschien ook een warme douche op de zaak

En jij de hele dag in de kou ,nou van mij de dikke duim in zijn warme kont

Marinita -

Er zijn 2 dingen, die opvallen. De vreemde manier waarop jouw man jou bezuinigingsmaatregelen oplegt in plaats van die gewoon eerst te bespreken. Dan inhoudelijk.
Zelf gebruik ik al jaren geen centrale verwarming op gas en ik bevries niet. Ik heb elektrische straalkacheltjes om plaatselijk te verwarmen, die zet ik onder mijn bureau als het koud (ik werk thuis) is en dat kost 400 Watt. Niet een zware bezuiniging, maar wel een besparing vergeleken met CV op gas. Ik kan helaas niet zelf van zonnepanelen gebruik maken, want mijn verhuurder bepaalt dit. Ik doe soms een extra trui aan als ik geen kacheltje wil gebruiken. Ik douche regelmatig op gas en mijn verbruik is koken en douchen, 127 m3 per jaar. Ik bezuinig dit jaar iets meer, door wat langer te wachten met de straalkacheltjes te gebruiken en in plaats daarvan heb ik een voetenwarmer gekocht, die ik op mijn computer kan aansluiten, van 10 Watt.
Verder meten is weten. Het lijkt erop alsof jouw man puur op zijn ‘ gevoel’ stuurt en eigenlijk zie ik jou dit ook doen. Bereken hoeveel je kunt missen voor energie per maand en pas je verbruik daar op aan. Doe dit in overleg en check regelmatig de meter om te zien hoeveel het kost. Misschien valt het mee en kun je jezelf iets luxueuzer verbruik veroorloven. Het huispak en de koude douche zijn onzin. Dat hoeft echt niet. Het is niet echt koud in Nederland en een frisse omgeving is gezonder. Ook kun je besluiten om de CV aan te doen als je moeder komt bijvoorbeeld. Dat kan nog best, zonder dat dit heel duur wordt. Ik zou jullie beiden aan willen raden om iets meer op feiten af te gaan en die gezamenlijk te bespreken. Wat mij ook trof dat je zei dat je nooit bezuinigde en dat je man zich hierover zorgen maakt omdat er nu wel bezuinigd moet worden. Het lijkt erop alsof jouw man zulke drastische maatregelen voorstelt omdat hij bang is dat hij jou niet kan vertrouwen met ‘ normaal overleg en normale bezuinigingen’. Jij lijkt bang te zijn dat hij jou teveel beperkt en daardoor doorschiet met bezuinigingen. Je wilt hierin je gelijk krijgen. Het beste is echt berekenen hoeveel er bezuinigd moet worden en dan te bespreken hoe dit het beste kan en dan allebei redelijk blijven je aan de afspraken houden!

John -

Ik ben het volledig eens met je man, wij hebben nieuwe tarief maandelijkse rekening van 176,00 met zijn tweeën, wij kwamen van 34,00, vanaf nu is het hier ook koud douchen is zeker gezond en met dekentjes en een huispak is niets mis mee! Als de visite dat niet begrijpt kunnen ze beter wegblijven. Overigens hebben wij geen zonnepanelen, wel gas en elektriciteit, gewoon altijd op gelet met kopen van zuinige apparatuur

Theo -

Geloof maar niet dat die heren en dames en familie in de 2e kamer het koud krijgen in de winter.
Is het niet gelukt met corona, apenpokken, nu maar zo proberen met stress. Eigen volk doden over de hele wereld. Gaat ze toch lukken. Stuur maar wapens en geld

Els -

Hoi naamgenoot,
Dit issue gaat mijns inziens niet alleen over doorgeslagen energiezuinigheid van jouw man, maar vooral om de communicatie tussen jou en je man. Je runt samen een huishouding en je overlegt over dit soort dingen. Je wilt je gehoord voelen in je bezwaren en samen met je man zou je eruit moeten komen wat werkbaar is en acceptabel is voor beiden.

Hendrik -

Mijn echtgenote is vorig jaar helaas overleden.Ze had het altijd snel koud, dit kwam mede door haar chronische ziekte, ik heb echt nooit bezuinigd op stookkosten, omdat ik niet op mijn geweten wilde hebben, dat ze nog zieker werd,de verwarming stond altijd op 23 graden. Benno beseft kennelijk niet, dat je je vrouw en schoonmoeder niet in de kou kan zetten,dat gaat echt te ver.

Thom -

Besparen?? Het feit dat er al minimaal 2 uur reistijd voor nodig is, voor woon-werk verkeer zegt al genoeg. Wie betaald dat?? De werkgever?? Dat we energie willen besparen zal wel duidelijk zijn, maar als het verhaaltje hierboven klopt, dan hoort die man ( en vele anderen ) in het gekkenhuis. En koud douchen? Dan weten we nu, dat we allen, al jaren zo’n energie slurpend ding in huis hebben om warm water te maken. En iedereen zou moeten weten, dat energie besparende maatregelen, klein of groot, ( veel ) geld kost. En niet iedereen heeft het maar in die oude sok verstopt. Moet je daarvoor lenen, dat is het nog duurder. Het is wel een leuk verhaaltje. Maar bedenk wel, als die werkgever, het ook niet meer kan trekken, en de deuren moet sluiten, i v.m de kosten. Dan is de gratis koffie ook weg, en gratis wc. Dus minder geld in het laatje, dus dan maar geen verwarming, de hele winter???????

Milieu -

Probeer er samen uit te komen welke maatregelen acceptabel zijn.
Koud douchen lijkt me ook overdreven neem een elektrische boiler.

Wat @Martijn zegt is onzin, je kunt niet alleen nu wat voor het milieu doen dat helpt altijd. Daarnaast doet stoppen met vlees eten veel meer voor het milieu dan het merendeel van de andere maatregelen bij elkaar.
Denk daar maar eens overna voordat je naar anderen gaat wijzen.

Verder helemaal mee eens, nog niet echt koud geweest dus kleed je er gewoon op.

N.v.t -

Een dikke trui niks mis mee extra fleecedeken over doe ik zelf ook maaaarr koud douchen gaat dan weer net een stap te ver kort douchen oke maar wel even lekker warm ontspannen douchen daar komen ze bij mij niet aan
Wat een eikel die kerel!

Ineke -

Als je een huis hebt, welke aan de noord kant ligt, kan het behoorlijk koud worden in huis! Als je in een flat woont, stoken de buren wel voor je! Makkelijk praten. Wat een vervelende man zeg!

Dorothé -

Wat een zeur is die moeder van Els.
Doe toch wat mee met je schoonzoon. De winter is nog niet eens begonnen en is zo weer voorbij.

lieze -

meen je nou echt dat de mama van Els zeurde omdat haar dochter en schoonzoon de verwarming uitlieten toen zij op visite was? ze kreeg toch een warm vest?
ik zal daar later nu echt niet om zeuren. ik zou niet willen dat mijn schoonzoon zich later in kosten steekt gewoon omdat ik zo nodig op visite wil komen om met mijn dochter te socializen.
die moeder van Els zou haar schoonzoon beter steunen, meer centen over om voor hun kindjes gezond eten te kopen, komen ze later niet bedelen bij haar

JanWillem -

Die Benno verdient een fikse draai om de oren en iedereen die roept dat het nog niet koud is geweest, zat zeker in Spanje. Het is de nachten al een paar keer tegen het vriespunt geweesr, overdag hebben we al dagen gehad van 12 graden. Hier in ons huis zakt de temp dan al snel naar 16 graden.. hier staat de thermostaat op 21. Al meer dan 40 jaar. En dat blijft zo. Dan maar in de schuld. En koud douchen??? Ben je nou helemaal van de pot gerukt. Onze overheid, lees Rutte, een VVDer, oftewel Veel Vuile Daden, heeft ons land kapot gemaakt. En er voor gezorgd dat er nu veel armoede is en de mensen hun nota niet meer kunnen betalen. Het is compleet van de zotte dat de gewone hard werkende burger in de kou moet gaan zitten door die zwijnen. Wordt tijd dat Nederland compleet plat gaat. Maar dan ook compleet. Weg met deze overheid.

Harry -

De rubriek heet niet voor niets damespraatjes. Ondanks het feit dat dit een verzonnen verhaal is blijft het feit dat het nog niet eens koud is geweest. Koude vingertjes aan de laptop, laat me niet lachen….. Wat is er mis met een huispak? Volgens mij is dat tegenwoordig nog mode ook! Koud douchen? Doe zoals vroeger, douche bv 2x per week. Laat de wastafel vollopen en was je aan de wastafel. Alleen de woonkamer verwarmen is ook voldoende, en inderdaad op 18gr maximaal.

Frits -

Ik ben het helemaal eens met Benno. De verwarming hoeft helemaal nog niet aan en als je het koud hebt trek je maar iets warmers aan. Of dit nou een onesie is of niet. En als hij een keuze maakt om weer op kantoor te werken dan is dat zijn keuze niet die van Els.
Het enige waar ik het niet mee eens ben is het koud douchen. Dat slaat nergens op want een lekkere warme douche is nou eenmaal voor vele een moment van ontspanning.

Kloofjje -

Ach ach, mijn man is exact het tegenovergestelde

Maria -

Het is nog niet nodig geweest om de verwarming aan te hebben. Bij ons staat hij nooit hoger dan 19 graden, al 35 jaar lang. Bovendien is het niet goed voor je huis om de verwarming helemaal uit te laten. Je kunt verluchten, maar pas op voor teveel vocht in huis. In plaats van koud douchen kun je ook korter douchen en in de supermarkt kun je ook om je heen kijken wat je koopt. Zo slecht hebben we het nog niet hoor.

Marc L. -

Zo. Met temperaturen die nauwelijks onder de 15 graden zijn geweest en veel dagen nog volop zon, lijkt dit me een broodje-aap verhaal. Het is bij ons nog niet kouder geweest dan 20 graden in huis en met de zon erop is het zo 21,5. Misschien was dit bedoelt om wat reacties uit te lokken? 🙂

Danielle -

Nu al koud hahaha jeetje zeg. Wij hebben hier ook nog niks aan van kachel. Het is inderdaad gezonder. Bij bezoek in de avond zou ik m wel aan doen, maar wij gaan alleen met gezin gezellig onder een deken.
Misschien je man het huis laten isoleren en jullie huis verder verduurzamen met zonnepanelen, warmtepomp, regenwater-wc e.d., dan kan die het positief omzetten.

Masie -

Els, je moet hem uit negatieve gedachte eruit halen.
En daarmee bedoel ik, als hij zegt we krijgen hoge energie rekening dan moet je zeggen, ja dan is dat maar zo…. dan betalen we hem netjes toch…..mensen straffen zichzelf vanwegen het geld.
En wat Els aangeeft, een beetje opletten op verbuik is prima maar wat benno doet is overdreven.

Ik wil best gesprek met benno aangaan.
Want mijn partner was ook eerst zo, inmiddels weet ze hoe ik overdenk

Dina -

Hij is zo doorgedraaid het is bijna (rand) psychotisch of manisch, ook omdat hij niet voor reden vatbaar is. Ik zou contact opnemen met de huisarts zodat die hem kan beoordelen. Het is namelijk geen gezond gedrag vooral omdat hij aan geen kant aanvoelt wat nog gepast is.

Ina -

Ik heb een vriend daar komt ook geen kachel aan. Niks. Is daar ook erg koud in huis. Ik.heb zelf af en toe een electriche kacheltje aan. Heb 3 zware operatie s gehad, kan ook maar amper lopen en je zit ook dan zakt je temperatuur. En is pijnlijk op de wond. Hou het zoveel mogelijk warm ook met dekentje. En ik heb een uitkering ben verhoogt moet noodgedwongen nu niet meer stoken. Moet nu rond komen van 25 euro in de week. Weet ook wat zei door staat. En koud douchen vertik ik.

Mignon -

Jeetje Els,

Ik heb oprecht met jou te doen.
Dat we allemaal in deze tijd beter moeten opletten met ons verbruik staat vast, zeker als wij allen een niet al te hoge rekening willen.
Maar wat jouw man doet is compleet achterlijk, hij kan ook te ver gaan.
Koud douchen is pure armoede en ik vind het belachelijk dat hij jou daar toe verplicht.
Ik persoonlijk vind niet dat hij bepaald,jullie wonen er tenslotte samen.
Als hij getrouwd wilt blijven met jou kan hij beter gaan nadenken over hoe hij jou bij zich kan houden en dat is niet door dit achterlijke gedrag te vertonen.
Je zegt zelf, je houd van gezelligheid om je heen,dat neemt hij op deze manier van jou af, zelfs een stuk vrijheid en dat gaat wel heel ver.
Als dit gedrag aanhoud zou ik mijn koffers pakken en ergens anders vertoeven.
Wanneer hij het dan nog niet snapt,……heel hard weg rennen en hem de kou geven die hij graag wilt,wantzonder jou aan zijn zijde is het pas echt koud!

Laat je niet gek maken,jij bestaat ook!

Mr. Paul de Witt -

Bijzonder verhaal ! Je kan natuurlijk doorslaan, maar jij lijkt me weer zo een vrouw welke overal over zeuren kan ! Typisch vrouwen….
Ook hier letten we op, bij de boodschappen, energie/water in huis, gescheiden afval, zelf (dus niet elektrisch) fietsen of ga lopen dames, is nog goed voor de lijn ook. (Ik ben er in een jaar 7 kg mee afgevallen). Verwarming niet hoger als 19 graden als ik alleen thuis ben, visite dan gaat ze hoger voor de gezelligheid en een wijntje erbij doet wonderen… ik wil immers wel leven ! En ben je samen dan beslis je samen… 😉

Houtkachel37 -

Niet aanstellen, pak je kans. Peer van een vent die Benno. Douchen is idd even pittig maar daar heeft Hans al iets op gevonden.

Sjaak -

??? Koud ??? Ik loop thuis nog in korte broek, t-shirt en blote voeten. En de verwarming is nog niet aan. Mij balkondeur naar de kamer staat overdag open. Ik mijn kamer is op het zuiden, de zon schijnt naar binnen. Maar ook buiten is het amper koud. Ben nog zonder jas naar de supermarkt gelopen (en ik was echt niet de enige). Wel een paraplu want het regende.

Joris -

“Ik zat laatst achter mijn laptop en kon niet eens meer typen zo koud waren mijn vingers”. Ik weet niet, het is oktober en nog niet koud geweest. Uit welk jaar komt dit artikel? Gezien corona en de mogelijkheid te kiezen voor thuiswerken of niet, is het van dit jaar. Maar dat is weer strijdig met de genoemde kou. Bijzonder. Ik neig óók naar verzonnen 🙂

Rc -

Zalige vent heb jij! Denkt vooruit!

Vrouw -

Lijkt mn ex wel die was te bedonderd om een nieuwe boiler te bestellen bij de eneco ik heb het vier haar uitgehouden in een koud oud huis koud douchen en bovendien een muizenplaag plus de schimmel blij dat ik nu in m’n eigen huis zit elektrisch kook en kan douchen wanneer IK dat wil ,🖕hier deze dikke middelvinger voor zulke mannetjes, voor mij geen vent meer zeker niet een die narcistisch is en alcoholist dus dat! Gewoon weggaan bij die kerel.

Martijn -

Nu kunnen mensen echt wat voor het milieu en hun portemonnee doen, dan komt hun ware aard naar boven. Collectief klagen dat er wat moet gebeuren voor het milieu. Nu krijg je de kans en doen velen te niet. Het enige wat echt helpt is consuminderen. Geen nieuwe spullen, geen fossiele brandstoffen stoken. Doe jij al mee?

Edwin -

Grappig, Benno, die eigenlijk Hans heet, leest ook mee….

Edwin -

Eens met Joke. Het lijkt wel een Joke.

Joke -

Wat een idioot verhaal.
Zo bizar dat het wel verzonnen lijkt

Joske -

Man is waarschijnlijk altijd zo geweest en ze had hem al lang moeten verlaten. Werd pas een onaanvaardbaar probleem bij het thuiswerken.
Narcistische gedrag !

Digna -

Dringend tijd voor bezoek aan psycholoog. Doet me denken aan depressie, of erger

Hans -

1 liter kokend water uit de waterkoker en dan mengen met 3 liter koudwater.gooi dat in een emmer en neem een plastic beker mee om je lekker af tespoelen in de douche, kost geen gas en weinig stroom.

TT -

Inderdaad Ingrid, duidelijk een verzonnen verhaal om reacties uit te lokken.
Waarom?

Ilona -

Wat erg om zo te leven voor jou .We moeten allemaal opletten maar in onderling overleg .Koud douchen vind ik geen optie omdat ik dat niet mag van de arts.Goede kleding kopen vest bij de hand in huis en savonds een fleece kleed groot.geen verwarming aan helemaal niet Ik zag er erg tegenop maar valt zo mee het is gewoon beter voor astma en meer ziekten.
Ik wens je veel wijsheid om zo te leven .Een compromis is altijd mogelijk.

Groetjes

Marcel -

Begin ten eerst eens met het gas te stoppen. Laat dit stop zetten bij je energie leverancier. Anders betaal je nog altijd de netwerk kosten. En gebruik andere alternatieven die zijn er genoeg. Je bent gewoon dom bezig als je gas gebruikt. Dit is gewoon not done !!! Je bent gewoon erg dom bezig als je gas blijft gebruiken. Stop daarmee. Installeer zelf een kleine electrische boiler om te douchen , of vraag een handige kennis dit te doen. Verder verwarm niet je hele huis alleen bijvoorbeeld je woonkamer, net als ze vroeger deden. Genoeg alternatieven , Think out of the box !!!!

Marcel -

Waarom gebruik je gewoon niet je gezonde verstand. Heb je niet voor niks. Alle kennis is te vinden op internet. Je kunt ,- bijvoorbeeld een kleine elektrische boiler aanschaffen. Die gebruiken bijna niks. Bijvoorbeeld dit model Ariston Thermo 3100339 Andris RS 30. Google maar eens. Kost tussen de € 120 a € 130,- gebruikt maar 30 Kwh per maand. Is dus omgerekend met onze plafond prijs 30 x € cent € 0.40 Dus voor € 12,- per maand iedere dag douchen per persoon. Ik gebruik deze al sinds april dit jaar. 30 liter kan je 7 minuten warm douchen. 10 a 15 minuten wachten en je partner is de volgende. Afwas alles kun je ermee. Ga van het gas af. Tevens heb ik zelf 3 zonnepanelen aangesloten , en ja 2de hands. Kost ook bijna niks. Dus nu iedere dag gratis douchen. Mensen gebruik je verstand eens. Genoeg informatie op internet te vinden. En goedkoop verwarmen kan met petroleum kachels. Google ook maar eens. Met de € 1300,- energie ondersteuning of de € 190,- x 2 kan je dit al betalen. En sluit je gas af, met het geld dat je bespaard kan je deze zaken investeren. Ik heb het lekker warm voor minimaal € ,- 60 euro per maand met douche en electra . 20 graden in huis. Het is allemaal mogelijk, gebruik je gezonde verstand, en alle informatie is te vinden op internet. Kom zelf in actie en bouw niet op onze overheid. Volgend jaar wordt het nog erger. Dus begin nu en wacht niet af. Succes mensen , en denk zelf ook na ….. Zit zelf onder het minimum, ondanks dat zelf opgelost … en met een domme man schiet je werkelijk niks op, als ik dit verhaal lees te triest voor woorden.

Hans de Wolf -

Kom maar lekker bij mij in huis…

André -

Afscheid nemen van die man…er zijn genoeg andere leuke mannen die je wel met respect behandelen.

Ingrid -

Grappig verhaal, maar duidelijk een “scenario” en bedacht om reacties uit te lokken

Man -

Zeg tegen je man dat jij de energykosten op je neemt. Dan ben je zo van deze discussie af lijkt mij.

Miranda -

Ga een gesprek aan waarom is hij zo angstig is het alleen dat alles duurder wordt of spelt er meer. Daarbij leef gewoon want het geld kun je niet meenemen na het hiernamaals. Succes

Saskia -

Het lijkt me duidelijk dat hij te ver doorslaat. Ik vind niet dat je van iemand kan eisen om koud te douchen, wel om minder en korter te douchen. Elke dag douchen is totaal niet nodig en slecht voor je huid. Ik douche ongeveer 2x per week en tussendoor fris ik mijzelf op met een washandje. 10 minuten douchen kost ongeveer 0,2 m2 gas, dat is bij mij veel minder dan wat mijn verwarming kost op dagen dat de zon mijn woonkamer niet opwarmt (en dan is het nu nog niet super koud geweest). Mijn verwarming staat tussen de 18 en 19 graden en ik heb een electrische bovendeken gekocht. Ik zie er niets mis mee om op de bank met een deken of warmte kleding te zitten (hoeft niet perse een huispak te zijn), alhoewel dekentjes geven aan de visitite en nooit een uitzondering te willen maken voor de verwarming weer wat ver gaan.
Ik denk dat beide personen compromis moeten sluiten, en het lijkt me dat (relatie)therapie wel slim zou zijn hier.

Loek -

Het blijkt dat er geen tegenspraak mogelijk is. Dan moet je kiezen of delen! Als ik jou zo lees….. wegwezen !

Anitra Bakker -

Wat een onzin allemaal.Het is nog niet eens koud geweest.Vroeger was alleen de woonkamer warm.Ik maakte mijn huiswerk in een kamertje waar de ijsblokken op de ramen stonden.Kan me niet herinneren het koud gehad te hebben.Wel in je bed een kruik en dat was het.

Emiel houben -

Mensen snappen het niet zo geloof ik ongeacht de situatie als je veel geld hebt ga je erna leven en ook al denk je ik verdien genoeg eerst betaalde je 3000 euro voor een groot huis ga nou maar uit van het dubbele 6400 euro het is niet dat je het geld niet hebt maar het is zonde

Henk -

Nou, mijn schat verdomt het ook koud te douchen, wat een mietje. Maar de Krisis zal het haar leren. Met een huisoakje zit ze er al lekker bij. 16 graden in huis zijn tropisch zat.

John -

Kom op, you can do it.
Hij bedoelt het goed

Rika -

Ik het best wel begrijpen.
Er komt nog veel meer op ons pad , niet alleen Energie ook boodschappen worden straks ongelooflijk duur.
Als alles loopt zoals door menigeen wordt voorspeld sta ons nog een hele boel te wachten.
Bekende spreuk,
You on Nothing and be happy.
Vele gaan al failliet door de hoge Energie rekening .
Denk goed na wij komen allemaal aan de beurt.

Mirjam -

Wat is er mis met een huispak ?? Voel je je eigen daar teveel voor ?? Heel normaal hoor om savonds lekker op de bank te zitten in je huispak onder een dekentje. Wel belachelijk dat je man zo doet, een tussenweg is er ook, zet de kachel op 19 en als er visite komt even op 21 . Moet te doen zijn zo. Geven en nemen.

Ik -

Wat een dopr gedraaide noodgeval is dit . Weg wezen , en gauw , ren zo hard je kan rennen. En scheiding is durende , wat een dagobert duck, heeft hij zijn geld ztten tellen , in zijn pakhuis

EvA -

Het lijkt erop dat je man erg angstig is voor de stijgende kosten en om financieel niet meer rond te komen.
We weten nu nog niet zeker of deze angst gegrond is of niet.
Soms houden partners uit schaamte,schuldgevoel of angst voor verlies partner de grote financiële tegenvallers geheim. Zoals bijvoorbeeld een investering of aandelen die verdampen. De ene partner heeft dan geen idee van de zware verliezen, en snapt de stress van de ander niet.
Praat met elkaar over jullie financiële situatie. Misschien zie jij de situatie rooskleuriger omdat je niet van alles op de hoogte bent.
Als je man irreëel angst heeft, wat ook heel goed kan na deze moeilijke periode,
dan heeft hij professionele psychische hulp nodig.
Maar daar moet hij zelf voor openstaan. In gesprek met hem, zou je kunnen beginnen met relatietherapie, omdat je dan niet direct met de vinger naar hem wijst. Bij de relatietherapeut zou dit ook kunnen worden opgemerkt waardoor hij op die manier hulp krijgt. Als ik jou was zou ik de situatie aanpakken, voordat het escaleert. Want het ziet er naar uit dat we de komende jaren nog in deze rot situatie blijven, en hij gaat niet uit zichzelf veranderen. Hoe lang ga je dit nog volhouden?

Marnix -

Hem constant tegen de ballon trappen kan hij zich warm springen van de pijn. Meer verdient hij niet

Esther -

Misschien moet je hem even voorrekenen wat een echtscheiding kost

Gerjeanne -

Niet te doen dit. Een gesprek zal nodig zijn om hem wakker te schudden en daarbij de consequenties te bemoeien. Hopelijk wordt hij dan wakker en ziet wat er te verliezen valt.

Berina -

Zonder alle cijfers te kennen valt hier geen oordeel over te vellen.
Voor sommige mensen is een maandelijkse energierekening van 800 euro “niks”, terwijl anderen al beven bij de gedachte dat ze 400 euro per maand aan gas en licht kwijt zijn.

Verder kan het natuurlijk nooit kwaad om verstandig met energie om te gaan.

Edwin -

Er komt genoeg geld binnen. Nou Els, ik zou Benno lekker laten gaat koken in zn eigen sop. Koop een luxe appartement voor jezelf, compleet met stortdouche, sauna, whirlpool en ligbad. Vloerverwarming in de badkamer. Heerlijke luxe die je jezelf kunt veroorloven omdat je er zo hard voor werkt en omdat er genoeg geld binnenkomt. Ga je gezellig met je moeder op de bank zitten. Niet met vest, maar in bikini. Verwarming op 30 graden, roseetje erbij….heeeerlijk meid.

Rieneke -

Wat erg zo’n man. Ik zou als ik jou was maar eens een hartig woordje met hem praten en aangeven dat door zijn gedrag een scheiding vele malen duurder is. Er een beetje opletten kan geen kwaad of als je geen keuze hebt maar dit is echt ziekelijk! Door al dat uitrekenen en een uur meer reistijd kwijt per dag kon hij beter een uurtje extra thuis werk doen dan was dat beter voor het milieu en hielt hij er meer aan over.

Reageer ook