fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maagverkleining ondergaan? Zo zorg je ervoor dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt!

Maagverkleining

Als jij een maagverkleining hebt ondergaan, heb je al flink wat achter de rug. Van een intensief voortraject tot de operatie zelf: het krijgen van een gastric bypass, maagband (ook wel sleeve genoemd) of een andere vorm van een maagverkleining is echt geen makkelijke oplossing. Het is voor niemand de eerste optie en dat zorgt ervoor dat deze patiënten extreem gemotiveerd zijn. Heel erg knap dus! Jij weet als geen ander dat het traject na de ingreep er nog niet opzit, jouw nieuwe leven begint nu pas. Eten, bewegen en je sociale leven: alles wordt anders. Het gaat allemaal met vallen en opstaan en dat is okay! Toch is er iets waar je vanaf dag één wel bovenop moet zitten, namelijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. 

TEKORT AAN VOEDINGSSTOFFEN NA MAAGVERKLEINING

Na de maagverkleining is jouw maag kleiner. Dit is fijn, want zo heb je sneller een ‘vol’ gevoel, eet je minder en zal je dus snel gewicht verliezen. Veel mensen die een maagverkleining hebben ondergaan, genieten van de verloren kilo’s en hun nieuwe lichaam. Maar hoewel het afvallen waarschijnlijk lekker gaat, ligt er wel een tekort aan de juiste voedingsstoffen op de loer. Het is daarom belangrijk om elke dag speciaal hiervoor ontworpen multivitaminen te gebruiken.

GOEDE MACRONUTRIËNTEN 

Op de eerste plek is het belangrijk dat je alle macronutriënten in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Deze eiwitten, vetten en koolhydraten zijn de bouw- en brandstoffen van jouw lichaam. In de categorie eiwitten, koolhydraten en vetten heb je zowel gezonde als minder gezonde opties. Van jouw diëtist heb je waarschijnlijk gehoord dat je beter voor volkorenbrood dan wit brood kunt kiezen. Daarnaast zijn plantaardige vetten beter voor je lichaam dan dierlijke vetten. En let er bij het eten van eiwitten op dat ze zowel uit dierlijke als plantaardige bronnen afkomstig zijn. Kies naast vlees en kip dus ook eens voor noten of peulvruchten. Op deze manier ga je goed met je macro’s om!

SPECIAAL ONTWIKKELDE MULTIVITAMINEN NA MAAGVERKLEINING

Naast de macronutriënten verdienen ook de microvoedingsstoffen (vitaminen en mineralen) voldoende aandacht. Dit zijn geen bouw- en brandstoffen, maar zijn wel essentieel bij vele processen in het lichaam. Na een maagverkleining is het lastig om voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Er zijn daarom speciaal ontwikkelde multivitaminen op de markt om jou hierbij te helpen.

VOLLEDIG AFGESTEMD OP JOUW SPECIFIEKE OPERATIE

Wat jij na een maagverkleining precies nodig hebt, is afhankelijk van onder andere de soort maagverkleining die jij hebt ondergaan. Het is belangrijk om op maat gemaakte multivitaminen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld die van FitForMe. Hier hebben ze onder andere een gratis startpakket dat volledig is afgestemd op jouw specifieke operatie. Je kunt hierbij kiezen voor capsules of kauwtabletten, waar je er één van neemt per dag. Bevalt dit gratis startpakket? Dan kan je jouw producten gewoon bij bestellen.

GROOT COMPLIMENT!

We willen jou graag een compliment geven voor hoe ver je bent gekomen! Echt heel knap. Nu is het zaak om je lichaam goed te onderhouden zodat je een lang en gezond leven tegemoet gaat. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes! Heb je meer vragen over voeding na een maagverkleining of ben je op zoek naar meer informatie met betrekking tot dit onderwerp? Neem dan zeker contact op met jouw behandelend arts!

We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook