fb
Damespraatjes Damespraatjes

Low-budget herfstvakantie tips

De rood- en geelkleurige bladeren dwarrelen van de bomen, de woeste wind tikt de takken ’s nachts tegen je raam en je kan niet meer naar buiten zonder je eerst goed in te pakken met alle sjaals, kollen, handschoenen en oorwarmers die je speciaal voor dit seizoen van zolder hebt gehaald: het is herfst!

De gure dagen zijn weer wennen. Na een niet zo goede zomer, maar verrassend lekker september, moeten we toch allemaal weer ons best doen om ’s ochtends ons koude bed uit te komen en de gordijnen open te slaan terwijl het buiten nog donker is. Na een lange dag werken kom je tijdens de avondschemer thuis en beloon je jezelf met een warm bord Hollandse pot. Gelukkig is de herfst niet alleen een donkere tijd waarin je jezelf door de dagen moet slepen, hieronder een aantal leuke tips om zoveel mogelijk uit je herfstvakantie te halen.

Zoals iedereen weet zijn er honderden verschillende dingen die je kan doen, van gratis uitjes in de buurt tot de meest luxe trips aan de andere kant van de wereld. Omdat Damespraatjes begrijpt dat de meeste mensen ‘een beetje op de kleintjes moeten letten’ hebben wij een aantal leuke tips voor een voordelig dagje uit met de kinderen .

1. Ga lekker met de kids het bos of het park in. Verzamel zoveel mogelijk grote kastanjes, bijzondere bladeren en andere mooie schatten uit de natuur. Na een stevige wandeling (jij wat calorieën verbrand en de kinderen zijn van de overtollige vakantie energie af) gaan jullie gezellig samen aan de slag om een prachtig herfststuk op tafel te zetten. Dit onder het genot van een heerlijk kopje warme chocomel natuurlijk!

2. Ook tip #2 vindt weer plaats in en om het huis. Op www.idnatuur.nl kan je testen welke vogels je hebt gespot. Geef je kinderen papier met potloden en ga rustig ergens zitten. Jij kan je verdiepen in je lievelingsboek en de kinderen gaan zoveel mogelijk verschillende vogels natekenen. Als jij je boek uit hebt en de kinderen geen roodborstje meer kunnen zien gaan jullie naar huis voor deel 2 van de activiteit: het bekijken van welke vogels gespot zijn. Laat de kinderen bij elke tekening noteren welke vogels ze hebben gezien, gegarandeerd een leuk en leerzaam dagje!

3. Natuurlijk moeten we ook in de herfst eten, persoonlijk ben ik er zelfs van overtuigd dat we in de herfst wat meer mogen eten (de eekhoorntjes doen het tenslotte ook). Trommel je kinderen daarom op om een heerlijke pannenkoeken lunch voor je te bereiden. Niet duur en een ‘het-wordt- leuk-garantie’. Lekker bakken dus en die calorieën vliegen er weer vanaf als je de keuken moet gaan opruimen…

4. Het kan zijn, na dagenlang knutselen, vogel spotten en pannenkoeken eten, dat jullie er ook een dagje wat verder van huis willen. Neem dan een kijkje op www.hollandsekids.nl, www.dagjeweg.nl of www.dagtripdoen.nl voor meer inspiratie!

Nou, ik kan je persoonlijk garanderen dat jullie genoeg te doen hebben in de herfstvakantie (en alle weekenden daarna). Houd ook www.damespraatjes.nl in de gaten voor leuke, actuele tips.

Heb je zelf ook leuke ideeën? Deel ze met ons!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Vanessa -

Super leuke tips, bedankt voor het delen. Wij als gezinnetje zijn heel blij met een kortingspas voor uitjes, daarmee kunnen we in de weekenden leuke dingen doen zonder dat het heel duur is. https://www.nappas.nl/dagjes-uit/

Reageer ook