fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je herkent als je een hekel aan kerst hebt!

“Gezellig he, die kerstboom?” vroeg ik laatst aan iemand die bij ons op kantoor op bezoek was. “Nou, als we één maand per jaar zouden mogen overslaan, was het wel december. Ik heb toch zo’n hekel aan kerst”. Zo, dat was niet helemaal het antwoord dat ik had verwacht… Maar het zette me wel aan tot nadenken, want niet iedereen is zo gek op kerstmis en toch ontkom je er niet aan. We hebben hier 5 dingen die je herkent als je een hekel aan kerst hebt!

Skyradio

Normaal gesproken vind je SkyRadio een heerlijke radiozender, maar zodra hij wordt omgedoopt tot ‘The Christmas Station’ schakel je heel snel over naar een ander radiostation. Jij kan je niet voorstellen dat er ook nog maar iemand gelukkig kan worden van ‘All I want for Christmas’ of ‘Do they know it’s Christmas’…

Te vroege kerst

Het lijkt steeds vroeger te beginnen… Net als de pepernoten die al veel te vroeg in de schappen liggen, worden ook tuincentra en interieurwinkels steeds vroeger omgetoverd tot een half kerstdorp. Leuk voor mensen die daar op zitten te wachten, maar als je een hekel aan kerst hebt erger je je hier groen en geel.

Een schande dat je niet van kerst houdt

Iedereen lijkt kerst wél leuk te vinden en spreekt constant schande over jouw gebrek aan deze liefde. Jij verklaart toch ook niemand voor gek die wel van kerst houdt? Respecteer dan ook please mijn mening!

Teveel sociale verplichtingen

In de decembermaand barst je ineens van de sociale verplichtingen. Je hebt Sinterklaas er nog niet opzitten, of je moet alweer naar drie kerstdiners waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Maak er het beste van; focus je op je geliefden en beloon jezelf in januari met een heerlijke vakantie.

Bakken met geld

Het kost zo ongelofelijk veel geld. Heeft niemand dan door dat kerst gewoon een manier van geld verdienen is? Cadeautjes, belachelijk dure wijnen en overdreven hoeveelheden eten. Als jij mocht kiezen waar al dit geld heen ging, had jij het vast veel beter kunnen besteden.

Komt dit overeen met jouw gevoel over kerst? Of juist totaal niet?Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Foto door Nicole Michalou via Pexels

4 reacties

janny van helvoirt -

Ik heb ook een pesthekel aan Kerst. Al die opgelegde dingen. Vrolijk zijn en samen Kerst vieren. Als kind had ik er al een bloedhekel aan en dat is nooit overgegaan

Simon -

We zijn geprogrammeerd om aan alles mee te doen. Kerst is daar één voorbeeld van. Veel mensen zijn schapen. Wij denken zelf niet na, we volgen.

Carmen -

Ik voel het sws niet, je kunt toch het hele jaar door doen zoals je met kerst doet?

Ik vind het een overdreven sociaal, vrolijk, gezellig doen, uiterlijk vertoon. Iedereen samen, knus in huis, samen met het gezin, etc. Pfffff zo confronterend als alleenstaande moeder. Oudste zoon woont niet meer thuis ivm zijn beperkingen en kan ook met de feestdagen een uurtje komen. Als hij flipt (lijntje tussen lekker gaan en knallen is fractie van seconde) dan houd ik er niets aan, bij een dergelijke fysieke confrontatie. Jongste zoon ligt ook met kerst liefst hele dag in bed, gezellig samen eten is voor hem als autist met bord op schoot, koptelefoon op
deken over op de bank. Niemand die dat begrijpt want dan dek je toch de tafel mooi voor jezelf, zet je toch gezellig de boom op etc. Tja, hoe dan….. en wat kost het allemaal wel niet!? Bijstandsmoeder en daarbij op de huidige energieprijzen.

Ik kijk een leuke netflixfilm zoals een goede thriller of Downtown abby, Skyradio? Die zender ken ik niet in december, kerstafdeling welke winkel danook zie ik niet. Prima, het helpt me leuk gestemd te zijn enne…… het scheelt me bakken geld 😉

Ronald -

Ik werk in de zorgsector en zoals ieder jaar werk ik ook dit jaar wederom met kerst, mijn god wat heb ik daar toch een enorme pesthekel aan en dan dat overdreven gedoe, ik word er kots en kotsmisselijk van.

Reageer ook