fb
Damespraatjes Damespraatjes

Man ondergaat 25 behandelingen om zijn racistische tatoeages te verwijderen

Sinds een paar jaar heb ik een tatoeage, waar ik nog steeds heel blij mee ben. Het is -in principe- iets wat de rest van je leven je lichaam zal sieren, dus wil je dat het iets is wat goed bij je past en misschien zelfs wel een diepere betekenis heeft. Iemand die dit ooit had, is de Amerikaanse Bryon Widner. Hij had tattoo’s over zijn hele lichaam, maar helaas niet met een fijne of inspirerende boodschap: het waren zeer haatdragende en racistische tatoeages die hij tijdens zijn periode als skinhead en oprichter van de ‘Vinlanders gang’ had laten zetten. Ook zijn vrouw Julie was destijds lid van een ‘white supremacy gang’. 

Lees ook: Plekken waar mensen onderweg zijn hebben iets magisch

Hoewel het een erg fanatiek stel was, besloten ze jaren geleden toch om afscheid te nemen van racistische overtuigingen. Ze geloofden simpelweg niet meer in de dingen die ze uitdroegen en wilden niks meer met hun white supremacy gangs te maken hebben. Toen Bryon en Julie een kindje kregen, werd het gevoel om op normale wijze deel uit te maken van de samenleving nog groter. Byron ging op zoek naar een baan, maar werd door zijn haatdragende lichaamsversiering nergens aangenomen. Dit maakte voor hem de cirkel rond: hij moest zijn tatoeages laten verwijderen.

2

Dit gaat niet met een sponsje en een stukje zeep. Bryon moest maar liefst 25 laser behandelingen ondergaan om zijn huid ‘schoon’ te laseren. Deze ingrepen zijn niet pijnloos en kosten veel geld, maar ook daar kwam een oplossing voor. Byron zijn verhaal bleef niet onopgemerkt en hij werd benaderd door de SPLC (Southern Poverty Law Center) om voorlichting te geven tijdens de Skinhead Intelligence Network. Buyron ging akkoord en kreeg zo zijn behandelingen vergoed.

Wij vinden het een heel bijzonder verhaal! Wil je hier over verder lezen? Dat kan in het oorspronkelijke artikel van Daily Mail. Ook de foto’s zijn afkomstig uit dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook