fb
Damespraatjes Damespraatjes

Life is like a box of donuts

Mijn zusje doet aan waterpolo. Niet het soort waterpolo wat jouw buurmeisje ook doet, maar het soort waterpolo wat je op TV ziet. Ze is lang, snel, sterk en slank… Eigenlijk alles wat een vrouw zou willen zijn. Als je haar atletische lichaam ziet zou je denken dat ze leeft op eiwitten, groenten en water. Niets is minder waar.

De dag begint ze doorgaans met volkorenpannenkoeken en thee, tussendoor werkt ze er nog wat koeken en yoghurtjes doorheen. Als lunch eet ze graag 6 hotdogs op brood met een groot glas drinkyoghurt. Tussendoor sneuvelen appels, bakken kant-en-klare lasagne, koeken, zakken chips, noodles en nog veel meer. Als je denkt dat ze daarna niet meer kan, dan heb je het mis. Het avondeten staat namelijk nog op het programma. Hierbij eet zij pakweg drie keer de hoeveelheid die een bouwvakker na een zware werkdag naar binnen schuift én in hetzelfde tempo waarop hij het naar binnen schuift. Na haar training verdwijnen er nog meer noodles, bakken pasta, kant-en-klaar maaltijden, toetjes, koekjes en ga zo maar door.

Lastig om jezelf in te houden als je haar zo ziet (vr)eten.

Gezonde Hollandse meid
Ik ben 1.73. Niet dik, maar zeker niet dun. Een gezonde Hollandse meid zullen we maar zeggen. Om een gezonde Hollandse meid te blijven moet ik wel echt op mijn voeding letten; regelmatig en gezond eten. Als ik één dag naar binnen zou werken wat mijn zusje met Doutzen Kroes lichaam eet, weeg ik direct 80 kilo. Geen goed idee dus.

Vorige week kregen wij op de redactie een doos met allemaal vrolijk gekleurde donuts binnen. Rara, wie was de afzender? Verassend genoeg: Weight Watchers. “Hoe kunnen ze dit doen?!” schreeuw ik naar onze hoofdredactrice. “Tja, ze hebben in ieder geval onze aandacht” krijg ik als respons. De geur van verse donuts wint het van mijn gezondheidswens en ik zet mijn tanden erin. Ze smaken nog lekkerder dan ze eruit zien. Even voel ik me als mijn onverzadigbare zusje… Is it pain or pleasure?

Hedonistische honger
Soms lukt het mij gewoon niet, verleiding weerstaan. Ik ben niet de enige. Onderzoekers hebben een nieuw soort honger ontdekt: de hedonistische honger. Dit is een onweerstaanbaar verlangen om te eten. Het is niet gekoppeld aan een daling van de bloedsuikerspiegel, maar wordt uitgelokt door geuren, smaken of soms zelfs alleen maar door het zien van, of denken aan bepaalde soorten voedsel. Eindelijk een naam voor mijn ‘aandoening dus’.

De Nieuwe Aanpak
Dat is ook meteen het probleem dat veel mensen hebben bij het lijnen: het weerstaan van verleidingen. Tot nu toe was er geen dieetmethode die daarop in speelde, maar Weight Watchers doet dit vanaf nu wel, met ‘De Nieuwe Aanpak’. Na het succesvolle Propoints 2.0 lanceert Weight Watchers ‘De Nieuwe Aanpak’ in 2013. ‘De Nieuwe Aanpak’ negeert de verleidingen niet, maar helpt jou er op een juiste manier mee omgaan.

Hopen voor de deelnemers aan de Weight Watchers methode dat ze niet allemaal een doos donuts thuisgestuurd krijgen… Tijdens het schrijven van dit stuk heb ik er al weer lekker een paar naar binnen zitten werken. Misschien een goed idee dat ik mezelf aanmeld voor ‘De Nieuwe Aanpak’?

Zelf verleidingen weerstaan
Zoals je leest, voor het leren weerstaan van verleidingen moet je niet bij mij zijn. Neem een kijkje op www.weightwatchers.nl om jouw mogelijkheden te ontdekken.

P.S. De donuts zijn nu op.

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook