Low carb spaghetti van courgette

Als je je lichaam elke dag opnieuw wilt voeden in plaats van vullen, dan is het goed om veel groenten te eten. Ze zitten boordevol vitaminen en vezels en verzadigen je lichaam. Als je er ook voor kiest om producten met snelle koolhydraten en suikers te vermijden, dan valt de geliefde pasta af! En dat is niet leuk! Want wie houdt er nou niet van een snelle pasta na een drukke dag?

Happy Han

Speciaal om die reden wil ik graag een pasta variant met je delen, waarbij ik courgette gebruik in plaats van spaghetti. Naast het feit dat het super snel klaar is en lekker smaakt, is het ook nog eens gezond.

Je hebt hiervoor nodig (voor 4 personen):

–       250 gram biologisch rundergehakt
–       2 courgettes
–       1 winterpeen
–       2 stengels bleekselderij
–       1 ui
–       Een half bakje champignons
–       1 blikje tomatenblokjes
–       1 blikje tomatenpuree
–       Peper en zout
–       Wat Italiaanse kruiden of oregano

Verder is het handig om een spirelli of juliennesnijder te gebruiken, zodat je binnen no-time slierten courgette hebt.

STAP 1:
Snijd de ui, winterpeen, bleekselderij en champignons.

STAP 2:
Rul het rundergehakt in de pan en voeg alle groenten toe, behalve de champignons. Voeg ze net wat later toe, zodat ze nog een beetje een ‘bite’ houden.

STAP 3:
Voeg de kruiden en specerijen toe naar smaak.

STAP 4:
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Proef of er eventueel nog wat extra peper of zout nodig is.

STAP 5:
Maak nu de courgette ‘spaghetti-proof’ met een juliennesnijder of spirelli.

STAP 6:
Verhit een pan (zonder olie) en rooster hier even de pijnboompitten in. Leg deze nu apart.

STAP 7:
Verhit in diezelfde koekenpan een klein beetje (kokos)olie en bak hier de courgetteslierten even in. Hoe langer je bakt, hoe zachter de slierten worden.

STAP 8:
Maak de borden mooi op (het oog wil immers ook wat). Eerst wat ‘spaghetti’ en dan de saus. Strooi er daarna nog wat pijnboompitjes overheen.

Eet smakelijk!

Hanneke
Hanneke (24 jaar) is blogger bij foodblog HAPPYHAN. Hier schrijft ze over heerlijk eten, superfoods, vitaminen, mineralen en paleo.  Eén keer per maand blogt Hanneke voor Damespraatjes. De nadruk ligt in deze artikelen op gluten-, suiker-, tarwe- en lactosevrije voeding.

 www.happyhan.nl

 


Reageer ook