fb
Damespraatjes Damespraatjes

Magische kerstsfeer in Praag

Zoals jullie op Twitter hebben kunnen volgen, heb ik een geweldige stedentrip naar Praag gehad. Van karakteristieke huizen tot moderne architectuur en van hippe modeketens tot inspirerende boetiekjes; de stad heeft zo veel schoonheid en verassingen te bieden.

De komende week plaatst Damespraatjes elke dag één blog uit de mini-serie Praag. Lees vandaag over Praag als magische kerst stad, donderdag over niet te missen kunst en cultuur, vrijdag over winkelen en zaterdag over lekker eten en drinken.

Winter Wonderland
Ik ben echt gek op dat magische coca cola achtige kerstsfeertje. Kou en lichtjes buiten, warmte en gezelligheid binnen. De gezellige straten en grote pleinen van Praag schreeuwen ‘kerst’.

Over pleinen door de hele stad staan uitnodigende kerstmarkten. Kraampjes vol lokale en internationale lekkernijen, kleine souvenirtjes of pracht en praal voor in de kerstboom, bieden warmte in de koude straten. Tip: koude voeten of gewoon zin in een écht winters drankje; ga voor een verse glühwein. Deze warme, kruidige wijn wordt op ieder marktje aangeboden voor zo’n € 1,50 – € 2,00 per bekertje.

Tsjechische lekkernij
Als je rustig langs alle kraampjes struint en je de warmte van de glühwein tot je neemt, ruik je de zoete geur van Trdelník. Deze in suiker en kaneel gerolde deegrollen zijn de ideale snack om je weer even energie te geven.

Van souvenir tot hebbeding
Terwijl je geniet van de glühwein en Trdelník struin je lekker langs alle andere mooi ingerichte kraampjes. Oost-Europese Matroesjka’s lachen je toe en leuke hebbedingetjes lonken naar je portemonnee. Dit is dé plek om leuke kleine kerstcadeautjes te kopen.

Populaire markten
De kraampjes zijn door de hele oude binnenstad te vinden. Toch is een aantal grote pleinen uitgebreider ingericht, en is de kerstsfeer hier extra aanwezig.

Wenceslasplein Niet alleen de kerstmarkt op dit plein is prachtig en groot, ook het plein zelf is enorm en kent een rijke geschiedenis. Lees hier morgen meer over in mijn blog over niet te missen kunst en cultuur.

Het oude stadsplein Het oude stadsplein bij de karakteristieke St. Nicolaaskerk, het Oude Raadhuis en de Astronomische klok staat de meest bijzondere kerstmarkt. Onder een metershoge lange kerstboom staan tietallen kraampjes, muzikanten en bezienswaardigheden.

Zelf de kerstmarkten in Praag bezoeken?
Wil jij jezelf ook onderdompelen in een warme kerstsfeer? Dan is Praag zeker de stad voor jou! Kijk op TravelBird en www.czechtourism.com voor meer informatie.

Lees meer over mijn stedentrip naar Praag

Pakken voor Praag

Niet te missen kunst en cultuur in Praag

Shoppen in Praag

Eten en drinken in Praag

 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reageer ook