fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lekker thuiswerken

Je hebt het goed voor elkaar. Je kan lekker vanuit huis werken en tegelijkertijd zorgdragen voor het huishouden. Het bespaart 100% op reistijd en kan alles precies zo aanpakken als hoe je dat zelf wilt. Geen gedoe met collega’s en je privacy, heerlijk! Echter moet je er wel op letten dat je de ruimte waarin je werkt zo effectief mogelijk inricht, zodat je ook productief bezig kan zijn en zonder problemen geconcentreerd kan werken.

Inrichting
De inrichting van een kantoor of ruimte waar je werkt is heel bepalend voor de resultaten die je wilt behalen. Het moet ten eerste rust uitstralen en natuurlijk voldoende ruimte hebben om aan de slag te kunnen gaan. Kies je ervoor om een kamer als kantoor in te richten of ga je simpelweg voor een hoekje in de woonkamer? Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal dagen dat jij ervoor kiest om thuis te werken.

Woonkamer
Heb je ervoor gekozen om in de woonkamer aan de slag te gaan? Dan is dit voor jou waarschijnlijk de beste optie. Het is dan van belang dat je een goede tafel hebt die natuurlijk mooi past bij het interieur. Verder moet het ook praktisch zijn en natuurlijk van goede kwaliteit. Om je productiever te werken, moet je ervoor zorgen dat je een opgeruimde werkplek. Het kan echter geen kwaad om je bureau wat op te vrolijken met persoonlijke dingen. Sterker nog, het helpt om productiever en creatiever te zijn.

Gezond
Alle grappen op een stok, men onderschat de gezondheidsfactor bij het inrichten van een kantoor. Dit geldt op verschillende gebieden, maar één van de belangrijkste gebieden is toch wel dat je gezond moet zitten. De hele dag zittend werken is een enorme belasting voor je rug. Als je continue in een slechte zithouding zit, kan dit uiteindelijk leiden tot chronische pijn die nauwelijks bestreden kan worden. Helaas komen we daar vaak pas achter als het vaak al te laat is.

Overweeg het daarom om een ergonomische gevormde bureaustoel aan te schaffen. Deze stoel beweegt mee met de persoon die erop zit en bevordert een gezonde beweging tijdens het werken. Het enige dat met zo’n stoel nog moet gebeuren is het aanpassen aan de juiste lichaamslengte. Met deze stoel gebeurt bewegen vanzelf zonder dat het werk onderbroken wordt. Los van een juiste zithouding, is het toch aan te raden om ook te overwegen om een verstelbare bureautafel aan te schaffen. Zo wordt de werkplek helemaal ergonomisch. Met zo’n verstelbare bureautafel zou je zelfs kunnen afwisselen om zittend en staand werkzaamheden te verrichten.

Reageer ook