fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maak je interieur nu al klaar voor kerst!

Kerst is het moment bij uitstek om eens lekker aan de slag te gaan met het decoreren van je huis. Natuurlijk kan je losgaan met ‘gewone’ kerstversiering als de boom, kerststukjes en nepsneeuw, maar je kan veel langer van die warme kerstsfeer genieten. Sterker nog: je kunt nu al beginnen zonder dat je commentaar krijgt op te vroege kerstdecoratie! Hoe? Volg deze tips!

Vloerkleed voor sfeer

Een kale vloer in de zomer is prima, maar in de winter kan het al snel kaal en koud ogen. Dan is een mooi vloerkleed een perfecte oplossing. Kies er eentje die qua kleur en stijl goed bij je interieur past. Als je bijvoorbeeld een vrij uitbundige bank hebt of een opvallende salontafel, houdt het vloerkleed dan mooi neutraal. Zijn je meubels juist neutraal? Kies dan voor een uitbundiger vloerkleed, misschien eentje met een leuke print of juist een lekker hoogpolig schapenvelletje. Dat laatste kan heel goed als je van plan bent om hem in de zomer weer op te bergen.

Overal kaarsen

Het instant wintergevoel krijg je natuurlijk van kaarsen. Althans, ik wel. Niets staat gezelliger dan brandende kaarsjes in een behaaglijk huis. Ze hebben tegenwoordig ook zoveel mogelijkheden! Kandelaars, stompkaarsen, lantaarns, plateaus, waxinelichtjes… de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat ik leuk vind om te doen is een combinatie maken van verschillende vormen kaarsen en waxinehouders en dat op een groot plateau te rangschikken. Staat heel leuk op de eettafel of salontafel! Je kan dit ook in het klein doen en bijvoorbeeld op je dressoir of bijzettafeltje zetten. Of kies één mooie grote eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een lantaarn.

Plaids en kussens

Ik ben gek op van die grof gebreide wollen plaids en matchende kussens. Het staat zo gezellig winters! Natuurlijk kun je met deze voorwerpen alvast de kerstsfeer in huis halen. Je ze kunt tegenwoordig bij allerlei woonwinkels met 1001 kerstprints halen. Rendieren, elfjes, kerstbomen, noem het maar op. Maar ook zonder de kerstprints dragen plaids en kussens bij aan een warme uitstraling in huis. Hang een plaid mooi gedrapeerd over je bank of vouw het grof op en leg het op het voeteneinde. Staat leuk en als het koud wordt, heb je het meteen bij de hand om jezelf warm te houden!

Meer tips?

Wil je meer tips en inspiratie om nu alvast de warme wintersfeer in huis te halen? Lees dan dit atikel over  een snelle woonkamer make over. Natuurlijk staat pinterest vol met inspiratie, maar bekijk ook deze website eens met speciale tips om nu al verantwoord kerst in huis te halen!

 

Reageer ook