fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jolien: ‘Mijn man gaat naar dancefeesten en ik vrees dat hij daar een leukere vrouw tegenkomt’

man dancefeesten

Dansen en sjansen tot diep in de nacht op harde trancemuziek. Dat is wat Mark, de man van Jolien, heeft ontdekt. “Hij gooit er een half pilletje in en danst de hele nacht. Hij wil dat ik mee met hem meega, maar ik trek het niet. Maar hem alleen laten gaan wil ik ook niet; ik ben bang dat hij een veel spannender vrouw tegenkomt die moeiteloos met hem mee feest.”

Jolien en Mark zijn al jaren samen en hebben het goed en leuk samen. Kinderen hebben ze niet dus ze zijn zo vrij als een vogeltje. “Wij hebben bewust gekozen om kinderloos te blijven; we missen allebei het ‘ouder-gen’ en vinden het fijn om te gaan en staan waar we willen. Zonder dat we rekening hoeven te houden met kinderen.” De prachtigste reizen hebben ze inmiddels gemaakt en ze delen de passie voor hiking. Dat doen ze niet alleen in Nederland, maar regelmatig maken ze indrukwekkende wandelingen in het buitenland.

Liefde giert door zijn aderen

Maar ook gaan ze graag uit; een hapje eten in de stad, naar theater met vrienden naar concerten, een festivalletje. “Nu de wereld weer open is, genieten we intens. Heerlijk om af te spreken met vrienden en familie en leuke dingen doen.” Sinds een paar maanden heeft Mark er een nieuwe hobby bij: het bezoeken van dancefeesten. “Hij gaat daar helemaal los. Hij kan alle stress eruit dansen en sjansen en vindt de vibe die er heerst geweldig. Dat heeft er ook mee te maken dat hij soms een half pilletje neemt en de liefde en energie door zijn aderen giert. Iedereen is er aardig en lief.”

Wat moet ik aan?

Mark vindt het geweldig als Jolien hem vergezelt naar die feestjes en ze heeft dat ook gedaan. Echt bevallen is dat niet. “Voordat we gingen was ik al in de stress. Want wat moet je aan naar zo’n party? Mark heeft een leren broek gekocht en van die stoere laarzen en een tanktop. Klaar. Maar wat moet ik als vrouw aan? Je kan moeilijk in je spijkerbroek er naar toe.” Samen zoeken ze naar geschikte kleding en Jolien is gegaan in een zwarte strakke broek, hakken en een sexy bloesje. “Zo buiten mijn comfortzone. Gelukkig bleef Mark me maar complimentjes geven dat ik er zo mooi uitzag en de mooiste ben.”

Allemaal super knappe mensen

Op het feest aangekomen, is Mark onmiddellijk in zijn element terwijl Jolien er een beetje schuchter achteraan komt. “Ik keek mijn ogen uit; wat een uitgedoste figuren zag ik daar. Die mannen en vrouwen zijn echt super knap en slank. Ik had echt last van een klein minderwaardigheidscomplexje. Aan de bar bestelde Mark een drankje voor ons en uit zijn zak viste hij twee halve pilletjes. Ik slikte het halfje door en na een tijdje voelde ik me heerlijk mellow. Ik danste met Mark op de muziek die ik eigenlijk veel te hard vond, maar het ging vanzelf. Steeds hingen er vrouwen om Mark heen en hij bleef mij er maar bij betrekken maar ik voelde me echt een provinciaaltje. Daarvan had Mark geen last; hij flirt en sjanst en pakt vervolgens mij vast om lekker mee te knuffelen.”

Daarna ben ik een wrak

Voor Jolien blijft het bij die ene keer, ze vindt de feestjes niet leuk genoeg. “De prijs die ik ervoor moet betalen is hoog; twee dagen na het feest was ik een wrak. Ik had last van depressiviteit voelde me heel naar en walgde van mezelf. Ik ben wel gaan werken maar veel kwam er niet uit mijn handen. Tegen mijn collega’s zei ik dat ik me niet lekker voelde, dat ik waarschijnlijk iets onder de leden had. Wat ook waar was, maar wel door mijn eigen schuld.” Jolien besluit het bij deze ene keer te laten wat Mark jammer vindt.

Mark doet het goed bij de dames

“Hij wil samen met mij naar die feestjes dat vindt hij veel leuker. Hij probeert me elke keer over te halen maar ik doe het niet. Ik vind het gewoon niet zo leuk als hij. Elke keer als hij gaat en de deur achter zich dicht trekt, dan krijg ik zo’n knagend gevoel in mijn buik. Dan komt de twijfel. Moet ik gewoon wel met hem mee gaan? Wat nou als hij daar een vrouw tegenkomt die veel leuker en sexyer is dan ik? Ik weet dat Mark goed in de markt ligt bij de dames hij heeft nooit gebrek aan aandacht. Op zo’n feest vervagen grenzen en ik kan me goed voorstellen dat het misschien wel misgaat.”

Ik zeg maar niks over mijn angst

Jolien overweegt nu om toch maar mee te gaan naar die feesten omdat ze het niet vertrouwt en bang is haar man kwijt te raken aan een slanke, mooie partypoes. “Mark is superblij dat ik mee ga omdat hij het zo gezellig vindt en leuk om de dagen erna lekker na te kaarten over het feest. Hij wil het echt met me delen. Ik durf niets over mijn angst te vertellen, bang dat hij me daardoor echt heel suf vindt. Ik heb het gevoel dat ik wel moet meegaan wil ik mijn man niet verliezen aan een ander. Ik weet alleen niet hoe lang ik dit ga volhouden. Ik heb het idee dat Mark voorlopig nog niet is uitgefeest.”

Wat vind jij? Snap je dat Jolien haar man niet alleen wil laten feesten? Of begrijp je er niets van en vind je dat ze moet doen waar ze zich goed bij voelt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Dids via Pexels

Mara: “Mijn tennismaatje had enorme polsklachten”

Hand pols klachten

Pas als je ergens last van hebt, realiseer je je wat een luxe het is om gezond te zijn. Zo heb ik vorig jaar ‘afscheid’ moeten nemen van mijn vaste tennismaatje. Ze kreeg last van haar pols en kon hierdoor de impact van de bal op het racket niet meer opvangen. Niet alleen tennissen werd een probleem, ook noodzakelijke dingen als het verschonen van haar kinderen en emails tikken op haar werk lukten niet meer zonder pijn. De huisarts kon haar niet helpen: ‘kijk het nog maar even aan. Vaak gaat het vanzelf over’. Helaas liep dat anders…. Verder lezen

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Anita -

Een “ leukere vrouw” kan hij overal wel tegen komen, niet alleen op dancefeesten.

Ik -

Dit klinkt meer als een heel ander soort feest. Een dance feest is juist aantrekken wat je fijn vind en lekker zit. Moet er niet aan denken om de hele nacht op hakken te dansen.

Mijn tip: communicatie. Spreek je uit dat het niets voor jou is maar dat je ook bang bent dat hij een veel leuker iemand tegenkomt. Iemand die wel naar dit soort feesten gaat. Dat dit je onzeker maakt en het gevoel hebt dat je wel mee moet om dat je voorkomen. Vertrouwen en communicatie is de basis in elke relatie

Zus -

Hij vindt dat het moet en dan moet het ook maar of jij het nu leuk vindt of niet? Zijn wil is dus wet? Ik stel me hier toch vragen bij.

Martine -

Ach ga ondanks mijn 46 jaar nogeregeld alleen naar housefeesten man gaat niet mee maar dr gebeurt nooit iets daar ben je zelf bij en het is kwestie van vertrouwen

Joris -

Een leren broek, stoere laarzen en een tanktop? Zulke types heb ik nog nooit op een dancefeest gezien. Een spijkerbroek daarentegen is best gebruikelijk.

Reageer ook