fb

Logeren bij de Gravin in de Languedoc-Roussillon

Ik laat me verrassen! Met dit simpele motto vertrok ik begin november naar de zuidelijke regio Languedoc-Roussillon. Doel: inspiratie voor & inspectie van originele, eigentijdse en/of bijzondere vakantieadressen voor ons zomeraanbod 2013.

On en off-the-road

Enige voorbereiding was natuurlijk wel vereist; daarom had ik vooraf afspraken gemaakt met de regionale VVV in Montpellier. Wat is nieuw?  Wat is spraakmakend en wat zijn de smaakmakers? Zoals ook wij onze klanten adviseren, laat ik mij graag wegwijs maken in het enorme aanbod en dan het liefst door echte kenners. En Frederic en Veronique van de VVV weten waar ze over praten.  Ze delen graag hun enthousiasme voor de regio met mij.  Als de stem omhoog gaat en ze rechtop gaan zitten in hun stoel dan weet ik dat ik extra alert moet zijn; de informatie die nu volgt zijn  ‘’personal favorites’’.  Juist die tips en adresjes tussen de regels zoek ik en noteer ik.  Met een notitieboekje vol nuttige informatie verlaat ik het kantoor en ga op onderzoek uit.

Wijnboer met een missie 

Ik heb een afspraak met Kader. Hij vertegenwoordigt een wijnboer! Dat is ook niet verrassend want de Languedoc Roussillon is de grootste wijnproducent van Frankrijk. Maar dit is een nogal ambitieuze wijnboer die vastbesloten is om zijn passie voor de wijn en de regio te delen met buitenstaanders. En dat doet hij door zijn vergaarde wijnfortuin te investeren in oude wijnhuizen, verlaten kloosters, voormalige wijndepots en afgeschreven wijngaarden om daar unieke logeerplekjes te creëren.

We gaan kijken bij een prachtig, statig semi-chic kasteel midden in het Middeleeuwse dorpje La Redorte, niet ver van het Canal du Midi. Gekocht van een gravin-op-leeftijd, die een vleugel mag behouden voor eigen bewoning. De rest wordt omgetoverd tot kasteelhotel, inclusief restaurant en SPA. De buitenkant wordt in ere gerestaureerd. De binnenkant krijgt een wat meer hedendaagse ‘’look’’. Het fenomenale trappenhuis bij de entree leidt naar twintig kamers , waarvan er één al volledig is ingericht. Het toont de sfeer van wat het geheel gaat worden: klassiek, met een knipoog naar modern design.  Het geeft me meteen een daar-wil-ik -straks-logeren gevoel!

Redorte-trappenhuis-dp
Huisje de voorste

Vóór het kasteel, zeg maar in de voortuin, verrijst een tiental geschakelde huizen tegenover elkaar. Hierin komen luxueuze appartementen met 2 of 3 slaapkamers, sommige inclusief privé-zwembad in de achtertuin. Een langwerpig, kanaalachtig zwembad scheidt de twee huizenrijen van elkaar en wordt de algemene place-to-swim voor de gasten zonder eigen zwembad. De inrichting wordt ook hier bovengemiddeld: trendy, comfortabel en stijlvol.

De locatie is erg goed: op loopafstand van het ó zo mooie Canal du Midi (en fietsverhuur is voorzien), op een half uur van citadelstad Carcassonne en op drie kwartier van de kust. En dan is er nog die mysterieuze tunnel uit de Middeleeuwen, direct naast het kasteel. De tunnel van circa 300 meter lang heeft diverse ‘’uitgangen’’ naar de kleine straatjes van het oude stadje. Hoe authentiek wil je het hebben?

Klik hier voor regelmatige updates en prijsinformatie.

Josée-Schouten

Josee Schouten

De komende maanden zullen de mensen in Het Frankrijk Huis een aantal blogs schrijven over vakantieland Frankrijk. Josee doet de aftrap. Josee is 50 jaar, woont in Haarlem en is mede-eigenaresse van Het Frankrijk Huis.

Lees hier ook het blog van Josee op Damespraatje over La Mandoune.

 

 

 

Reageer ook