fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maak van je tuin een eyecatcher met de juiste tuinverlichting

Laat me raden: tenzij je in een verbouwing zit, heb je in je woonkamer, slaapkamer en keuken vast geen fel wit lichtpeertje meer hangen. Je hebt nagedacht over mooie moderne verlichting die aansluit bij de stijl van je woonkamer. Een mooie eyecatcher van een designlamp, de juiste kleur en intensiteit en wellicht heb je er een dimmer opgezet. Kortom: je hebt moeite gedaan voor mooie verlichting. En hoe zit dat met je tuin? Vaak wordt dat in de winter een donker gat. Beetje ongezellig. Daarom wat tips om met verlichting ook van je tuin een echte eyecatcher te maken!   

Begin met de voortuin

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk, dus begin meteen goed met verlichting in de voortuin! Denk bijvoorbeeld na over sfeervolle verlichting bij de deur of misschien wel van de gevel als je een alleenstaand huis hebt. Of wellicht is wat verlichting tussen de planten een idee? Ook als je geen zin hebt om stroom in de voortuin te leggen, zijn er genoeg oplossingen. Wat dacht je van tuinverlichting op zonne energie? Hoe dan ook, een spectaculaire entree is het halve werk!

Verlicht je mooiste planten en bomen

Zul je net zien: heb je zo je best gedaan op een mooie uitstraling van je tuin bij daglicht, wordt het nu alweer vroeg donker. Daar is een oplossing voor gelukkig. Kies voor het belichten van een paar mooie plantenbakken en bomen voor een sfeervol effect. Verlichting die vanaf de grond op de boom of plant schijnt, geef een magisch effect aan je tuin. Combineer deze grondspots met een aantal lampen die van bovenaf schijnen en je hebt een spannend verlicht tafereeltje te pakken!

Creëer diepte met tuinverlichting

Het uiteindelijk doel van tuinverlichting is dat je ook in het donker kan genieten van je tuin. Probeer daarom verlichting zo te benutten dat ook in het donker de volledige diepte van de tuin goed naar voren komt. Een belangrijke reden waarom een donker gat zo akelig is om naar te kijken, is omdat het erg tweedimensionaal en vlak is. Er is volop keuze qua verlichting, wat dat betreft gaat de tuin steeds meer op de woonkamer lijken. Denk aan hanglampen, staande lampen, wandlampen en grondverlichting. En ingewikkeld doen met het aanleggen van stroom naar de tuin is echt niet nodig, er is tegenwoordig veel solar tuinverlichting verkrijgbaar, zowel in de winkels als online.

Hoe ga jij tuin opleuken deze winter? Laat het ons weten! Vinden we gezellig:-)

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook