fb
Damespraatjes Damespraatjes

Luxe vakantie in de buitenlucht

Kamperen is weer helemaal hot. Maar dan niet het klassieke kamperen, met de ondergelopen tentjes, met een toiletrol onder je arm in de rij staan en de geur van latrines. Dat is allang passé. De laatste tijd zijn er veel luxe campings opgezet, die de charme van kamperen combineren met het gemak van een hotel. Zo is er voor iedereen, van alle leeftijden een camping in Spanje te vinden waar je heerlijk buiten verblijft in de schitterende natuur, met zwembaden en sportgelegenheden op het campingterrein.

Zoek je een camping voor een trip met kinderen? Zoek er dan een uit met extra aandacht voor kinderactiviteiten. Of wil je rust en juist geen kindergejoel horen? Zoek dan een leuke camping vlakbij de levendige cultuur, winkelstraten en restaurantjes van Barcelona, Valencia of Sevilla.

Glamping

En dat alles voor een lage prijs, zodat er meer van jullie vakantiebudget overblijft om te besteden aan lekkere restaurants en cocktails. Men noemt dit ook wel glamping: een samenvoeging van glamorous en camping. Glamping combineert de vrijheid van een camping midden in de natuur met het gemak van een luxueus hotel. Je huurt er bijvoorbeeld een reeds geheel opgezette, comfortabele en luxe tent die van alle gemakken is voorzien. Je hoeft dus ook niet te slepen met keukenspullen en slaapmatjes!

Strand en Jazz

Of, als je van jazz houdt, ga naar camping Costa Brava, oftewel Castell Montgri op dik een uur rijden ten noorden van Barcelona en vlakbij een prachtig strand. Het nabijgelegen Palafrugell is een typisch Catalaans stadje waar het jaarlijkse Costa Brava Jazz Festival plaatsvindt. Het ligt vlakbij het middeleeuwse stadje Begur, dat behalve het kasteel bekend stad om de beste tapas-bar in de omgeving: Es Castell.  Het vlakbijgelegen vissersdorpje L’Escala is heel leuk tijdens het jaarlijkse ansjovisfestival. Ook de rest van het jaar kun je hier veel beleven, zoals het bezoeken van de Romeinse en Phoenicische ruïnes uit de zesde eeuw voor Christus.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook