fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lucy’s (31) man liet haar jarenlang geloven dat hij leukemie had

Wat is de overtreffende trap van bizar? Meest bizar of bizarst? Anyway, dit vroeg ik me af toen ik het berichtje las over de 31 jarige Lucy Witchard die jarenlang op een wel heel bizarre manier is bedrogen door haar echtgenoot David Carroll. De twee leerden elkaar kennen in 2006 en bijna direct verklaarde hij haar dat hij leukemie had. Lucy liet zich daar niet door afschrikken en ze gingen zelfs trouwen.
Niet mee naar chemobehandelingen
In de loop der jaren ontwikkelden zich steeds meer ziektes bij David, zo kreeg hij volgens eigen zeggen ook maag- en prostaatkanker. Ze wilde heel graag mee naar zijn artsen in het ziekenhuis en er ook bij zijn als hij zijn chemo’s moest ondergaan. “Hij zei dan dat hij me ervoor wilde afschermen en dat het hem veel te emotioneel zou maken”, vertelde ze aan de BBC tijdens een interview.
Telefoontje van de “dokter”
Na een jaar of negen viel David uiteindelijk door de mand. Lucy kwam er namelijk via haar broer Tom achter dat hij tijdens zijn zogenaamde behandelingen gewoon lekker op vakantie was in de Verenigde Staten. Toen hij thuiskwam confronteerde ze hem er mee en hij werd toen zo boos. “Hij liet zelfs een vriend van het werk naar me bellen onder het voorwendsel dat die zijn dokter was. Na dat telefoontje wist ik dat ons huwelijk voorbij was. Ik voelde me ongelofelijk gekwetst en kwaad. Hij stal een groot stuk van mijn leven.”
Vakantiegeld via schoonmoeder
Van de moeder van Lucy, Linda, had hij meer dan 2.000 euro meegekregen  voor zijn “behandeling” in de VS, maar die heeft hij er tijdens zijn vakantie helemaal doorheen gejaagd.  “Hij was de stervende man van mijn dochter. Ik wilde niet dat ze weduwe zou worden. Ik ben kapot van zijn leugens, misleiding en egoïsme”, aldus schoonmoeder Linda.
Het houdt niet op
Het huwelijk van David en Lucy is sinds 2015 verbroken. Maar zijn verhaal van list en bedrog hield hier niet mee op. Na zijn scheiding werd hij lid van een rugbyclub en speldde daar zijn vrienden allemaal leugens op de mouw van leukemie, hartaandoeningen etc.
Persoonlijkheidsstoornis
Inmiddels is alles aan het licht gekomen en is David veroordeeld voor fraude. Hij heeft onder andere een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van 26 weken en moet schoonmoeder Linda het geld terug betalen.
Het is natuurlijk super triest dat het gedrag van David voortkomt uit een aangetoonde persoonlijkheidsstoornis. Om nog maar even op het begin van mijn verhaal terug te komen, het is zo bizar. Bizar dat David zijn stoornis zo lang verborgen heeft gehouden en dat zijn omgeving zo lang in zijn leugens bleef geloven. Triest voor alle partijen!
Bron: HLN.be

Foto boven artikel: Facebook

Reageer ook