fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisa: Mijn vrienden gaan scheiden, wiens kant kies ik

Een dubbeldate! Zo hebben Lisa en Pim elkaar leren kennen. De dubbeldate was georganiseerd door Jorinde en Lex. Jorinde werkte samen met Lisa en Lex met Pim. Zij waren al een jaar samen en vonden het mooi om elkaars leukste collega’s een elkaar te koppelen. Dat is goed gelukt, want Lisa en Pim zijn na 10 jaar nog steeds een stel. Anders is dat voor Jorinde en Lex, zij vechten elkaar de tent uit. Willen niets meer met elkaar te maken hebben en dwingen Lisa en Pim tot een keuze. Maar hoe dan?

Daverend succes

Lisa en Pim wisten niet wat ze hoorden toen ze erachter kwamen dat hun vrienden Jorinde en Lex wilden scheiden. “Die zagen we niet aankomen,” vertelt Lisa, “Jor en Lex waren altijd een goed setje. We dachten dat hun band onverwoestbaar was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Zeker de laatste maanden vechten ze elkaar de tent uit. Zo jammer want toen ze tien jaar geleden de dubbeldate regelden en ik Pim leerde kennen, leek het zo mooi. Ik werkte samen met Jorinde en Pim met Lex. Het leek hen mooi om elkaars leukste collega’s te koppelen.”

We hadden zo’n pret

Die dubbeldate werd een daverend succes want Lisa en Pim waren een match made in heaven. “Echt hoor, ik zag Pim en dacht meteen: ‘dat is een leuke man’ en Pim vond mij gelijk heel leuk. Het was een super gezellige avond. We zaten tot laat in de kroeg en hadden zo’n pret met zijn vieren. Bijzonder hoe goed we met elkaar overweg konden.” Na die geslaagde dubbeldate volgde vele gezellige avondjes. “We gingen met zijn vieren naar de film, maakte stedentripjes en aten regelmatig bij elkaar. Het was nooit vervelend, altijd hadden we veel pret met elkaar.” De pret is over als Jorinde Lisa in vertrouwen neemt.

Wat? Ging Lex vreemd?

“Jorinde belde me op en wilde een borrel met me doen. Ik vroeg nog of ik Pim ook moest mee vragen, maar ze wilde alleen even met mij op stap. Leuk dacht ik nog, meidenavond. Maar al snel liep Jorinde helemaal leeg over Lex. Dat hij was vreemdgegaan met een collegaatje op zijn werk en dat ze hem nu niet meer kon vertrouwen. Wat moest ze nou? Ik kon niet geloven dat Lex met een andere vrouw aan de haal was gegaan. Vergeef hem dan, raadde ik Jorinde aan, maar dat kon ze niet. Ze voelde zich zo vreselijk bedrogen en zei dat ze wilde scheiden.” Redelijk overstuur fietste Lisa daarna naar huis en praatte erover met Pim. “Inmiddels had Lex Pim ook al ingelicht. Het werd opeens super ongemakkelijk allemaal want hoe moest het nou met onze vriendschap?”

Ze knokken elkaar de tent uit

Ja, met wie houden Pim en Lisa contact en wie laten ze vallen? “Ja, je moet toch een keuze maken vind ik. Je kan moeilijk zowel Jorinde als Lex blijven zien, dat zou raar zijn. Maar ik kan die keuze niet maken ik vind ze allebei waardevol en wil er niet aan dat we nooit meer met z’n vieren op pad kunnen gaan. Aanvankelijk dacht ik nog dat het wel goed zou komen, maar inmiddels weet ik dat het goed fout zit tussen onze vrienden. Ze knokken elkaar de tent uit en zetten overal een advocaat op. Naar de mediator gaan is inmiddels een gepasseerd station, ze staan als twee hanen tegenover elkaar.”

Het is onmenselijk

Jorinde en Lex dwingen Pim en Lisa tot een keuze: wie gaat het worden? “Maar dat kan toch niet? Zij kunnen toch niet van ons verlangen dat we de een blijven zien en de ander nooit meer? Dat is onmenselijk. Ik heb al overwogen om met hen allebei te breken, maar ik ga ze zo missen. Hoe moet dit nou verder?”

Ongetwijfeld zijn er veel lezeressen die het verhaal van Lisa en Pim herkennen. Zijn jouw vrienden ook uit elkaar gegaan? Hoe ging je daarmee om? Voor wie koos je? Hoe ging dat? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Sonja: ‘Ik ben zo bang voor honden, maar mijn man heeft daar geen begrip voor’

door hond gebeten en bang

Terwijl heel Nederland weer lekker erop uittrekt met dit mooie weer, zit Sonja thuis te balen. Ze is namelijk doodsbang voor honden en haar man Bert vindt dat ze zich niet zo moet aanstellen. “Het engste vind ik om op de hei te fietsen en te zigzaggen tussen de loslopende honden. Doodsangsten sta ik uit…. Verder lezen

1 reactie

Joris -

Dus enerzijds vind Lisa dat ze moet kiezen en anderzijds worden ze door hun vrienden gedwongen te kiezen. Waarom is het vreemd ze allebei te blijven zien als je (inmiddels) met allebei bevriend bent? Het zou voor mij heel simpel zijn: of ik blijf ze allebei zien, of geen van de twee meer – zoeken jullie het samen maar uit.

Reageer ook