fb
Damespraatjes Damespraatjes

Esmee legt elke maand stiekem 50 euro apart: “Mijn man weet van niks en ook niet waar het voor is”

Elke drie á vier maanden laat ik mijn fronsrimpel platspuiten door een kleine hoeveelheid botox. Dit doe ik al een aantal jaar en persoonlijk vind ik het niet nodig om hier een geheim van te maken. Zo schrijf ik hier zo nu en dan een artikel over op Damespraatjes, praat erover met vriendinnen en bespreek het met mijn man. Het taboe op cosmetische ingrepen lijkt steeds kleiner te worden, maar dat betekent niet dat dit taboe er helemaal niet meer is. Zo spraken wij Esmee (40 jaar), die elke maand 50 euro boodschappengeld apart legt om voor haar botox-behandelingen te gebruiken. 

Esmee en Thomas zijn vijf jaar getrouwd en wonen onder de rook van Rotterdam. “We hebben een fijn en behoorlijk traditioneel huwelijk. Thomas werkt fulltime en ik ben thuis met de honden en ons zoontje van drie”, vertelt Esmee. “Ik wist altijd al dat ik wilde stoppen met werken zodra wij kinderen zouden krijgen. Thomas was dit met mij eens en halverwege de zwangerschap van Beau heb ik mijn baan opgezegd.”

Niet alles kopen

Het niet meer werken is best wennen voor Esmee. “Zowel het aan de enorme hoeveelheid vrije tijd als aan het hebben van minder geld. Thomas verdient ruim 3500 euro per maand; een prima inkomen om als gezin van rond te komen. Natuurlijk is het ook weer niet zo’n bedrag waarbij je alles kunt kopen wat je hartje begeert. We letten dan ook best op de kleintjes zodat we ook wat geld opzij kunnen leggen voor een vakantie of dagje uit.”

In mijn nachtkastje

Elke week heeft Esmee 200 euro huishoudgeld. “Dit gebruik ik voor de boodschappen en spulletjes voor Beau. Van deze 200 euro leg ik al maanden iedere week 12,50 euro in de la van mijn nachtkastje. Thomas weet dit niet en dat wil ik graag zo houden. Het geld spaar ik op en gebruik ik elke vier maanden voor een botox-behandeling bij een cosmetische kliniek.”

Voelt niet goed

Esmee wil niet dat Thomas weet dat ze geld opzij legt voor cosmetische behandelingen. “Hier heb ik twee redenen voor… Op de eerste plaats wil ik helemaal niet dat hij weet dat ik niet puur natuur ben. Hij vindt mij prachtig en ergens wil ik gewoon heel graag dat hij denkt dat ik gewoon nog steeds helemaal rimpelvrij ben. Daarnaast durf ik hem eigenlijk niet om het geld te vragen. Hij werkt heel hard en is zelf gestopt met tennissen omdat het te duur werd. Dan voelt het natuurlijk niet goed om hem te vertellen dat ik elke vier maanden voor 200 euro aan botox in mijn gezicht laat spuiten.”

Nooit iets voor mezelf

Diep van binnen weet Esmee dat het helemaal verkeerd is wat ze doet. “Maar ik weet gewoon niet wat een andere oplossing zou kunnen zijn! Wel heb ik me voorgenomen om weer te gaan werken als Beau na de zomervakantie op de basisschool begint. Ik verdien dan weer mijn eigen geld en hoef niet meer de zuurverdiende centen van Thomas in mijn nachtkastje te verstoppen. Aan de andere kant is het ook zo dat ik de afgelopen jaren eigenlijk zelden iets voor mezelf heb gekocht. Al mijn kleding is tweedehands, ik draag goedkope make-up en ben al jaren niet met vriendinnen uiteten geweest. Is die € 12,50 per week die ik aan mezelf uitgeef dan echt zo erg?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

14 reacties

Claudia -

Als jij je er goed bij voelt, dan vooral doen. Dat is mijn eerste initiële reactie.

Zo klinkt het alleen niet en dan denk ik dat je vooral jezelf ermee hebt. Jij maakt je er druk om. Misschien meer dan dat het je gelukkig maakt…
Ik zou vooral nagedacht hebben (of nadenken) over een eerlijke oplossing. Dat wil zeggen, Ik had met mijn man waarschijnlijk proberen af te spreken dat we beiden bv. 50 of 75 euro eigen budget per maand zouden krijgen waar je mee mag doen wat je wil en wat je ook zeker niet hoeft te verantwoorden naar elkaar.

Dan kan jij jouw ding doen, en hij zijn ding. Mocht dit echt niet passen in jullie financiële situatie omdat dit geld er echt niet is, dan zou ik nog eens nadenken hoe logisch het is dat jij botox laat spuiten.

Het kan ook zijn dat hij al bv. aan kleding meer uitgeeft. Dan kan je bv. zeggen dat jullie beiden een budget voor kleding krijgen. Als jij dan minder uitgeeft kan je dat voor je botox gebruiken en kan je daar ook eerlijk over zijn.

Ergens snap ik wel dat je IETS voor jezelf wil hebben waar jij gelukkig van wordt. Ik zou alleen nadenken over hoe je de totale financiën zo kan inrichten dat jullie beiden enigszins bewegingsvrijheid kunnen ervaren, dat lijkt mij wel echt fijn en of het nou naar Botox gaat of naar bv. dure schoenen, eigenlijk doet dat er niet toe…

Dat jouw man werkt en jij op dit moment voor de kleine zorgt, dat is wat mij betreft een detail wat net zo goed weggelaten had kunnen worden. Jullie doen het samen!

Joris -

Natuurlijk klopt het wel, Twanny. Dat het geld gezamenlijk bezit is, maakt niet dat het haar of een gezamenlijke inkomen is. De man staat op de loonlijst bij zijn werkgever, niet de vrouw.

Irene -

Vind het wel hypocriet hij kan niet meer tennisen omdat het te duur is . Maar jij wel je botox waar je ook over lieg.

Twanny -

Deze zin klopt niet. Als je getrouwd bent.
“Thomas verdient ruim 3500 euro per maand” Jullie hebben een gezamenlijke inkomen van 3500 euro.
Gezamenlijk is alles als je getrouwd bent. Ongeacht hoeveel iemand werk of apart een inkomens genereerd. Eerlijkheid is belangrijk en begrip net zo.

Mieke -

Esmee je maakt het jezelf moeilijk met zo te denken geef jezelf toch niet zo een groot schuldgevoel het stelt niets voor er zijn veel ergeren dingen in het leven 🤷‍♀️

Debbie -

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je zoiets als dit achter houdt in een goed huwelijk… Communicatie is wat ons betreft nummer 1 in een relatie. Niet eerlijk zijn over je uiterlijk en het weg moffelen van geld… Ik zou het eerlijk bespreken met hem en ik snap al die mensen niet die zeggen dat het achterhouden van zoiets prima kan, ik vind het niet een klein geheimpje, eerlijkheid duurt het langst

Ann -

Ik zou het ook doen naargelang de partner als je weet dat er zever van komt dan zou ik hetzelfde doen. En botox doet meer dan de helft van de bevolking te hypocriet om het toe te geven zelfs mensen die er negatief over reageren.

Myriam -

Iedereen heeft geheimpjes en je hoeft niet alles uit te leggen. Leuk toch 🤭

Mam -

Liegen/achterhouden voor je echtgenoot is nooit een slim idee

Wees er gewoon eerlijk over dat je geld wilt om zelf uit te kunnen geven zonder verantwoording af te moeten leggen

Susanne -

Liegen heeft geen zin, wees eerlijk naar hem. Met liegen maak je alles veel erger. En al is een leugen toch zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. Je moet jezelf kunnen zijn in een relatie en als jij graag een keer Botox spuit voor je zelfvertrouwen dan zal hij daar niet moeilijk om hoeven doen. Heb wat meer vertrouwen in hem en in jezelf en leef niet met leugens want al met al maakt het je op den duur toch ongelukkig en voelt het niet goed. Kom voor jezelf op dat verdien je.

sarina -

ik snap je helemaal. hij werkt er hard voor en geeft zn tennis op. jij thuis met de kleine tot dat het naar school gaat zodat je weer zelf je eigen centjes hebt nou je doet er toch niemand pijn mee en niemand komt eten te kort. ofdat je het nou opeet of uitgeeft.. sommige dingen moet je gewoon bij jezelf houden. en ik zou gewoon als je dalijk weer aan het werk bent zeggen dat je graag een x botox wilt proberen en vanuit weet hij dan dat je het laat doen. want als je dit nu zegt gaat hij zich afvragen wat je nog meer achter houd. je zou een slapende hond voor iets onbenulligs wakker maken. heeft geen nut

succes met je botox
mvg sarina

Nina -

Ik vind dat je dit toch moet opbiechten eens je aan het werk bent,en goed uitleggen waarom je dit gedaan hebt,anders gaat de leugen je inhalen en dan kan de schade veel groter zijn. Veel succes met je baan en laat zeker je af toe verwennen ,wij mama’s verdienen dat zeker en elke mama vult voor zichzelf in hoe ze verwent wil worden

Firne -

Hoi Esmee,

Ik vind het heel vreemd eigenlijk dat je geld verstopt en dat je man er niet achter mag komen. Waarom praat je er niet over? Wat voor vertrouwen geef dat als je eigenlijk liegt over geld?

Jeanette -

Ik vind geld apart leggen voor botox stom

Reageer ook