fb
Damespraatjes Damespraatjes

Low-budget herfstvakantie tips 2.0

Elk jaar is het weer een struggle: wat te doen met de kinderen in de herfstvakantie. Het is slecht weer, maar een verre strandvakantie is niet te betalen. Lekker binnen zitten lijkt dan de beste optie, maar na twee dagen Disneyfilms kijken zijn de kinderen toch wel opzoek naar een nieuwe uitdaging. Elke dag naar de bioscoop, tropisch zwembad of overdekt pretpark is in deze economisch slechte tijden ‘not done’ en dus moet er naar goedkopere alternatieven gezocht worden. Damespraatjes zet de vijf leukste tips voor je op een rijtje.

  • Als het zo koud is buiten, is een lekker speklaagje geen overbodige luxe. Profiteer van deze ‘bikini-vrije’ tijd van het jaar en laat je lekker gaan! Heeeeerlijk zelf patat snijden en bakken, chocolade maken of probeer dit lekkere recept van Nina: Bokkenpootjes. 
    Bokkenpootjes-bokkepootjes-recept-dp
  • Natuurmonumenten bedacht voor alle kinderen OERRR: een initiatief waarmee kinderen met hun ouders meer de natuur en buiten zijn kunnen beleven. OERRR gaat in de herfstvakantie van start en staat voor alles wat je buiten gedaan moet hebben voor je echt volwassen bent. Extra leuk is dat ouders hun kinderen kosteloos voor OERRR kunnen aanmelden. Kinderen krijgen dan elk kwartaal een nieuwe set uitdagende OERRR kaarten thuis gestuurd, waarmee ze allemaal dingen van OERRR kunnen doen, zoals een regenworm lokken, een bladerdeken maken of een boomstam bewandelen. OERRR is hiermee een leuke (herfstvakantie)tip voor ouders om met de kids weer de natuur te beleven, met als aftrap de eerste OERRR kaarten die net voor de herfstvakantie uitkomen. Aanmelden kan op oer.nl.
  • Na heel wat buiten-inspiratie bij natuurmonumenten opgedaan te hebben, is het tijd om de natuur wat dichter bij huis op te zoeken: de achtertuin. Ieder seizoen heeft jouw tuin andere behoeftes en daarom kan je samen met de kinderen de tuin oktoberklaar maken. Lees in dit artikel hoe je dat doet.
  • Kinderen zijn dol op spelen, maar ook gek op troep maken. Leuke oplossing voor deze herfstvakantie: maak samen een leuk opberghoekje. Kijk op www.jijenjekinderen.nl

20130908_zelfmaak-1

Nog niet genoeg inspiratie gekregen? Vorig jaar publiceerde Damespraatjes ook al een artikel met leuke herfsttips, lees ze snel!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook