fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars van Lust & Liefde, de nieuwe roman van Marion Bloem

Lust-en-liefde-marion-bloem-dp
“Ze ziet literatuur als haar echtgenoot, film als haar beste vriend en de beeldende kunst als haar minnaar” werd er ooit over Marion Bloem gezegd. Damespraatjes kent Marion vooral als schrijfster. Nog niet zo lang geleden schreef ze voor Damespraatjes een aantal gastblogs. Heel blij zijn we dat nu haar nieuwe boek is verschenen, Lust & liefde, we daar een paar exemplaren van mogen weggeven. Kijk onderaan dit artikel of je het boek hebt gewonnen.

Lust & liefde

In het begin van hun relatie beloven Eva en Adam elkaar om samen oud te worden. Wat die belofte precies inhoudt, ontdekken ze met vallen en opstaan. Eva’s onervarenheid op seksueel gebied en haar oprechtheid hierover ontsluieren de diepste lagen van de vrouwelijke erotiek. Lust en liefde blijken bepaald niet altijd synchroon te lopen.

Ondanks heftige stormen houdt hun huwelijk al dertig jaar stand, tot de lust zwaar ondermijnd wordt door prostaatkanker en hun gerijpte liefde ernstig op de proef wordt gesteld. Wat maakte het de moeite waard om vier decennia met elkaar te delen? De erotiek, extase, verleiding, het verboden verlangen en de pijn die Eva en Adam beleven, maken Lust & liefde tot een sensuele, aangrijpende en psychologische pageturner.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Marion Bloem

Marion Bloem werd geboren op 24 augustus 1952 te Arnhem als kind van Indische ouders. Haar jeugd werd gekleurd door de verhalen die haar familieleden haar vertelden over hun vaderland Indonesië. Deze vertellingen boeiden haar als klein meisje zo dat ze liever luisterde dan las.

Dat de auteur een voorliefde heeft voor vertellingen en voordrachten, blijkt wel uit het feit dat zij een groot aantal kinderboeken èn -films op haar naam heeft staan (de respectievelijke debuten uit 1977 zijn Waar schuil je als het regent en Feest). De verhalen hebben echter zijn uitwerking op Bloems héle literaire oeuvre. In haar romans is vaak sprake van een familiegeschiedenis die via mondelinge overlevering van de ene op de andere generatie over gaat; bijvoorbeeld in haar bestsellende debuutroman Geen gewoon Indisch meisje uit 1983, of Vaders van betekenis uit 1989.

Winactie

Damespraatjes mag 3 exemplaren weggeven van Lust & liefde. De winnaars zijn:

  • Grete Karina
  • Tessa de Zeeuw
  • Camilla de Bruijn

Van harte gefeliciteerd. Het boek wordt naar toegestuurd door de uitgever. Mocht je het boek niet hebben gewonnen, maar wel graag willen lezen: BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

5 reacties

Camilla -

Bedankt voor het boek! Leuk dat ik heb gewonnen 🙂

Ingrid -

Al haar boeken zijn prachtig. Vooral haar voorlaatste “Een meisje van 100” is echt een aanrader en mijn favoriete boek. Kijk uit naar “Lust en liefde”.

jacqueline -

Wauw super spannend lijkt me een leuk boek!

Caroline -

Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek met veel lust en liefde, ik wil dit boek heel graag winnen

Lucie -

Marion Bloem is nog steeds “Geen gewoon Indisch meisje” en haar nieuwe roman is daar weer een mooi voorbeeld van! Ik heb “Lust & liefde” op mijn verlanglijstje staan!

Reageer ook