fb
Damespraatjes Damespraatjes

Peggy: ‘Ik doorzocht zijn prullenbak en schrok me kapot’

prullenbak doorzocht

Hoewel Peggy niet van plan was zich te binden aan een man, gebeurde het toch. Maar de prille relatie is stormachtig en drijft op wantrouwen en angst te worden verlaten. “Ik vond condooms in zijn prullenbak. Gebruikt!”

Na een paar jaar manloos door het leven te zijn gegaan besloot Peggy twee jaar terug weer te gaan daten. “Na mijn scheiding heb ik me op mijn werk gestort en had geen tijd en zin meer in mannen. Mijn ex had me bedrogen en ik was er zo klaar mee, dat ik even was genezen. Maar twee jaar terug voelde dat ik er klaar voor was. Ik miste iemand die een arm om me heen kon slaan, die samen met mij wil Netflixen en met wie ik lekker kan seksen.” Peggy maakt profielen aan op verschillende sites en start met daten. “Ik zocht niet iemand die een vaste relatie met me wilde want daaraan was ik niet toe. Dacht ik.”

Nee joh, ik wil niets vast

Het loopt anders. Na een paar leuke dates met verschillende mannen en heerlijke vrijpartijen ontmoet ze Menno. Een halve vijftiger die volop in het leven staat, vrienden heeft, graag sport en op zoek is naar een vrouw met wie hij samen van alles kan ondernemen. “Toen ik Menno voor het eerst zag, wist ik dat het goed zat tussen ons. Allebei onafhankelijke personen met een leuk leven, maar zo nu en dan behoefte aan gezelschap. Ook wist ik dat Menno geen blijvertje was; hij had me verteld dat hij veel andere vrouwen zag en dat hij een zoontje van vijf jaar had bij een ex. Hij was een vader op de achtergrond en het jochie zag hem nauwelijks. Dat vond Menno prima. Ik vond dat apart, maar wilde en kon er niet over oordelen.”

Binden? Hoe zie je dat voor je?

Verbaasd is Peggy als Menno tijdens een etentje plompverloren zegt dat hij denkt dat er toch meer in hun relatie zit. “Het kwam er eigenlijk op neer dat hij zich aan mij wilde binden. Ik vroeg hem hoe hij dat zag. Bleef hij dan omgaan met al die andere vrouwen? Nee, daarmee zou hij stoppen. Hij wilde rust in zijn relatie en vond die bij mij. Ik was gevleid en heel blij: ik wilde niets liever dan Menno alleen voor mij hebben. We besloten het een kans te geven.”

Gebruikte condooms in prullenbak

Een wat vastere relatie betekende ook dat Peggy vaker in Menno’s huis was, ook als hij werkte. Als ze op een middag gebruikte condooms in de prullenbak vindt, schrikt ze zich kapot. “Menno en ik gebruiken geen voorbehoedsmiddelen dus dat condoom dat ik in de keukenprullenbak vond was niet van ons. Hij had gewoon nog seks met een ander. Ik kreeg hartkloppingen, werd boos en verdrietig tegelijk. Ik had al zo’n gevoel dat hij mij niet trouw was. Noem het intuïtie, maar ik dacht: ik ben niet de enige. Hij zegt van wel, maar doet van niet.” Het gevulde condoom was de start van de zoektocht door het huis van Menno.

Niet één maar twee kids

“Ik moest weten of ik het bij het rechte eind had. Ging Menno vreemd of wat? In zijn kantoor doorzocht ik zijn bureau en laptop. Ik vond er albums met foto’s van een vrolijk jongetje: de zoon over wie hij had verteld. En toen vond ik een ander album met allemaal foto’s van een meisje. Ik dacht huh? Wie is dat dan? Opeens kreeg ik het unheimische gevoel dat Menno niet een, maar twee kinderen had bij twee verschillende moeders. Het werd me duidelijk: al die keren dat ik hem niet kon bereiken en hij smoesjes had dat zijn telefoon per ongeluk op uit of op stil stond, of dat hij geen bereik had, was hij bij andere vrouwen. Soms kreeg ik hem een dag of twee, drie niet te pakken en dan haalde hij zijn schouders op. Zei dat hij het gewoon druk op zijn werk had.”

Parfum van andere vrouw

Peggy speurt verder en stuit op bekeuringen. “Een paar bekeuringen waren steeds op dezelfde plek, onder werktijd wat raar is want Menno gaat bijna nooit de deur uit. Hij werkt vanuit kantoor. En die keren dat hij uit zijn werk linea recta naar de douche verdween en frisgewassen en omgekleed naar beneden kwam, was niet om mij een plezier te doen. Dat was om het parfum van een andere vrouw van zich af te spoelen. Hoe kon ik zo stom zijn?” Alle ontdekkingen die Peggy doet leiden er niet toe dat ze haar koffers pakt en haar profielen op de datingssites weer oppoetst. “Ik ben gaan houden van Menno en wil graag mijn leven met hem delen.”

Ik mis je zo

Elke keer dat Peggy alleen in Menno’s huis is, gaat ze op zoek. “Ik vind het vreselijk en ik ben ook helemaal niet zo, maar ik moet het weten. Laatst vond ik een brief van ik vermoed van de moeder van het meisje. Ze smeekt Menno om bij haar te komen wonen en dat ze aan hun wekelijkse bezoekjes niet genoeg heeft. Ze beschrijft in die brief wat ze voelt als ze seks hebben en hoezeer ze hem mist. Dat ze hoopt dat hij zich bedenkt en een vader voor het meisje gaat worden. Ik denk dat hij haar op de woensdagavond ziet; dat is de avond dat hij sport. Zegt ‘ie. Echt ik krijg hartkloppingen als ik zoiets vind en lees. Ik wil Menno voor mezelf.”

Ik wil hem niet kwijt

Kan Peggy leven met een man die misschien wel nooit alleen van haar zijn? Die er een dubbelleven op nahoudt en misschien nog wel meer kinderen heeft? “Ik weet niet wat ik moet doen. Wat is wijsheid? Moet ik gewoon tegen Menno zeggen dat ik een gebruikt condoom heb gevonden in zijn prullenbak? Dat ik een brief heb gelezen van zijn ex, dat ik verdachte verkeersboetes voorbij zie komen? Dat zou betekenen dat hij weet dat ik zijn gangen naga, dat ik zoek. Wat gebeurt er als ik hem confronteer? Ben ik hem dan kwijt?” Toegeven dat ze heeft gesnuffeld in zijn spullen wil ze eigenlijk niet, maar als ze dat wel doet kan ze erover praten. “Het liefst wil ik de eer aan mezelf houden en vertrekken, maar ik kan het niet. Ik ben nog niet klaar met Menno, ik weet dat hij aan het veranderen is.”

Wat raad jij Peggy aan? Heel snel wegrennen en nooit meer teruggaan? Of vind jij dat ze Menno moet vertellen wat ze in zijn prullenbak heeft geonden en hem de ruimte geven om zijn kant van het verhaal te vertellen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Ron Lach via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

Jacky -

Dumpen zo’n gast! Deze heeft geen enkel respect voor jou. Ik zou maken dat ik weg kwam, het doet misschien pijn, maar je komt er heus wel weer overheen, dit verdien je niet!

Joris -

Lezers deden eerder moeite op dit artikel te reageren, maar die reacties zijn zonder pardon gewist. Voor zie ze toch wil lezen: http://web.archive.org/web/20230205040126/https://damespraatjes.nl/waargebeurd-ik-doorzocht-zijn-prullenbak-en-schrok-me-kapot/

Rieneke -

Hem alleen voor jou dat gaat niet werken. Zet dus op een rij wat jij wil.Een open relatie met geen geheimen of einde relatie.
Tussen oplossingen gaan niet werken.
Je hoeft niet toe te lichten maar geef in een gesprek aan dat je weet dat hij een dubbel leven lijd en dan

A: je zegt prima je krijgt groen licht maar dan geen geheimen en verteld allea eerlijk

B: je geeft aan dat dit einde relatie betekend.

Zo’n persoon veranderen gaat niet lukken
Die illussie moet je uit je hoofd zetten.

Margreet -

Je wilt hem niet kwijt. OK dan, waar moet het advies dan over gaan? Blijf lekker bij hem, maar stop met snuffelen. Bah!

Anita -

Gelijk stoppen deze man zalnooit de hare zijn .. jammer genoeg ben ik er zelf ook ingetuind ondanks de waarschuwingen van mijn Kids

Lydia -

Tja dit is denk ik de aard van het beestje. Hij heeft haar alleen maar naar de mond gepraat over samenwonen om zekerheid van seks te hebben. Ik zou lekker weer mijn leven oppakken en zonder hem verder gaan. Ga daar dingen voor regelen en op de dag van vertrek leg je alle spullen die je hebt gevonden naast de huissleutel op tafel..je blokkeert zijn nummer en trek de deur achter je dicht, letterlijk en figuurlijk. Deze man zal geen monogame relatie aankunnen.

Bert -

Je wilt het niet horen, maar deze relatie heeft geen enkele kans van slagen. Je bent met een partner die niet eerlijk tegen je is en dat gaat niet om kleine leugentjes om bestwil. En zijn sexsuele contacten zijn ook geen slippertje. Je bent gaan zoeken in zijn huis omdat je onderbuik al aanvoelde dat het niet goed zat. Ik denk dat je vaak een zinkend gevoel in je buik hebt als je weer iets tegenkomt, of hem betrapt op een leugen. Het zou me niks verbazen als Menno een narcist is. Probeer de realiteit onder ogen te zien en ga bij hem weg. Dat zal heel pijnlijk zijn, maar ik weet zeker dat als je meer afstand krijgt je zult zien dat dit de enige optie is als je geluk je lief is op de lange termijn. Vertrouw op je eigen gevoel, je kunt echt jezelf niet voor de gek houden. Sterkte.

Reageer ook