fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maarten de Ruiter: vakantie-pro in hart en nieren!

Met de Vakantiebeurs in het vooruitzicht en het boeken van een mooie reis al in ons achterhoofd zijn we allemaal toe aan advies van een pro. Damespraatjes is op pad gegaan en sprak met een van de toppers uit de reisbranche. In een prachtig kantoor waar elke wereldreiziger jaloers op zou worden sprak Damespraatjes op een (zeldzame) zonnige dinsdagmiddag met de zeer bevlogen topman van FOX Vakanties: Maarten de Ruiter.

FOX City
De passie van Maarten voor reizen is groot.  Zijn sterke persoonlijkheid en ondernemende aard hebben FOX 6 jaar geleden meer gebracht dan alleen een krachtige directeur. Ook op het kantoor van FOX heeft hij zijn stempel gedrukt en daardoor is het niet zomaar een kantoor voor het boeken van reizen, maar (zoals het tegenwoordig hoort) een echte Experience! In het prachtige reistheater –FOX City- kan je voor je reis al helemaal in de stemming komen. Niet alleen de interactieve shows zijn een geweldige belevenis, ook is het mogelijk om al je medische vragen omtrent je reis af te vuren op de verpleegkundigen van ‘de Reisdokter’. Zelfs het krijgen van de benodigde vaccinaties is geen probleem.

Nederlanders op vakantie
Wie kent het niet… Je boekt een verre bestemming en hebt het gevoel dat JIJ de wereld opnieuw ontdekt. Mooie stranden, bijzondere tempels, indrukwekkende natuurverschijnselen of een oude stad. Dan hoor je ineens een stem achter je: ‘MAM! Heb jij nog zo’n broodje met kaas voor me? Ik heb sinds het ontbijt al niks meer gehad!’ Ja hoor… tegenwoordig kom je op de meest exotische, ‘onontdekte’ plekken onze landgenoten tegen. Nederlanders zijn echte reizigers en we komen ze overal tegen.  Maarten: Nederlanders gaan altijd erg goed voorbereid op reis, ze weten wat ze willen en wat er te doen is. Ze willen de bevolking leren kennen, eten leren kennen en gaan daadwerkelijk dingen bekijken’.

Maarten’s tips
We hebben de expert himself naar een paar reistips voor onze lezeressen gevraagd… Natuurlijk grepen we deze kans met beide handen aan!

Reisgezelschap: Alleenstaande vrouw
Maarten’s aanraders: ‘FOX heeft 2 opties: singlereizen (niet alleen singels maar wel allemaal mensen die alleen reizen). Als je helemaal alleen gaat zijn veel Aziatische landen toegankelijk en veilig. Thailand, Australië, Nieuw-Zeeland (een van de mooiste natuurgebieden ter wereld), Bali (anders dan Indonesië.), Vietnam (duidelijke waarden en normen), China, Verenigde Staten, Canada, Arabische landen (als je je een beetje aanpast.) Israël en Jordanië.’

Reisgezelschap: Vrouw met kinderen
Maarten’s aanraders:Dit is heel afhankelijk van het gezin, maar het is leuk om kinderen kennis te laten maken met andere culturen, kennis en gewoonten. Zuid-Afrika, Costa Rica en Azië zijn erg geschikt. Voor kinderen is het leuk om afwisseling te hebben, bijvoorbeeld na een lange wandeltocht het wassen van olifanten. FOX heeft een speciale gids voor reizen met kinderen.’

Reisgezelschap: Vrouw van 40 die helemaal los wil met haar vriendinnen
Maarten’s aanraders: ‘Dit kan tegenwoordig op veel plekken op een leuke en veilige manier. De bekende bestemmingen als Curaçao, Barbados en Jamaica blijven echte klassiekers, maar ook op Bali kan je heerlijk losgaan!’

Tot slot
Maarten: ‘Heel veel mensen gaan naar bekende bestemmingen. Ik wil graag meer aandacht voor nu nog relatief onbekende bestemmingen krijgen; Chili, Fiji, Birma, Ethiopië, Tibet, Madagaskar en Ecuador. Plekken die minder toegankelijk lijken, maar nog wel heel mooi zijn.’

Damespraatjes is volledig geïnspireerd geraakt door het leuke gesprek met Maarten. Wil je meer te weten komen over FOX Vakanties of FOX City? Neem dan even een kijkje op www.foxvakanties.nl.

FOX Vakanties
FOX Vakanties, 15 jaar geleden begonnen met het organiseren van vooral groepsreizen, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere internet reisorganisaties van Nederland. Niet alleen organiseren ze groepsreizen, maar ook individuele reizen, strandvakanties, familiereizen en singlereizen. Voor ieder wat wils dus. Ze besteden de grootste aandacht aan het zorgvuldig uitzoeken van reizen op maat; ‘Klanten voelen zich een FOX klant, geen nummertje’ aldus Maarten. Deze mentaliteit heeft geleid tot het jaarlijks succesvol organiseren van 50.000 unieke reizen.

 

1 reactie

Reageer ook