fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leuk speelgoed speciaal voor meisjes?

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik met een vriendin op een bankje naar onze spelende kinderen zat te kijken. De jongens waren een beetje aan het voetballen en de meisjes speelden paardje. Ze vertelde dat ze haar zoon een pop had gegeven en haar dochter een kruiwagen. De zoon heeft de pop nooit aangeraakt en haar dochter legde de pop in de kruiwagen en gebruikte deze als kinderwagen.

Hoe ga je hier als moeder nou mee om? Blijf je roldoorbrekend speelgoed aanbieden of luister je toch gewoon naar je kind? Ik denk vooral het laatste. Maar er ligt wel een mooie taak voor speelgoedfabrikanten om bijvoorbeeld meisjes speelgoed educatieve eigenschappen mee te geven. Een leuk voorbeeld hiervan is dat als je technisch speelgoed een voor meisjes aantrekkelijke kleur geeft (bijvoorbeeld roze), dit meisjes stimuleert en dat ze hun technische kwaliteiten al ontwikkelen.

Debbie Sterling ontwikkelde speciaal technisch speelgoed vanuit  haar visie op vrouwen in technische beroepen en hield hier een TEDtalk over.

De boodschap is dus eigenlijk: maak het technisch speelgoed heel aantrekkelijk, ook voor meisjes.  Hieronder een voorbeeld van speelgoed waarbij dat bijzonder goed is gelukt.

VTech-avonturenpaden-meisjes-speelgoed

VTech heeft een super leuke Zoef Zoef Dieren lijn ontwikkeld. Op de foto hierboven zie je het onderdeel Avonturenpaden. Bouw met de wegdelen van Vtech Zoef Zoef Dieren je eigen avonturenpark. Super leuk te combineren met bijvoorbeeld het Boomhuis.

VTech-boomhuis-lobbes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook