fb
Damespraatjes Damespraatjes

Roos: ‘Mijn maandelijkse bijdrage aan mijn moeder drijft mijn man tot woede’

Haar man Remco vindt het maar niets dat Roos elke maand een bedrag naar de rekening van haar moeder overmaakt. Roos denkt daar heel anders over. Maar nu ze weet dat haar moeder de maandelijkse bijdrage uitgeeft aan taart, bloemen en de traiteur voelt Roos nattigheid. “Na een middagje moeders kregen Remco en ik een vette ruzie in de auto.”

Als enig kind heeft Roos altijd een goede en warme band met haar moeder gehad. “Mijn vader is jong overleden dus mijn moeder en ik bleven met zijn tweetjes over. Dat  heeft een band voor het leven gesmeed. Voorop gesteld dat mijn moeder nooit mijn vriendin is geweest, ze was mijn moeder. En we hadden het leuk.” Nooit heeft haar moeder een andere man gehad; Roos haar vader was haar ware en enige liefde. “Natuurlijk heb ik dat wel eens jammer gevonden, maar vond het ook iets heel romantisch en fijns.” Uit huis gaan en haar moeder alleen laten vond Roos lastig maar onvermijdelijk.

Geldzorgen hebben we niet

Remco is net als haar vader voor haar moeder haar eerste en grote liefde. “Remco en ik zijn voor elkaar gemaakt. We hebben een fijn leven samen en hebben een rijk en sociaal leven. Kinderen hebben we niet en willen we ook niet. De wereld waarop wij leven is al vol genoeg en we houden ons hart vast voor de toekomst van de aarde en de mensheid.” Het stel gaat regelmatig op wandelvakanties, kampeert op natuurcampings en geniet van het leven. “We hebben allebei een behoorlijk inkomen. Remco heeft een eigen bedrijf en ik werk vier dagen per week bij een uitgever. Om geld hoeven we ons geen zorgen te maken en dat is prettig. Zeker nu alles zo duur is geworden en de energieprijzen de pan uit rijzen.”

Het is wel erg koud bij mama

Veel vrienden en kennissen zijn noodgedwongen de tering naar de nering aan het zetten. “We komen erachter dat sommige vrienden gewoon even geen geld meer hebben om uit eten te gaan of naar de kroeg te gaan. Remco en ik vinden het geen probleem om zo nu en dan te betalen voor anderen, maar veel leuker is het om lekker bij elkaar thuis af te spreken. Nemen we allemaal wat te eten en te drinken mee en hebben we het ook leuk. Geen probleem.” Wie wel in de problemen komt, is Roos haar moeder. Aanvankelijk had Roos dat niet zo in de gaten, tot het wel erg koud werd in haar ouderlijk huis. “Mijn moeder zette de verwarming uit om geld te besparen. Ze had een dikke rekening van de garage gekregen voor haar auto en was door haar geld heen. Schrijnend!”

Ze koopt taartjes van de maandelijkse bijdrage

Aanvankelijk wilde Roos haar moeder er niets van weten. Ze wilde niet dat haar dochter maandelijks een bedrag naar haar rekening zou overmaken. “Ze kan wel zo veel niet willen, maar ik laat mijn moeder niet in de kou zitten. Bovendien  help ik mijn moeder graag en het is voor mij geen enkele moeite om haar maandelijks financieel te helpen. “ Dat haar moeder het geld gebruikt om dure bloemen, taart en andere luxe artikelen van te kopen, was ook niet helemaal wat Roos voor ogen had. “Elke week als ik bij haar op de koffie kom, heeft ze gebak van de beste banketbakker. Voor mij hoeft ze dat niet te doen, maar ze staat erop.”

Het voelt niet goed

Als Remco ontdekt dat zijn vrouw haar moeder maandelijks een financiële injectie geeft, vindt hij dat vreemd. “Hij zag de afschrijving op een bankafschrift dat ik had laten slingeren en vroeg waarom ik geld naar mijn moeder overmaakte. Ik legde uit dat ze het momenteel niet breed heeft en dat een paar onverwachte uitgaven haar de das omdoen. Remco vindt het maar niets. Hij vindt het prima dat ik mijn moeder wil helpen, maar vindt dat ik dat niet met geld moet doen. ‘Koop eten voor haar, neem een rekening van haar mee en betaal die, maar maak niet elke keer een bedrag naar haar over. Dat voelt niet goed’ vindt hij.

Ik kijk hem even niet aan

Uit zijn dak gaat Remco na een bezoekje op zondag aan Roos haar moeder. “Zo af en toe gaat Remco met me mee naar mijn moeder. Mijn moeder is erg op hem gesteld en vindt het altijd leuk als hij er is. Zo ook die zondag, nu een paar weken terug. Toen we bij haar kwamen, stond er een grote bos bloemen op tafel, had ze weer gebakjes gehaald en de lunch had ze besteld bij een traiteur. De blikken van Remco vermeed ik want ik wist precies hoe die eruit zagen.” Roos had gelijk. In de auto maakt Remco een onwijze ruzie over de maandelijkse bijdrage. “Of ik wel in de gaten had dat mijn moeder van mijn geld allemaal luxe dingen kocht in plaats het geld beter en wijzer te besteden. Of ik die bos bloemen had gezien? Wat denk je dat die kost? Tja, en diep in mijn hart weet ik dat Remco gelijk heeft. Maar ik gun mijn moeder ook wat leuks en gezelligs.”

Hij is nog steeds woest

Wat maakt het nou uit waaraan haar moeder het geld besteed? Als zij gelukkig van bloemen wordt, dan moet ze die lekker kopen. “Ik wil mijn moeder gewoon helpen. En het was mij al eerder opgevallen dat ze het uitgeeft aan spullen die ze niet echt nodig heeft, maar ik vind dat niet zo’n probleem. Natuurlijk wist ik dat Remco daarvan uit zijn dak zou gaan en vandaar dat ik hem het allemaal niet vertelde. Remco is nog steeds woest en staat erop dat ik het overmaken van het geld stopzet. Maar dat wil ik niet. Mijn moeder weet dat ik het kan missen en ze is altijd goed voor me geweest. Waarom zou ik haar nu niet helpen?

Wat vind jij ervan? Heeft Remco gelijk en is het niet de bedoeling dat zijn schoonmoeder luxe artikelen koopt van de maandelijkse bijdrage die haar dochter naar haar overmaakt? Of vind je dat Roos haar moeder lekker zelf moet weten waar ze het aan uitgeeft? Praat mee in de comments onder dit artikel!

Foto door cottonbro studio via Pexels

Inka’s dochter zoent met jongens voor geld: “Ik weet niet wat ik moet doen”

geld voor zoenen jongen

Steeds meer scholieren hebben een bijbaantje. Een goede ontwikkeling, want ze verdienen er niet alleen een mooi zakcentje mee, het is ook nog eens heel erg leerzaam. Zo leren ze op jonge leeftijd al werken met collega’s, omgaan met een baas, krijgen ze een besef van de waarde van geld én doen ze veel mensenkennis op. Populaire baantjes onder scholieren zijn vakkenvullen, kassawerk, in de bediening en in de verkoop. Maar niet elke scholier komt op deze manier aan zijn centen… Lees verder 

50 reacties

Angela -

Haha, ik denk dat moeder op deze manier wil laten zien dat ze dat geld niet wil. Haar dochter dwong haar het aan te nemen en tja…zij mag dan kopen van dat geld wat ze wil….Slim.

Moro -

Het is mooi dat de dochter financieel kan ondersteunen maar als haar partner er zoveel problemen mee heeft betaal dan gewoon bijv de gasrekening. Moeders hoeft dat bedrag dan niet te betalen en kan dat dan naar eigen inzicht uitgeven. Moet eerlijk toegeven dat ik iemand geld gegeven heb omdat ze het anders niet redden en daar werden ervolgens luxe dingen gekocht, dat ergerde mij dusdanig dat ik gewoon boodschappen gaf ipv cash…..

Petra -

Ik ben het eigenlijk wel eens met haar man van neem een rekening mee en betaal die dat ze tenminste niet in de kou hoeft te zitten daar gaat een bos bloemen niet mee helpen om het warm te hebben . Maar als ze naar een dure bakker en traiteur gaat heeft ze misschien een gat in haar hand geld uitgeven wat ze eigenlijk niet heeft maar wel doet en zo bespaart op verwarming. Wat niet wil zeggen dat ze niks mag hebben maar moet er ook niet in overdrijven.

Joris -

Dat is wel wat kort door de bocht, Ger. Er kan ook prima sprake zijn van een gemeenschap van goederen. Dan kan hij het verdienen en het tóch ook haar geld zijn. Los daarvan staat er gewoon in het artikel dat ze allebei inkomen verwerven (loondienst en ondernemer).

Ger -

Als Roos zelf haar geld verdiend,prima. Dan heeft haar man daar geen zeggenschap over. Zo niet, dan mag de man daar terecht tegen zijn.

André -

Roos is enig kind, heeft haar vader vroeg verloren en heeft van dichtbij gezien dat haar moeder het op allerlei vlakken heel moeilijk heeft gehad. De band tussen moeder en dochter is daardoor nog sterker geworden. Die emotionele band is m.i. niet in geld uit te drukken, want Roos wil, omdat ze daartoe nu in staat is, iets terug doen voor haar moeder. Dat geeft Roos vrede in haar hart, en haar moeder wordt daar gelukkig van. Vaak hoor je of zie je in je eigen omgeving dat kinderen niet meer naar hun ouders omkijken, omdat ze het te druk hebben met hun gezin, werk etc. Roos is dankbaar, vindt haar moeder nog erg belangrijk en heeft het hart op de juiste plek zitten. Wat haar moeder met de financiële ondersteuning doet, is helemaal eigen haar zaak, omdat eigen keuzes maken een groot recht is . Daar moeten anderen van af blijven. Hier gaat het niet om een zakelijke band, maar om een warme en emotionele relatie. De partner van Roos zou hier begrip voor moeten tonen, want door zijn onbegrip maakt hij Roos onrustig. Per slot van rekening gaat het hier niet om zijn geld dat naar zijn schoonmoeder gaat. Dan zou hij recht van spreken hebben. Het is voor een relatie ongezond als je niet durft aan je partner te vertellen wat je doet en waarom je op die manier handelt. Met elkaar blijven communiceren is essentieel. Roos zou van mij vooraf, ondanks de te verwachten houding van haar partner, wel het eerlijke verhaal aan hem mogen vertellen en het goed onderbouwen. Dan zou hij zich niet gepasseerd voelen, en heel misschien ook niet in zijn mannelijkheid geraakt zijn. Maar misschien kan Roos de “spanning” nu toch nog enigszins verkleinen door haar besluit om haar moeder te steunen op een rustig/ geschikt moment met haar partner weer ter sprake te brengen. In het gesprek zal Roos moeten toegeven dat zij verzuimd heeft hem eerst op de hoogte te stellen van haar plan. Vroeg of laat komt je partner het toch te weten, want de waarheid overwint alles. Veel succes, Roos.

Angélique Broekman -

Zolang het haar wens is en ze er niet toe wordt gedwongen is er niets mis mee, vooropgesteld dat je gezin er onder lijdt. Remco is de weg kwijt.
Ik werd gedwongen maandelijks mijn hele salaris af te staan nadat huur gas, water en licht betaald waren. Mijn moeder eiste de rest op. Ik kreeg zakgeld voor mijn eigen uitgaven. En van dat zakgeld betaalde ik vaak nog haar boodschappen! Toen ik ermee stopte brak de hel los. Mijn moeder dreigde weer met zelfmoord. Sindsdien was de band met mijn moeder kapot.

Otman -

Wat een treurige vent zeg! Weet je wat ik lees? Dat die moeder het geld dat ze krijgt toch weer uitgeeft aan haar dochter. Super lief! Ik ga ook wel eens mee met m’n ma als ze boodschappen gaat doen, en dan betaal ik de boodschappen ongevraagd, waarom? Omdat ik het kwijt kan en zo houden mn ouders geld over voor andere leuke dingen. Hoe vaak hebben ouders dat extraatje betaalt om hun kinderen extra blij te maken? Iets duurdere schoenen bijvoorbeeld, terwijl schoenen van Scapino ook voldoen! Ik ben opgegroeid met koetjesrepen, maar elke keer als mn ouders het konden veroorloven werden we getrakteerd op de lekkere snoepgoed uit de supermarkt. Ik vind dit echt een treurig verhaal, klinkt alsof de man in dit verhaal helemaal geen fijne ouders heeft gehad, hij moet iets met die pijn gaan doen ipv het afreageren op de moeder van zijn vrouw.

Mascha -

Weer zo’n oud verhaal van een jaar geleden.

Robert -

Remco heeft gelijk. Het is, absurd dat die moeder daar luxe goederen mee betaald. Inderdaad een keer een rekening betalen of mee uit eten nemen is prima, maar dit..! En blijkbaar respecteert ze haar man ook niet, zoiets bespreek je met elkaar, en als één van de twee het niet wil, dan zet je het niet door..

Lief -

Weet je, ik ben 64 en ook alleen, ik kom wel rond maar de keren dat ik eens eten aan huis bestel of mooie bloemen koop zijn zeldzaam maar maken mij echt heel blij. Denkt mijnheer soms dat het leuk is om dagelijks te koken, weinig weg te kunnen gaan of zo. Misschien eens eenmansbedrijf budget wisselen.

Luci -

Weet je wat je moet doen Roos , spaar al het geld op . Als Remco sterft kan je een hele mooie kist voor hem kopen en wat overblijft moet je in zijn kist stoppen .
Wie weet wat hij in het hiernamaals wil kopen maar is blijkbaar een verassing voor je .
Maar als mijn partner mij zou verbieden om mijn lieve moeder te steunen dan hoefde diegene niet de deur uit te lopen . Maar zou een 1ste klas bussines ticket krijgen van mij om eruit te vliegen 😂

Marianne -

Zelf vind ik dat Roos alle recht heeft zelf te bepalen wat zij met haar geld doet.

Ik vraag mij af waar die woede van haar man vandaan komt.
Volgens mij probeert hij de controle over haar te houden.
Maar met welk recht.

De moeder van Roos schept er kennelijk voldoening uit om het extraatje te besteden aan luxe zaken.

Nou en???

Gun elkaar de ruimte in een relatie zolang je elkaar niets te kort doet is er niets aan de hand zou ik zeggen

Ineke. -

Het hoeft niet eens je moeder te zijn die je wat toestopt financieel, een ander helpen (die het niet breed heeft),maakt jezelf ook vrolijk.

Regina -

Tuurlijk bespreek je zoiets met je partner.
Maar er komt genoeg inkomen binnen.
Waarvan er ook nog genoeg gespaard wordt,neem ik aan.
En wat ruim over blijft om van te leven,
waarom niet je lieve moeder wat extra’s geven.
Niks mis mee .
Wat moet je dan alles maar op potten?
En de moeder hoeft zich niet te verantwoorden waar zij het aan uit geeft.
Als zij zich goed voelt en blij wordt met een mooie bos bloemen op tafel,of een heerlijk gebak te kunnen aanbieden.
Dat is super mooi om te zien.
Zelf ben ik getrouwd, 2 uitwonende kinderen.
Die geef ik vaak wat extra’s.
Mij man bemoeid zich daar niet mee.
En wat onze kinderen ermee doen,hoeven ze niet te verantwoorden.
Punt.
En dat zou ook zo andersom moeten zijn.

Cath Boon -

Ze kunnen het makkelijk missen, waarom zou je je moeder niet een beetje helpen. En als je iets geeft, wat dan ook dan moet je daar niet verder over nadenken. Je kan zeggen dat ze er dure en luxe spullen voor koopt. Je kan ook zeggen ze betaald er juist haar rekeningen van en dan houdt ze geld over voor leuke en lekkere en mooie dingen, althans wat die mevrouw graag wil. Daar geef je het voor.

“Doe goed en kijk niet om”

Ikzelf geef al decennia aan een familielid, maar ook anoniem aan mensen waarvan ik weet dat ze het even erg moeilijk hebben. Daar zet ik dan wel een grote tas met extra lekkere dingen voor de deur, aanbellen en wegwezen. Als het maar even kan, dan doe ik dat. En ik zou niet weten waarom niet en ik wil niet weten waarvoor.

Geld geven en dan opletten waar het aan wordt besteedt? Kom nou! En die man moet niet zo raar doen maar blij wezen dat hij een empathische vrouw heeft. Hij hoeft er geen broodje minder om te eten. En verzwijgen? Voor de goede vrede. Hij kan ook denken, ben ik zo’n dictator dat mijn vrouw iets uit haar hart vandaan niet met mij durft te delen vanwege mij reactie? Daar zou hij over na moeten denken.

Gino -

Valt me op veel vrouwen klagen over de man, maar met wie leef je?
Als je dit al verzwijgt voor je partner wat dan niet meer. Ik dacht dat vertrouwen het allerbelangrijkste was in een relatie!?
Dat we elkaar helpen is logisch.
Maar dingen verzwijgen omdat je de confrontatie niet durft aan te gaan met je partner?!
Dat zou voor mij al geen goede basis zijn.

Harold -

Bese Roos,
Graag wil ik hieronder een reactie plaatsen.

Het is toch geweldig en een voorrecht, dat jij in de positie bent, om financiëel je moeder te kunnen helpen ( niet een ieder kan dat).

Het is zo, dat jij niet in een dag, die positie bent beland. Je hebt hard er naar toe gewerkt.
Maar vergeet vooral niet, dat jij zonder je moeder, waarschijnlijk ook niet zo ver bent gekomen.
Als goede moeder, heeft zij in het verleden keihard gewerkt en goed voor jou gezorgd in haar een

Lina -

Dat ze het heeft gedaan zonder haar man mede te delen is niet goed.
Maar ze wist dat haar man er tegen zou zijn, dus daarom heeft ze het verzwegen.
Ik zou zeggen laat hem toch weten dat je het gaat doen.
Dat ze haar moeder financieel helpt is heel goed.
Inderdaad, als je ziet dat het geld niet “goed” wordt besteed, zou ik zeggen, neem het advies van je man in acht, doe het dan half en een half.
Een gedeelte van het geld overmaken en de andere gedeelte een rekening betalen.
Ze zegt zelf, na het overleden van haar vader heeft haar moeder heel goed voor haar gezorgd, ze hebben een goede band, haar moeder is alleen gebleven en is nog steeds alleen.
Nou, laat ze haar moeder een beetje verwennen, gun het je moeder en je schoonmoeder, dat ze nu even kan doen met het geld wat ze wil, en kan uitgeven zoals ze wil.
Dat haar moeder op haar beurt, nu kan en mag doen wat ze wil, met het extra geld dat ze krijgt.
Wie weet al die tijd dat zij, haar moder alleen was met haar dochter wou ze bepaalde dingen doen, een mooie, dure bos bloemen kopen enz, had ze niet genoeg geld om dat te doen.
Nu kan ze dat doen met het extra geld dat ze van haar dochter krijgt.
Het is geen geld dat haar dochter en haar man niet kunnen missen, ze maakt er geen misbruik van.
Gun haar dat beetje geluk, om haar dochter en geliefde schoonzoon extra te verwennen als ze bij haar op bezoek komen.
Ja, al is het met het geld dat ze van haar dochter, dus jullie heeft gekregen.
Ik zeg, wat maakt het uit?
Als het te gek wordt, ga met haar in gesprek.
Maak haar duidelijk, dat ze niet te “enthousiast”, moet doen en erop moet letten dat ze niet te veel uit geef aan wat echt niet belangrijk is.
Voor de rest zou ik zeggen, zolang je kan, met wat redelijk is, ja help je moeder met een extra geld voor haar zelf.
Ze mag een extra geld hebben om uit te geven zoals zij zelf wil.
Wat je doet is heel

Lina -

Dat ze het heeft gedaan zonder haar man mede te delen is niet goed.
Maar ze wist dat haar man er tegen zou zijn, dus daarom heeft ze het verzwegen.
Ik zou zeggen laat hem toch weten dat je het gaat doen.
Dat ze haar moeder financieel helpt is heel goed.
Inderdaad, als je ziet dat het geld niet “goed” wordt besteed, zou ik zeggen, neem het advies van je man in acht, doe het dan half en een half.
Een gedeelte van het geld overmaken en de andere gedeelte een rekening betalen.
Ze zegt zelf, na het overleden van haar vader heeft haar moeder heel hoed voor haar gezorgd, ze hebben een goede band, haar moeder is alleen gebleven en is nog steeds alleen.
Nou, laat ze haar moeder een beetje verwennen, gun het je moeder en je schoonmoeder, dat ze nu even kan doen met het geld wat ze wil, en kan uitgeven zoals ze wil.
Dat haar moeder op haar beurt, nu kan en mag doen wat ze wil, met het extra geld dat ze krijgt.
Wie weet al die tijd dat zij haar moder alleen was met haar dochter wou ze bepaalde dingen doen, een mooie, dure bos bloemen kopen enz, had ze niet genoeg geld om dat te doen.
Nu kan ze dat doen met het extra geld dat ze van haar dochter krijgt.
Het geen geld dat haar dochter en haar man niet kunnen missen, ze maak er geen misbruik van.
Gun haar dat beetje geluk, om haar dochter en geliefde schoonzoon extra te verwennen als ze bij haar op bezoek komen.
Ja, al is het met het geld dat ze van haar dochter, dus jullie heeft gekregen.
Ik zeg, wat maakt het uit?
Als het te gek wordt, ga met haar in gesprek.
Maak haar duidelijk, dat ze niet te “enthousiast”, moet doen en erop moet letten dat ze niet te veel uit geef aan wat echt niet belangrijk is.
Voor de rest zou ik zeggen, zolang je kan, met wart redelijk is, ja help je moeder met een extra geld voor haarzelf.
Ze mag een extra geld hebben om uit te geven zoals zij zelf wil.
Wat je doet is heel

Meike -

Ik vind dat de moeder dat geld niet moet uitgeven aan luxe dingen .Laat ze sparen dan komt ze ook niet weer in de problemen als ze een dure uitgave heeft.En zoiets moet je samen bespreken

Gerjeanne -

Dit is niet oké. Geef niet elke maand geld. Betaal een rekening zo nodig , maar doe dit in overleg met je partner. Uiteindelijk is de relatie met je partner het allerbelangrijkst.

R. von Wik -

In een relatie moet je rekening houden met elkaar en communiceren met elkaar is niet gebeurd is geen slimme zet geweest van die vrouw betrek je partner erbij oké zIjn reactie is niet goed maar door dit stiekeme gedoe van die vrouw ga je je afvragen wat ze nog meer stiekem doet

Gerry -

Ik vind dat haar man gelijk heeft. Steunen waar noodzakelijk en daarbij als je naar je (schoon) moeder gaat kun je ook een bloemetje of een taartje meenemen. Het betekent helemaal niet dat Remco zijn schoonmoeder niet wel helpen zoals sommige schrijven. Eerst goed lezen.
I

Clau -

Ik vind het heel goed dat de dochter haar moeder helpt
En die vent van haar moet niet zeuren. Hij heeft zelf een bedrijf en er komt genoeg geld binnen. En daarbij die dochter mag zelf bepalen of ze haar moeder wilt helpen of niet. En leuke bos bloemen voor jezelf kopen is een fijn gevoel want niemand anders geeft het aan haar. Mag je even blij zijn en wat lekkers kopen.
Dus die schoonzoon moet zijn mond houden en lekker doorgaan met je moeder verwennen.
Ik zelf zou altijd me moeder helpen ongeacht wie er wat van zegt.

Christel -

Ik heb ook zo’n dochter, en de beschreven situatie is exact dezelfde. Wij waren altijd samen en hadden het fijn. Ze heeft daarom ook een heel goed leven nu. Ook zonder kinderen en met partner. Allebei goed verdienend en in dezelfde stad wonend.
Mijn dochter doet alleen niks voor mij. Mijn schoonzoon is handig maar als ik een klusje heb moet ik maar een klusjesman inhuren. Ze kijken niet meer naar me om. Het is hartverscheurend en ook confronterend te lezen dat er ook zulke lieve warme trouwe dochters zijn.. maar ben heel blij voor die moeder.

Marije Koper -

Ik vind het heel erg lief en beschaafd van de dochter.Remco,haar man,vind ik een dikke egoïst.Heeft hij iets te vertellen over het gebruik van haar geld? Ik vind van niet.De moeder gebruikt het geld om hun te verwennen en wanneer je in armoede leeft,voel je dat vaak ook als er bezoek komt .Dus Remco,houd je stil.!

Lina -

Ik begrijp dat ze haar moeder wilt helpen maar als haar moeder het uit geeft aan luxe begrijp ik haar man ook weer en dat haar man zegt doe boodschappen voor je moeder betaal zelf de rekeningen vind ik een heel mooi gebaar

K. P -

Rare reacties allemaal, die man werkt hard voor zijn geld moet dat dan zomaar weg gegeven worden, zijn hun centen, en hoe hij denkt om bij te springen om rekeningen te betalen is alleen maar top👍 vreemd dat hij volgens sommige voor zijn schoonmoeder moet zorgen. Hij wil helpen maar niet door zomaar bedragen over te maken, daar kan natuurlijk ook misbruik van worden gemaakt. Niemand kent die mensen precies en weet hoe de vork in de steel zit.

Koos -

Ach, beetje sneue man, onze Remco. Geld is geen doel, maar middel. Om je rekeningen te betalen, en als het even kan jezelf, en anderen, een mooi moment te bezorgen.

Brook. -

Deze man heeft gelijk,betaal rekeningen.

Hoy -

Kan zomaar zijn dat moeder dit doet om hun te bedanken voor hun gulheid en ze alleen het beste wil voorzetten. En misschien ook denkt dat dit hun levensstandaard is.
En dat ze dit dus op alle andere dagen helemaal niet doet

Praten is sowieso de oplossing. Geld aan moeder geven is lief maar bespreek het vooraf met je partner, niet als hij er achter komt.
Schrijfster hinkt een beetje op twee gedachten mbt het geld en waar het aan uitgegeven kan worden. Bespreek dit voordat het tussen jullie in gaat staan.
Bij moeder zit er misschien ook wel iets,, bijvoorbeeld wat ik bovenaan schreef.
Zonde om hier uiteindelijk ruzie over te krijgen. Zorg dat je 100% achter je keuze staat ipv 80%. En zorg dat jullie niet ten onder gaan in veronderstellingen over elkaar. Jullie hebben een mooie basis samen dat is het belangrijkst

Joris -

“Zeker nu alles zo duur is geworden en de energieprijzen de pan uit rijzen”. Ik weet niet, maar de energieprijzen dalen juist… Gevalletje recycling van oude artikelen.

Lia -

Wat fijn Roos dat je dit voor je moeder kunt en wil doen. Mijn zoon doet het voor mij. Ik vond het een beetje moeilijk om te accepteren maar hij zegt, je hebt zo goed voor me gezorgd, nu verdien ik meer dan genog om jou een extraatje te geven, dat voelt ook fijn voor mij, : ‘mam, geniet ervan, ga er lekker van op pad, doe ermee wat je wil.’
Misschien kan Remco hier een voorbeeld aan nemen

Kolibrie -

Dit is Roos haar zaak, Remco mag zijn schoonmoeder wel eens een mooie vakantie aanbieden met een vriendin, kan hij toch afschrijven als hij een eigen zaak heeft !!!!

Tineke -

Mooi dat de dochter haar moeder beetje luxe gunt

Biedia -

Heel goed gedaan ban de dochter.
Het is haar geld en zij en haar man hebben genoeg geld om te leven .
Haar moeder is altijd heel goed voor haar geweest en zij mag haar moeder flink verwennen.
Haar moeder en dochter zijn allebei blij met deze vorm van geld overmaken .
Geld is er om je dierbaren te verwennen en een blije dag of tijd te geven .
Gezondheid is het belangrijkste .
Haar moeder is gezond en laat zij maar lekker doen wat zij wilt met het geld .
En haar man moet zich niet meer mee bemoeien .
Hij mag blij zijn dat zij genoeg geld hebben gezond zijn en een leuk leven hebben.
En hij mag blij zijn met zo’n lieve schoonmoeder .
Hij zou juist haar ook af en toe moeten verwennen met iets leuks . Hij heeft genoeg geld.
Je geld delen met dierbaren maakt van je een beter mens

Ine Fleur -

Wat fijn dat Roos haar moeder wat extra’s kan geven.
Als je geeft ,geef dan zonder voorwaarden , en dat doet Roos.
Ze gunt haar moeder een plezierig leven.
De man van Roos wil de controle blijkbaar houden over wat er met het geld gebeurt.
Waar komt zijn woede vandaan ?
Wat projecteert hij ?
Als tip zou ik zeggen , ga daar mee aan de slag , dat kan een heleboel oplossen .
Het lijkt om geld te gaan ,maar dat niet zo .
Toon je gevoel …dan lost woede vanzelf op💐

Anja -

Je hebt tenslotte maar 1 moeder….
Wat fijn om hieraan terug te denken als ze er niet meer is.. Zou willen dat ik het nog kon doen voor m’n lieve moedertje
Ze wil je mee laten genieten… Geniet er daarom ook van❤️

Anja

JeMoeder -

Echt ongelooflijk naar van Remco. Z’n schoonmoeder heeft een lieve, leuke vrouw in de wereld gebracht maar nu een beetje sponseren kan allemaal niet. Alsof geld zo belangrijk is. Wil hij liever die paar honderd per maand ook nog op de bankrekening hebben, lekker extra ofzo. Als Remco er zelf niet uit komt en zijn vrouw onder druk blijft zetten denk ik dat hij beter een paar afspraken met een psycholoog of coach kan maken. Sorry Remco maar je gedrag in deze is onacceptabel.

Eva -

Ik vind dat zij dit helemaal zelf bepaald. Het is haar geld. Dus waarom zou hij hier zo moeilijk over doen. Als de vaste lasten zijn betaald. En je kunt het missen.
Nee hij heeft vind ik helemaal geen recht van spreken. En al helemaal niet om zo ongepast te reageren.
Bepaald Lekker zelf waar jij jouw eigen geld aan uitgeeft..
Rare vent.

Ronel -

ik vindt roos haar man brutaal is haar geld ik zou het blijven doen zolang ik al me rekeningen thuis betaald het blijf je moeder hoor.

[email protected] -

Dat typisch Nederlands gepennelik,. Als de echtgenoot later zo oud wordt, wie kijkt er dan naar hem om? De woede van man is buitenproportioneel, daar moet hij wat aan doen. Hij gebruikt zijn worede om zijn ziin door te drijven. De vrouw doet goed,

Olivia -

Belachelijk dat mensen in de reacties vinden dat je eerst met je partner moet bespreken wat je met je eigen geld doet! We leven niet meer in de jaren 50! Ik zou het persoonlijk niet aannemen maar moeder heeft niet om het geld gevraagd en ze mag het besteden zoals zij wil daar heeft meneer helemaal niets mee te maken.

Roos -

Ik vind dat de moeder recht heeft om te doen wat ze wil met het geld. Zij heeft er niet om gevraagd. Ik gun de haar dit. Ze laat toch ook haar dochter en man mee genieten van het extraatje.

Johanna -

Ik vind het heel lief vd dochter..Vind wel dat ze gelijk open kaart had moeten spelen met haar man..
Het is toch fijn dat de moeder dan óók wat extra s kan doen..
Vind het altijd naar wanneer mensen geld geven en dan gaan opletten wat de ander er mee gaat doen…
Wat mij betreft gaat de dochter door met haar moeder wat geven… ze hebben het samen ruim, dus waarom niet???

Irene de groot -

Ze kan er de energierekening.mee betalen welsamen bespreken met man en moeder engoed gesprek vieren en de financien op orde maken

Yolanda -

Prachtig wat ze doet. Haar moeder is er blij.mee, en besteedt het ook weer om haar dochter en partner iets lekkers aan re bieden, en in een fleurige ruimte.
Die man is een zuurpruim. Blijkbaar hoeft hij geen boterham minder te eten door de giften van zijn vrouw.
Toch misgunthij zijn schoonmoeder die lieve attentie van zijn vrouw.
Nare man.

Jetsilk -

Financiële zaken bespreek je met je partner. Vooraf. En niet achteraf, nadat je partner ontdekt dat je geld aan je moeder schenkt.

Maria -

Ik vind het prachtig van die dochter ze kan het missen en vind dit normaal ik krijg ook wel eens wat van mijn kinderen gestuurd nu alles zo duur is maar ik vind dat de moeder het recht heeft om rr dingen mee te doen die ze anders niet kan als zij zich zelf verwennen wil oke toch dat stukje leven wat wij ouderen nog hebben tegaan mag je toch zelf invullen ze heeft misschien daar meer behoefte aan als een warme kamer ik geef het ook weer aan dingen uit die ik leuk vind dat noemt men genieten van je laatste jaren

Reageer ook