fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maakt jouw kind deze maanden een schoolkeuze? Welkeschool.nl!

Januari en februari, voor ouders en kinderen in en basis- en voortgezet onderwijs twee van de belangrijkste maanden van het schooljaar. Deze twee maanden staan voor kinderen in groep 8 en leerlingen in het laatste jaar van de middelbare school volledig in het teken van keuzes maken die van invloed zullen zijn op de rest van hun leven. Voor ouders en kinderen een periode die onoverzichtelijk en erg spannend kan zijn waarin veel mensen graag meer advies krijgen dan alleen die van de juf, meester of docent. Op de nieuwe website welkeschool.nl lees je meningen van ouders en studenten die je kunnen helpen met het maken van de juiste beslissing.

Over welkeschool.nl
Welkeschool.nl is een website waarop alle scholen van Nederland te vinden zijn, van basisonderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs. De doelgroep waar welkeschool.nl zich op richt zijn ouders en studenten.  Zij kunnen op de site hun school een beoordeling geven. Dit kunnen ze doen op basis van een aantal criteria zoals bijvoorbeeld sfeer, onderwijskwaliteit en zorg.  Zoek je als ouder een school voor je kind, dan kun je op welkeschool.nl de meningen en ervaringen van andere ouders lezen.

Waarom welkeschool.nl
Zoek je nu een school dan heb je aan de ene kant de informatie van de school zelf en aan de andere kant informatie vanuit de onderwijsinspectie. Belangrijke informatie alleen weet je dan nog niet hoe bijvoorbeeld het dyslexiebeleid daadwerkelijk wordt uitgevoerd of hoe de communicatie tussen school en ouders verloopt. Hoe ouders over een bepaalde school denken hoor je vaak op het schoolplein. Maar dan is de keuze al gemaakt! Welkeschool.nl is een goede aanvulling op de reeds aanwezige informatie die ouders nodighebben bij hun zoektocht naar een nieuwe school. Juist omdat het op welkeschool.nl gaat om de informatie van de ouders zelf.

Werkwijze welkeschool.nl
Mensen kunnen (anoniem) hun mening geven over een school. Ze geven de school op een aantal criteria een cijfer en ze geven tekstuele uitleg. Dit laatste is een vereiste, omdat we graag willen dat andere ouders echt iets aan de meningen hebben. Daarom moeten de beoordelingen met argumenten worden toegelicht. Welkeschool.nl is een serieuze site. Het is daarom belangrijk datde beoordelingen respectvol zijn en dat er niet naar personen wordt verwezen. Alleen beoordelingen die hieraan voldoen zullen worden geplaatst.

Voordeel voor de scholen is dat zij middels welkeschool.nl kunnen lezen wat er onder ouders leeft. Streef je als school naar openheid en verbetering, dan wil je graag horen wat ouders te zeggen hebben. Daarnaast kunnen zij via de site reageren op beoordelingen, zowel op positieve als op minder positieve beoordelingen. Hiermee laat de school zien open te staan voor ideeën van ouders, iets wat door de doelgroep gewaardeerd zal worden.

Welkeschool.nl  is sinds oktober 2011 online en zit in de opstartfase. Desite is nu nog betrekkelijk leeg, daarom willen we alle ouders  vragen om hun mening te geven. Hoe meer schoolbeoordelingen,  hoe beter andere ouders geholpen kunnen worden.

De oprichters
Welkeschool.nl is een initiatief van Martine Neutel (38) en Karin Klompmakers (38).  Ze zijn al meer dan 25 jaar goede vriendinnen. Ze hebben allebei 3 kinderen en zijn beiden werkzaam in het onderwijs. Uit ervaring weten ze hoe lastig het is om een school te vinden die goed aansluit bij je kinderen en bij hoe je zelf over onderwijs denkt. Hieruit ontstond het idee voor welkeschool.nl.

www.welkeschool.nl 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook