fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hand- en polsklachten? Hier word je snel en volledig vergoed geholpen!

Pas als je ergens last van hebt, realiseer je je wat een luxe het is om gezond te zijn. Zo heb ik vorig jaar ‘afscheid’ moeten nemen van mijn vaste tennismaatje. Ze kreeg last van haar pols en kon hierdoor de impact van de bal op het racket niet meer opvangen. Niet alleen tennissen werd een probleem, ook noodzakelijke dingen als het verschonen van haar kinderen en emails tikken op haar werk lukten niet meer zonder pijn. De huisarts kon haar niet helpen: ‘kijk het nog maar even aan. Vaak gaat het vanzelf over’. Helaas liep dat anders.

Het is nu ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst met mijn vaste tegenstander op het tennisveld stond. Haar pols is nog steeds niet hersteld. ‘Het gekke is dat ik soms bijna wen aan het feit dat ik altijd pijn heb’, zei ze laatst. Dat kan natuurlijk echt niet. Een jonge vrouw in de bloei van haar leven die last heeft van chronische pijn. Na maanden van pijn verwijst de huisarts haar naar een specialist in het ziekenhuis. Pas over vier maanden kunnen ze haar opereren. Kan dat nou niet anders?

Snel en efficiënt

Het kan zeker anders. Niet veel mensen weten dat je voor hand- en polsklachten ook buiten het ziekenhuis geholpen kunt worden. Zoals bij Kliniek Voor de Hand in Woerden. De gespecialiseerde kliniek wordt gerund door twee ervaren hand-/polschirurgen: Nicoline de Haas en Berbel Sluijter. Allebei waren ze in het verleden werkzaam in andere klinieken en ziekenhuizen, maar vonden dat het ook anders kon. In Kliniek Voor de Hand kunnen ze werken op de manier waar zij in geloven: snel, efficiënt en met echte aandacht.

Aandacht naar de patiënten

Waar mijn vriendin maandenlang moest wachten op haar ingreep in het ziekenhuis, gaat dat bij Kliniek Voor de Hand een stuk sneller. “Wij zijn een kleine en gespecialiseerde kliniek. We hebben hier geen eindeloze vergaderingen, bureaucratie en stroperige processen. Het grootste deel van onze aandacht kan naar de patiënten”, zegt Nicoline.

Hoe snel kan ik terecht?

Na het ontvangen van een verwijsbrief van je huisarts, fysiotherapeut of ziekenhuis, kun je meestal de volgende week al terecht. Je wordt ontvangen in de mooie kliniek met een prettige sfeer. Geen steriel gevoel in een grootschalig ziekenhuis. Nicoline en Berbel zijn erop gebrand je niet langer met pijn te laten rondlopen dan nodig. “We kunnen tijdens het eerste consult meteen een injectie zetten als het nodig is. En vaak kunnen we binnen een week al een kleine ingreep plannen”, zegt Berbel.

Is de zorg gewoon vergoed?

Ja, alle zorg bij Kliniek Voor de Hand is volledig vergoed. Indien er een deel is dat niet wordt vergoed, dan neemt de kliniek dit op zich. Je hoeft dit deel dan niet zelf aan te vullen. Uiteraard wordt wel het wettelijke eigen risico aangesproken.

Met welke klachten kan ik terecht?

Je kunt voor een breed scala aan hand- en polsklachten bij Kliniek Voor de Hand terecht. Denk onder andere aan het carpaal tunnel syndroom of bij een skiduim. Maar ook met zenuwletsel of bij slijtage van de pols ben je er aan het juiste adres.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt de kliniek bellen op 0348-214016 of mailen via [email protected].
Of bekijk eerst de website hier

Er zijn geen lange wachtlijsten en je kunt snel gezien worden.

Heb jij last van hand- en polsklachten?

Heb jij ook last van hand- en polsklachten? Wist jij dat je ook buiten het ziekenhuis geholpen kunt worden? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

2 reacties

mara -

Neem even contact op met Kliniek voor de Hand om te vragen of ze je hierbij kunnen helpen 🙂

Jeannette -

Geldt dit ook voor artrose in het duimgewricht?

Reageer ook