fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lammetjes kijken via de lammetjes webcam op Texel

Met hun wollige vacht, schattige koppie, kleine oren en onschuldige uitstraling zijn lammetjes voor mij de liefste dieren op aarde. In maart stroomt mijn hart dan ook over van liefde als ik langs de Nederlandse weilanden fiets. Mijn vriendinnen weerhouden me ervan om steeds af te stappen, over het hek te klimmen en ze te knuffelen. Gelukkig maar, want het zou het tempo van mijn fietstrainingen flink omlaag halen :-).

Maar voor iedereen als ik die maar geen genoeg kan krijgen van lammetjes kijken of niet naar buiten kan om allerlei andere redenen, heb ik goed nieuws. Via deze lammetjes webcam kunnen je ongestoord uren naar deze schattige wezentjes op Texel kijken. In de avond kan het zijn dat je beelden van de stal krijgt. Zie je nu geen lammetjes, probeer het dan later nog eens.

Drukke tijd voor schapenboeren

Voor schapenboer Kees is het voorjaar een drukke periode. Bij zijn oerderij Hoogvliet staan 1.000 schapen te wachten op de geboorte van hun lammetjes. In de video hieronder zie je hoe hij de geboorte van een drieling begeleidt en hoe hij het schaap het beste kan helpen.

Ga jij lammetjes kijken?

Ben jij ook zo dol op lammetjes en blij dat je ze nu vanuit je luie stoel kunt zien? Laat het ons weten via de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook