fb
Damespraatjes Damespraatjes

Roos: ‘Mijn maandelijkse bijdrage aan mijn moeder drijft mijn man tot woede’

maandelijkse bijdrage

Haar man Remco vindt het maar niets dat Roos elke maand een bedrag naar de rekening van haar moeder overmaakt. Roos denkt daar heel anders over. Maar nu ze weet dat haar moeder de maandelijkse bijdrage uitgeeft aan taart, bloemen en de traiteur voelt Roos nattigheid. “Na een middagje moeders kregen Remco en ik een vette ruzie in de auto.”

Als enig kind heeft Roos altijd een goede en warme band met haar moeder gehad. “Mijn vader is jong overleden dus mijn moeder en ik bleven met zijn tweetjes over. Dat  heeft een band voor het leven gesmeed. Voorop gesteld dat mijn moeder nooit mijn vriendin is geweest, ze was mijn moeder. En we hadden het leuk.” Nooit heeft haar moeder een andere man gehad; Roos haar vader was haar ware en enige liefde. “Natuurlijk heb ik dat wel eens jammer gevonden, maar vond het ook iets heel romantisch en fijns.” Uit huis gaan en haar moeder alleen laten vond Roos lastig maar onvermijdelijk.

Geldzorgen hebben we niet

Remco is net als haar vader voor haar moeder haar eerste en grote liefde. “Remco en ik zijn voor elkaar gemaakt. We hebben een fijn leven samen en hebben een rijk en sociaal leven. Kinderen hebben we niet en willen we ook niet. De wereld waarop wij leven is al vol genoeg en we houden ons hart vast voor de toekomst van de aarde en de mensheid.” Het stel gaat regelmatig op wandelvakanties, kampeert op natuurcampings en geniet van het leven. “We hebben allebei een behoorlijk inkomen. Remco heeft een eigen bedrijf en ik werk vier dagen per week bij een uitgever. Om geld hoeven we ons geen zorgen te maken en dat is prettig. Zeker nu alles zo duur is geworden en de energieprijzen de pan uit rijzen.”

Het is wel erg koud bij mama

Veel vrienden en kennissen zijn noodgedwongen de tering naar de nering aan het zetten. “We komen erachter dat sommige vrienden gewoon even geen geld meer hebben om uit eten te gaan of naar de kroeg te gaan. Remco en ik vinden het geen probleem om zo nu en dan te betalen voor anderen, maar veel leuker is het om lekker bij elkaar thuis af te spreken. Nemen we allemaal wat te eten en te drinken mee en hebben we het ook leuk. Geen probleem.” Wie wel in de problemen komt, is Roos haar moeder. Aanvankelijk had Roos dat niet zo in de gaten, tot het wel erg koud werd in haar ouderlijk huis. “Mijn moeder zette de verwarming uit om geld te besparen. Ze had een dikke rekening van de garage gekregen voor haar auto en was door haar geld heen. Schrijnend!”

Ze koopt taartjes van de maandelijkse bijdrage

Aanvankelijk wilde Roos haar moeder er niets van weten. Ze wilde niet dat haar dochter maandelijks een bedrag naar haar rekening zou overmaken. “Ze kan wel zo veel niet willen, maar ik laat mijn moeder niet in de kou zitten. Bovendien  help ik mijn moeder graag en het is voor mij geen enkele moeite om haar maandelijks financieel te helpen. “ Dat haar moeder het geld gebruikt om dure bloemen, taart en andere luxe artikelen van te kopen, was ook niet helemaal wat Roos voor ogen had. “Elke week als ik bij haar op de koffie kom, heeft ze gebak van de beste banketbakker. Voor mij hoeft ze dat niet te doen, maar ze staat erop.”

Het voelt niet goed

Als Remco ontdekt dat zijn vrouw haar moeder maandelijks een financiële injectie geeft, vindt hij dat vreemd. “Hij zag de afschrijving op een bankafschrift dat ik had laten slingeren en vroeg waarom ik geld naar mijn moeder overmaakte. Ik legde uit dat ze het momenteel niet breed heeft en dat een paar onverwachte uitgaven haar de das omdoen. Remco vindt het maar niets. Hij vindt het prima dat ik mijn moeder wil helpen, maar vindt dat ik dat niet met geld moet doen. ‘Koop eten voor haar, neem een rekening van haar mee en betaal die, maar maak niet elke keer een bedrag naar haar over. Dat voelt niet goed’ vindt hij.

Ik kijk hem even niet aan

Uit zijn dak gaat Remco na een bezoekje op zondag aan Roos haar moeder. “Zo af en toe gaat Remco met me mee naar mijn moeder. Mijn moeder is erg op hem gesteld en vindt het altijd leuk als hij er is. Zo ook die zondag, nu een paar weken terug. Toen we bij haar kwamen, stond er een grote bos bloemen op tafel, had ze weer gebakjes gehaald en de lunch had ze besteld bij een traiteur. De blikken van Remco vermeed ik want ik wist precies hoe die eruit zagen.” Roos had gelijk. In de auto maakt Remco een onwijze ruzie over de maandelijkse bijdrage. “Of ik wel in de gaten had dat mijn moeder van mijn geld allemaal luxe dingen kocht in plaats het geld beter en wijzer te besteden. Of ik die bos bloemen had gezien? Wat denk je dat die kost? Tja, en diep in mijn hart weet ik dat Remco gelijk heeft. Maar ik gun mijn moeder ook wat leuks en gezelligs.”

Hij is nog steeds woest

Wat maakt het nou uit waaraan haar moeder het geld besteed? Als zij gelukkig van bloemen wordt, dan moet ze die lekker kopen. “Ik wil mijn moeder gewoon helpen. En het was mij al eerder opgevallen dat ze het uitgeeft aan spullen die ze niet echt nodig heeft, maar ik vind dat niet zo’n probleem. Natuurlijk wist ik dat Remco daarvan uit zijn dak zou gaan en vandaar dat ik hem het allemaal niet vertelde. Remco is nog steeds woest en staat erop dat ik het overmaken van het geld stopzet. Maar dat wil ik niet. Mijn moeder weet dat ik het kan missen en ze is altijd goed voor me geweest. Waarom zou ik haar nu niet helpen?

Wat vind jij ervan? Heeft Remco gelijk en is het niet de bedoeling dat zijn schoonmoeder luxe artikelen koopt van de maandelijkse bijdrage die haar dochter naar haar overmaakt? Of vind je dat Roos haar moeder lekker zelf moet weten waar ze het aan uitgeeft? Praat mee in de comments onder dit artikel!

Foto door cottonbro studio via Pexels

Inka’s dochter zoent met jongens voor geld: “Ik weet niet wat ik moet doen”

geld voor zoenen jongen

Steeds meer scholieren hebben een bijbaantje. Een goede ontwikkeling, want ze verdienen er niet alleen een mooi zakcentje mee, het is ook nog eens heel erg leerzaam. Zo leren ze op jonge leeftijd al werken met collega’s, omgaan met een baas, krijgen ze een besef van de waarde van geld én doen ze veel mensenkennis op. Populaire baantjes onder scholieren zijn vakkenvullen, kassawerk, in de bediening en in de verkoop. Maar niet elke scholier komt op deze manier aan zijn centen… Lees verder 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Es Lourens -

Roos gewoon blijven doen geld over maken voor je moeder. Moeder bepaal zelf hoe zij dat besteed.Ik vind je man moet meer respect hebben voor moeder en relatie dochter en moeder. Trouwens het is niet het geld van jou man hij moet er niet mee bemoeien. Misschien is hij jaloers over dochter en moeders band. Roos volgt altijd je intuïtie en Almachtige God.

Fiene -

@joris: hi! Ah ik dacht dat ik wat had geschreven hierop, dan misschien een soortgelijk verhaal..ik lees er zoveel dat ik het misschien door elkaar haal.

Joris -

Hey Fiene, dit is inderdaad een gerecycled verhaal. Zie https://web.archive.org/web/20230930170651/https://damespraatjes.nl/maandelijkse-bijdrage-moeder/. Toen hebben 50 mensen de moeite genomen te reageren. Die reacties zijn (uiteraard) allemaal verwijderd… Gelukkig hebben we de foto’s nog. Ik kon jouw reactie daar eigenlijk niet vinden…

Mo -

Remco moet niet bemoeien tussen haar en haar moeder.
Het is tenslotte haar eigen verdiende centjes!,,,

Fiene -

Bekend verhaal daar heb ik al antwoord op gegeven..
Zoiets als van dat je het zelf mag weten wat je doet en dat je man er niet mee mag bemoeien😉

Reageer ook