fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maartje (49) ‘Ik schaam me kapot: drie keer een soa in een jaar tijd…’

Een seksueel overdraagbare aandoening (soa) komt vaker voor dan je denkt, maar het is nou niet echt een onderwerp dat je onder het genot van een kop koffie met je vriendinnen aansnijdt. Sterker: er heerst nog steeds een taboe op. Maartje (49) liep het afgelopen jaar drie keer een soa op. “Ik schaam me kapot. Druk ik mijn meiden op hun hart om veilige seks te hebben, zit hun moeder om de haverklap bij de huisarts. Niet normaal toch?”

Sinds twee jaar gaat Maartje vreemd. “Mijn man is tien jaar ouder en zijn zin in seks is flink afgenomen. Eigenlijk hoeft het niet meer voor hem. Het gekke is dat ik, nu ik bijna vijftig ben, meer zin heb dan ooit. Mijn libido was altijd al hoger dan die van Joop, maar nu zou ik elke dag wel willen vrijen.” Ze praat met Joop en stelt voor dat zij zo nu en dan seks heeft met een andere man. “Ik opperde dat ik op een site naar een man zou zoeken, een soort second lover. Niet om mee samen te leven, maar om seks mee te hebben. Joop kreeg een rolling toen ik dat voorstelde. Als ik dat zou doen, kon ik mijn koffers pakken, dreigde hij.”

Zoenen met de mentor

Dat was niet echt de bedoeling. Maartje houdt van Joop, de vader van haar kinderen. Een fijne, intelligente, grappige man, maar nu hij de zestig aantikt wordt hij met de dag saaier. Nu de meiden groter worden, heeft Maartje weer tijd voor zichzelf en merkt dat ze nog steeds goed in de markt ligt. “Ik was daar nooit zo mee bezig, maar opeens toonde de mentor van mijn oudste dochter opvallend veel interesse in me. Ik kwam hem tegen in een café waar ik met vriendinnen was. Opeens voelde ik zijn hand op mijn billen. Ik draaide me om en hij zoende me. Ik voelde me weer achttien.” Die avond ging ze met hem mee naar huis. “Hij zette een muziekje op, schonk een wijntje in en voor ik het wist belandde ik in zijn bed en had ik stomende seks.” De mentor was de eerste met wie Maartje vreemdging. “Na hem leek het steeds makkelijker te gaan. Ik schreef me in op een site en wekelijks had ik dates. In het begin altijd safe, daar stond ik op. Tot ik de flamboyante Thomas tegenkwam. Een heerlijke man die me alle hoeken van de kamer liet zien. Safe? Hij had de deur toch op slot gedaan, grapte hij. Ik was zo geil dat het me niet meer kon schelen ook.”

Chlamydia

Maar dat was na een week wel anders toen Maartje down under jeuk kreeg en een verdachte afscheiding had. “Lag ik bij mijn huisarts in de gynaecologestoel. Hij maakte een uitstrijkje en waarschuwde mij: dit zag eruit als chlamydia. Ik kreeg een kuurtje.” Ze nam zich voor het nooit meer zonder condoom te doen. Totdat Erik bij haar aanbelde en haar in de gang al nam. “Ik kon geen kant op, het was zo sexy, zo heerlijk. En de tweede keer bij de huisarts kon ook nog wel, hoewel ik me al wel ongemakkelijk voelde. Een thuistest durfde ik niet aan, bang dat Joop of een van de meiden de post van de mat zou oprapen.”

Vislucht uit mijn yoni

Toen bleek dat ze geen soa had, was ze zo blij en wist het zeker: nooit meer seks zonder condoom. “Twee weken lang viel ik bijna flauw van de lucht die uit mijn yoni kwam. Verschrikkelijk, zo’n vislucht. Ik schaamde me dood. Ik haalde bij de drogist een middeltje omdat ik niet meer naar mijn huisarts durfde te gaan. Pappen en nathouden, maar uiteindelijk ben ik toch gegaan toen ik bloed verloor. Ik was als de dood dat ik iets ernstigs had opgelopen. Dat was gelukkig niet zo, ik had een vaginale schimmel. Heel vervelend maar onschuldig. Joop heeft gelukkig niets in de gaten en mijn geluk is dat hij nauwelijks wil vrijen met me. Dat scheelt mij een hoop gelieg. De huisarts maakte de laatste keer dat ik kwam een opmerking over mijn losbandige gedrag. Ik voelde me net een klein kind, maar ik geef mijn minnaars niet op. Ik voel me gezien en heerlijk door die mannen die geen idee hebben dat ik er verschillende op nahoud. Yolo, zoals mijn meiden op alles zeggen.”

Wat vind jij? Vind jij het gedrag van Maartje ongepast? Of ben je het met haar eens: lekker leven omdat het tenslotte vaker goed dan misgaat? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Reageer ook