fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kapper legt uit: zo werk je zelf je grijze uitgroei bij

Zelf je haren verven: normaal gesproken zouden kappers het je absoluut niet aanraden. Maar nood breekt wet! En dus kan het in de tijd waarin we niet naar de kapper mogen, hard nodig zijn om zelf aan de slag te gaan. Hoe je dat doet? Kappers delen massaal filmpjes met kleur-intstructies. Wij adviseren je wel om de verf bij je kapper te kopen én om hem/haar om aanvullende instructies afgestemd op jouw haar te vragen. 

In de onderstaande video zie je een instructievideo van De Kapperz. Hier zie je heel goed hoe je het aan zou kunnen pakken. In de video vertelt ze niet over de inwerktijd en het uitspoelen, maar wij hebben hier wel een uitleg bij geschreven. Nogmaals; overleg vooraf altijd even met je kapper, zo krijg je het mooiste resultaat!

Kapper legt uit: zo werk je zelf je grijze uitgroei bij

Dit heb je nodig:

  • Oude handdoek
  • Kam
  • Bakje verf: kijk of jouw kapper bereikbaar is en je hier jouw haarverf kunt kopen. Je kan natuurlijk verf uit de winkel gebruiken, maar voor het mooiste resultaat kan je het beste een bakje met verf kopen die jouw kapper ook altijd voor jouw haar gebruikt.
  • Kwast
  • Handschoentjes

Zo werk je zelf je grijze uitgroei bij!

1. Kam je haar goed door en maak een scheiding in het midden van je haar.

2. Leg de oude handdoek over je schouders om je kleding te beschermen. Trek de handschoentjes aan.

3. Neem het bakje met verf dat je bij je kapper hebt gekocht.

4. Meng de verf goed door elkaar, totdat je een mooi glad papje hebt.

5. Houd bij de scheiding het haar vast en gebruik het kwastje om de verf op de uitgroei te aan te brengen.

6. Maak met de kwast een nieuwe scheiding, net naast de vorige scheiding en breng ook hier verf aan. Ga zo door totdat je goed alle haren bedekt met verf.  Maak je plukjes bij dik haar niet te breed, dan komt de verf niet op de hele uitgroei.

7. Als je aan de voor- en bovenkant de hele uitzet goed hebt ingezet, maak je weer een middenscheiding. Breng hier nog wat extra verf aan.

8. Je gaat nu door met de achterkant. Heb je een huisgenoot die jou kan helpen? Dan kan hij/zij op dezelfde manier doorgaan zoals ook de boven- en zijkant van het hoofd zijn ingezet. Doe je het zelf? Dan ga je op de tast verder met het maken van scheidingen en het verven van de grijze haaraanzet.

9. Laat dit ongeveer 30 minuten inwerken, maar vraag vooraf ook zeker even aan jouw kapper wat hij/zij normaal gesproken doet. Daarna was je de verf goed uit, zodat er geen restjes achterblijven. Hierbij kan je de handschoentjes aanhouden, zodat je handen niet verkleuren. Spoel het eerst uit met water, waarbij je goed met je vingers de haaraanzet masseert. Was het daarna met shampoo en conditioneer.

Niet ideaal

“Het is niet ideaal, maar zo zijn de omstandigheden op dit moment ook niet” sluit deze kapster af. En daar heeft ze helemaal gelijk in!

Ga jij dit thuis ook proberen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook