fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tilda: ‘Mijn man loert de hele tijd naar schaars geklede vrouwen’

man loert naar vrouwen

Zomer! Jurkjes, rokjes, blote armen en slippertjes. Heerlijk. Tilda denkt daar heel anders over. Wordt onzeker van al die vrouwen in uitdagende kleding. “De ogen van mijn man Henk rollen zo ongeveer uit zijn hoofd en hij verdraait zijn nek als hij vrouwen ziet. Zo vreselijk gênant”.

Ze is in de vijftig en de eerste overgangsverschijnselen hebben zich vrolijk aangediend. “Ik slaap slecht, lig echt hele nachten wakker terwijl Henk luid snurkend naast me ligt. Dat zijn de uren dat ik lig te woelen en te draaien en me suf pieker. Vindt Henk me nog wel aantrekkelijk? Wat kan ik doen om weer een leuke vrouw te worden?” De kilo’s vliegen eraan en wat Tilda ook doet: ze valt nauwelijks af. “Ik pas mijn zomerkleding van vorig jaar nauwelijks meer. Laatst stond ik voor mijn kledingkast en alles wat ik aantrok, zat strak. Ik kon wel huilen.”

Zorg maar dat je er tegen kan

Tilda neemt zich voor er iets aan te doen. “Ik koop geen koek en snoep meer maar heb daarvoor in de plaats allemaal gezond eten als noten en fruit. Ook de alcohol wil ik even laten staan maar dat valt me zwaar. Ik vind een wijntje bij het eten en het koken nou eenmaal heel lekker. Natuurlijk weet ik ook dat dat niet goed is. Ik drink nu even niet, maar Henk trekt zich daar niets van aan en neemt als hij thuiskomt van werk een glas wijn. Ik moet dan zoveel moeite doen om er niet ook eentje voor mezelf in te schenken. Ik heb hem gevraagd of hij even niet wil drinken omdat ik het er moeilijk mee heb, maar dat vindt ‘ie onzin. Ik moet maar sterk zijn.”

Bah, wat een hitsige kerel

De laatste tijd valt het Tilda op dat Henk enorm naar andere vrouwen zit te kijken. Maar dan ook echt gewoon schaamteloos. “Vorige weekend maakten Henk en ik een mooi fietstochtje samen. We hebben allebei een elektrische fiets en regelmatig gaan we er samen op uit. Dat vond ik altijd heel fijn, ook omdat we dat lekker samen doen, maar de lol vergaat me nu wel een beetje. Als er vrouwen op een racefiets ons inhalen, dan valt zijn tong op zijn schoenen. Hijgen we uit op een terrasje met een colaatje light, dan flirt hij met elke vrouw die in zijn buurt fladdert. Ik voel me dan zo vreselijk ongemakkelijk.” Het valt Tilda op dat veel vrouwen ook helemaal niet gediend zijn van het hitsige gedrag van haar man. “Maakt Henk niks uit, hij gaat vrolijk door.”

Flink decolleté

Het minderwaardigheidscomplex van Tilda groeit en groeit. “Ik draag wijde, donkere kleding om mijn volle lijf te verstoppen tot het weer een beetje toonbaar is.” De limit was laatst in een schoenenwinkel. “Ik vind het prettig als Henk met me meegaat als ik schoenen moet kopen omdat ik bang ben dat ik me iets laat aansmeren. Dan kirt zo’n verkoopster dat ‘de schoenen enig zijn’, ik twijfel maar laat me overhalen en voor ik het weet betaal ik veel te duren schoenen die ik eigenlijk niet leuk vind. Dus neem ik Henk mee, zo ook vorige maand. Het zweet brak me uit van al die schoenen passen en Henk babbelde met de verkoopster. Een heel mooie vrouw met een flinke cup en dito decolleté. Eigenlijk wilde ik al weg, maar Henk duwde me de schoenenzaak in.”

Hallo, hier zitten mijn ogen

Ja, Tilda snapte wel waarom. Terwijl zij schoenen past, ziet ze hoe Henk naar de borsten van de verkoopster staart. “Ik kromp ineen van schaamte toen ik de verkoopster hoorde zeggen: ‘meneer, hallo, hier zitten mijn ogen.’ Nou, ik wist werkelijk niet waar ik het zoeken moest. Mannen die zo opvallend vrouwen scannen, schaamteloos naar borsten en billen kijken en verlekkerd naar monden kijken, heb ik altijd veracht en nu doet mijn eigen vent het.”

Praten

Erover praten, dat is wat Tilda wilde doen. Vond ze natuurlijk best lastig en moeilijk en dus schraapt ze alle moed bij elkaar en begint het gesprek. Ze kreeg het antwoord dat ze niet wilde horen. ‘Mens wat zit je nou te zeuren? Mag ik misschien kijken naar vrouwen? Ik zit toch niet aan ze? En bovendien: zo leuk is het niet om naar jou te kijken’. De tranen sprongen in mijn ogen en Henk schrok en zei snel: ‘sorry sorry, zo bedoel ik het niet. Maar ja, je zegt zelf ook dat je wat te zwaar bent enzo’. Het werd alleen maar erger.”

Ik schaam me dubbel kapot

Sinds die ruzie is er iets veranderd in de relatie tussen Tilda en Henk. Tilda voelt zich niet meer veilig en alleen maar lelijker en Henk heeft er niets van geleerd. “Welnee, hij blijft kijken. Ik haat die blik. Ik vind het vreselijk als hij met zijn ogen een vrouw staat uit te kleden. Dubbele schaamte: voor mezelf en hoe ik eruit zie en veel schaamte voor mijn man die zich zo onfatsoenlijk gedraagt. Slapeloze nachten, dat krijg ik er van.”

Ken jij mannen zoals Henk? Heb je misschien zelf zo’n echtgenoot of vriend? Hoe ga jij daarmee om? Wat raad je Tilda aan? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Foto door David Kouakou via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Sanderien van Mul -

Mijn God vrouw, wat gedraag jij je als een deurmat! Dit is niet echt, toch? En jij ligt wakker in hetzelfde bed als die lul van een vent die je ‘niet zo leuk vindt om naar te kijken’? En daarvoor ga jij excuses verzinnen, hou je hem het hand boven het hoofd en gedraag je je als een slachtoffer want alles ligt aan jou, natuurlijk. Ik heb nog nooit zo’n verhaal over een vrouw gelezen die zo’n enorme rotschop onder d’r hol verdient dan jij. Ja, jij! Zoek je financiën uit, ga werken en wordt zelfstandig. Zoek een goede psycholoog, zet je zelfbeeld recht en zet jezelf op 1. Zeg tegen die lul van een vent die je je ‘man’ noemt dat je het niet meer pikt. Het mooiste zou natuurlijk zijn als JIJ eens lekker naar jonge kerels met strakke spieren en afgetrainde lijven gaat kijken, maar ja, jij ‘wilt Henkie natuurlijk niet kwijt’. Wat een armoe.

Margreet -

Kan me niet voorstellen dat meneer van de een op de andere dag zo bot is geworden. Het lijkt me niet eenvoudig er iets aan te doen want zij staat niet zo stevig in haar schoenen vanwege de hormonen waardoor ze zwijgt wanneer het juist nodig is door te pakken. Ik zou in ieder geval geen dingen meer samen buitenshuis doen en ook apart gaan slapen opdat ze nachtrust krijgt. Er is een podcastserie over de overgang. Daaruit leerde ik dat er in ziekenhuizen begeleiding te krijgen is. Mss heeft mevrouw baat bij het slikken van hormonen? Dat is één ding wat je aan kan pakken, een ander veranderen is onbegonnen werk.

Gerard Poulussen -

Geef mij de winter maar, dan hebben vrouwen mooie, lange laarzen aan. En gelukkig geen veel te korte broekjes. Ik houd meer van de winter !

Reageer ook