fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag Wasdag: Hoe maak ik mijn grauwe was weer wit?

Ik draag bijna elke dag zwart. Er wordt mij dan ook regelmatig gevraagd ‘of ik naar een begrafenis ga’ of ‘waarom ik er altijd zo netjes uitzie’. Nou, ik ga dus (gelukkig) bijna nooit naar begrafenissen en er netjes uitzien? Ze zouden me moeten zien als ik een feestje heb, haha! Goed, veel zwarte kleding dus. Love it. Maar, ééns in de zoveel tijd, maak ik een uitstapje naar witte kleding. Ook prachtig! 

De laatste keer dat ik een witte jurk wilde aantrekken, liep ik tegen een probleem aan. Hij was niet meer wit, maar een soort grijs. Heel erg zonde, want ik wilde juist zó graag eindelijk eens wit aan. Gelukkig kwam mijn buurvrouw met een handige manier waarop grauwe was weer heel mooi en stralend wit wordt. Snel grijp ik naar de wasmand, haal de jurk eruit en gooi hem terug de wasmachine in. Kom maar op met die tip.

Hoe maak ik mijn grauwe was weer wit? 

Eigenlijk is dit een stuk simpeler dan ik had gedacht. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de witte was altijd gescheiden wast, met wasmiddel voor de witte was. Als er ook maar één donkere spijkerbroek of zwarte bh in de trommel zit, kan je was al grauw worden. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Is het toch fout gegaan? Gooi dan gewoon wasmiddel in de bakjes en vul een wasbolletje met soda. Dit bolletje gooi je bij je grauwe was in de trommel en je zult na het wassen een prachtige witte kleding uit je wasmachine halen. Klaar is kees!

Was scheiden

Zoals we al aangeven is het natuurlijk het slimste om je witte was gewoon meteen te scheiden. Je maakt het heel makkelijk door een mooie wassorteerder speciaal voor de witte was neer te zetten. Zo hoef je nooit meer door al je was te graaien, op zoek naar witte items.

wasmand

Hoe doe jij het?

Heb jij nog een goede tip voor het wit maken van de was? We zijn heel benieuwd naar jouw tip! Laat hem ons weten in de comments onder dit artikel.

Volgende week maandag verschijnt er weer een nieuwe Maandag Wasdag op Damespraatjes!

Reageer ook