5 dingen die je herkent als je een hekel aan kerst hebt!

“Gezellig he, die kerstboom?” vroeg ik laatst aan iemand die bij ons op kantoor op bezoek was. “Nou, als we één maand per jaar zouden mogen overslaan, was het wel december. Ik heb toch zo’n hekel aan kerst”. Zo, dat was niet helemaal het antwoord dat ik had verwacht… Maar het zette me wel aan tot nadenken, want niet iedereen is zo gek op kerstmis en toch ontkom je er niet aan. We hebben hier 5 dingen die je herkent als je een hekel aan kerst hebt!

1. Normaal gesproken vind je SkyRadio een heerlijke radiozender, maar zodra hij wordt omgedoopt tot ‘The Christmas Station’ schakel je heel snel over naar een ander radiostation. Jij kan je niet voorstellen dat er ook nog maar iemand gelukkig kan worden van ‘All I want for Christmas’ of ‘Do they know it’s Christmas’…

2. Het lijkt steeds vroeger te beginnen… Net als de pepernoten die al veel te vroeg in de schappen liggen, worden ook tuincentra en interieurwinkels steeds vroeger omgetoverd tot een half kerstdorp. Leuk voor mensen die daar op zitten te wachten, maar als je een hekel aan kerst hebt erger je je hier groen en geel.

christmas-scene-1846486_1280

3. Iedereen lijkt kerst wél leuk te vinden en spreekt constant schande over jouw gebrek aan deze liefde. Jij verklaart toch ook niemand voor gek die wel van kerst houdt? Respecteer dan ook please mijn mening!

4. In de decembermaand barst je ineens van de sociale verplichtingen. Je hebt Sinterklaas er nog niet opzitten, of je moet alweer naar drie kerstdiners (alhoewel dat dit jaar wel anders zal lopen door corona) waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Maak er het beste van; focus je op je geliefden en beloon jezelf in januari met een heerlijke vakantie.

5. Het kost zo ongelofelijk veel geld. Heeft niemand dan door dat kerst gewoon een manier van geld verdienen is? Cadeautjes, belachelijk dure wijnen en overdreven hoeveelheden eten. Als jij mocht kiezen waar al dit geld heen ging, had jij het vast veel beter kunnen besteden.

Komt dit overeen met jouw gevoel over kerst? Of juist totaal niet?Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!


1 reactie

Joris -

Er is een oplossing voor alles:
1) Tijdenlijk een andere zender (gedurende ‘The Christmas Station’ of voor enkele miniten zodra er een kerstlied komt
2) Ga 2 maanden niet naar een tuincentrum. Een bezoek aan een tuincentrium is geen eerste levensbehoefte.
3) Ventileer je mening over kerst niet. Krijg je ook geen tegenspraak.
4) Je hoeft niemand uit te nodigen en je hoeft ook niet op elke uitnodiging in te gaan.
5) Je hoeft niet aan cadeautjes te doen en je hoeft niet buitensporig veel geld uit te geven aan een maaltijd.

Reageer ook