fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leuke cadeautips voor op kraambezoek

Het bezoeken van een pasgeboren baby is altijd een speciaal moment. Je kunt de baby eindelijk voor het eerst live aanschouwen, aandacht geven en natuurlijk de ouders feliciteren. Een cadeautje meebrengen is daarbij een soort van traditie, want wie wil er op zo’n moment met lege handen aankomen? Maar wat zijn nu leuke cadeautips voor op kraambezoek? In dit artikel geven we een paar cadeau tips.

Een wipstoel is een praktisch cadeau dat de ouders zeker zullen waarderen. Het biedt een veilige en comfortabele plek voor de baby om te rusten en te spelen. Met een wipstoel kan de baby rustig zitten zodat de ouders hun handen even vrij hebben. Dus terwijl de ouders bijvoorbeeld aan het koken of het opruimen zijn, kan de baby gewoon in de wipstoel vastgemaakt worden. De wipstoel kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot de baby zelfstandig kan zitten. Met verstelbare rugleuningen en zachte bekleding zorgt een wipstoel voor optimaal comfort voor de kleintjes.

Babynestje: knus en veilig

Een babynestje is een zacht en knus bedje dat de baby een veilig gevoel geeft. Het nestje kan worden gebruikt in de wieg, maar ook in het van de ouders of op de bank. Het geeft de baby een veilig gebied om te slapen, wat rust en comfort bevordert. Bovendien kunnen babynestjes gemakkelijk worden meegenomen tijdens uitstapjes of op vakantie.

Leuke speelgoed voor de baby

Er zijn talloze cadeautjes te bedenken om aan een baby te geven. Het ene cadeau kan de pasgeboren baby gelijk gebruiken, maar het andere cadeau is pas over een paar maanden te gebruiken. Speelgoed is altijd leuk om te geven en stimuleert het kind om nieuwe dingen te leren. Je kan bijvoorbeeld alvast speelgoed 1 jaar geven, hierbij leren kinderen om hun zintuigen te prikkelen. Denk hierbij aan speelgoed met verschillende texturen, felle kleuren en geluiden. Een zachte knuffel met verschillende stoffen of een rammelaar met verschillende geluiden zijn enkele voorbeelden van speelgoed dat de zintuigen van een éénjarige kan stimuleren.

Stapelspeelgoed

Stapelspeelgoed is goed voor de motorische ontwikkeling van een baby. Het helpt hen bij het ontwikkelen van hun hand-oog- handcoördinatie en de fijne motoriek. Denk hierbij aan blokken in verschillende kleuren en vormen. Dit soort speelgoed is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om mee te spelen.

Interactief speelgoed

Je kunt ook kiezen voor interactief speelgoed dat de verbeeldingskracht van het kind stimuleert. Speelgoed zoals poppen, speelkeukens of een gereedschapstas bieden de mogelijkheid om te spelen en de wereld om hen heen na te bootsen. Dit soort speelgoed is zowel educatief als vermakelijk en zal ongetwijfeld de nieuwsgierigheid van een éénjarige prikkelen. Natuurlijk is een leuk prentenboek altijd een goed idee.

Cadeautips voor op kraambezoek?

Wat voor cadeau zou jij kiezen als je op kraambezoek gaat? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-). Ook als je zelf nog cadeautips voor op kraambezoek hebt!

Foto door Spencer Selover via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook