fb
Damespraatjes Damespraatjes

Last van een hondengeur in het tapijt of vloerkleed? Met deze tip ruikt hij weer als nieuw!

Mijn hondjes zijn mijn leven. Oke, natuurlijk niet letterlijk, maar ze zijn wel heel belangrijk voor me. In het weekend plan ik uitstapjes met ze, ik ga ’s avonds na werk altijd met heel veel plezier naar huis om met ze te spelen en ’s ochtends kan ik niet wachten tot ik ze weer mag knuffelen. Hoewel ze leuk zijn, kunnen ze ook heel veel troep veroorzaken. Pupje Sam is nog niet zindelijk en dat gaat dus nog weleens mis… Lola is gek op pootje baden in hele vieze vijvertjes en ze neemt vaak heel veel troep mee naar huis. Het gevolg: soms moet je flink schoonmaken om de hondengeuren uit je huis te krijgen.

Eén gelukje; wij hebben een houten vloer. Hier ga je makkelijk met de stofzuiger en dweil overheen en hij ruikt weer als nieuw. Maar, ik ken ook mensen die een tapijt of vloerkleed hebben liggen. Hier valt vuil en vachthaar in en dit kan op termijn naar hond gaan ruiken. Misschien ruik je het zelf niet, maar geloof mij; je gasten ruiken dit zeker wel. Dat is natuurlijk vervelend.

Last van een hondengeur in het tapijt of vloerkleed? Met deze tip ruikt hij weer als nieuw!

Gelukkig kan je er makkelijk iets tegen doen! Strooi een paar handen waspoeder over je tapijt of vloerkleed en zorg ervoor dat het goed verdeeld is over de gehele oppervlakte. Laat dit een uur zo liggen (houd de hondjes even uit die kamer) en zuig het waspoeder vervolgens op met de stofzuiger. Je tapijt of vloerkleed ruikt zo weer als nieuw! Herhaal dit ongeveer één keer per maand om te zorgen dat jullie nooit meer last hebben van vieze hondengeurtjes.

Stinkend tapijt voorkomen

Wil je een stinkend tapijt helemaal voorkomen? Met huisdieren zou je beter kunnen kiezen voor een harde vloer, zoals tegels, PVC of laminaat. Hier blijven de haren op liggen, in plaats van dat ze erin gaan zitten. Zo kan je ze er makkelijk afzuigen met de stofzuiger én je kan hem gewoon dweilen. Zo ruikt het nog veel frisser!

Handig voor jou?

Is deze tip handig voor jou? Ik moet zeggen dat ik het ook een goede tip vind voor mensen die een vloerkleed of tapijt hebben, maar geen hond hebben. Het is altijd fijn om in een lekker fris huisje te wonen. Althans, als je het mij vraagt 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook