fb
Damespraatjes Damespraatjes

Man probeert een polyfasisch slaapschema en dit is wat er gebeurde…

De meeste mensen in Nederland zijn gewend om 7 tot 8 uur per nacht te slapen en de rest van de dag niet. Waneer je bijvoorbeeld naar Spanje kijkt, zie je dat zij het anders doen. Ze slapen ’s nachts zo’n 5 uur en tussen de middag ook nog een uur. Maar, er zijn nog meer soorten slaapschema’s te vinden. Zo is het in veel Zuid-Amerikaanse landen heel normaal om meerdere keren per dag korte dutjes te doen. En ook bestaan er mensen die slechts 2 uur slaap verdelen in korte dutjes van 20 minuten en die over de gehele dag uitvoeren. 

Ryan Bergara van BuzzFeed besloot om een zogeheten ‘polyfasisch slaapschema’ te proberen. Hierbij slaapt hij ’s nachts slechts 4,5 uur en doet overdag twee keer dutjes van zo’n 20 minuten. Hij krijgt adviezen van Jackson Nexhip, auteur van het boek Polyphasic Sleep and Productivity. Jackson zweert al jaren bij een polyfasisch slaappatroon en kan niet meer zonder.

Bekijk het experiment van Ryan in het filmpje hieronder. Wat denk jij? Kan een mens baat hebben bij een polyfasisch slaappatroon of geloof je meer in een monofasisch slaappatroon?

Reageer ook