fb
Damespraatjes Damespraatjes

Yolanda: ‘Ik kwam de beste vriend van mijn man in de sauna tegen’

vriend in sauna

Het zal nooit meer hetzelfde worden sinds Yolanda Dirk, de beste vriend van haar man, in de sauna tegenkwam. Zijn reactie liet weinig te wensen over en sinds hun ontmoeting ontwijken ze elkaar…

Naar de sauna gaan is echt een cadeautje voor Yolanda. “Ik heb een super drukke baan en sinds een paar jaar heb ik een abonnement op de sauna. Een keer per maand ga ik er lekker heen, samen met Merel, mijn beste vriendin. We maken er een heerlijk dagje of avondje van, met lekker eten en drinken en kletsen weer helemaal bij. Dat is zo gezellig. Joost, mijn man vindt het er veel te heet, dus ik ben blij dat ik samen met Merel kan gaan. Het doet me echt goed, na een saunabezoek ben ik relaxed en kan ik er weer even tegenaan.

Bizarre omhelzing

Twee weken terug was het weer zover: de vriendinnen hadden afgesproken. “Normaal gaan we niet in het weekend, maar het kwam nu zo uit. Ik keek er erg naar uit.” Als Yolanda lekker onder de douche staat, hoort ze een mannenstem haar naam roepen. “Ik was verbaasd, want ik ken niet zoveel mensen in de sauna. Toen ik me omdraaide zag ik Dirk, de beste vriend van mijn man, naar me grijnzen. Helemaal toen Dirk naar me toe liep en me een hug gaf. Omdat we allebei niets aan hadden, was dat een tamelijk ongemakkelijk moment. Te meer omdat ik voelde dat Dirk wel heel blij was om te zien, als je begrijpt wat ik bedoel…”

Ik schaam me niet hoor

Dirk kletst nog wat schuchter terwijl hij zich doucht naast Yolanda en Merel slaat het tafereeltje gade van een afstandje. “Hoewel ik me niet schaam voor mijn lichaam, vond ik het niet prettig dat de beste vriend van mijn man mij met helemaal niets aan zag. Ik spoelde mijn haar uit en liep samen met Merel naar een sauna in de hoop dat Dirk ons niet achterna zou komen. Dirk vluchtte weg en dat vond ik prima. Ik heb zelfs het gevoel dat hij me nog steeds een beetje ontwijkt.” Yolanda zegt niet tegen haar man dat ze Dirk had gezien in de sauna.

Erg ongemakkelijk dit

“Ik weet ook niet zo goed waarom ik er niets over zeg tegen Joost. Misschien wel omdat hij op het moment best veel op zijn bordje heeft. Hij heeft een drukke baan met veel verantwoordelijkheid en hij zorgt daarbij voor zijn vader die nogal kwakkelt. Ik wil hem hier niet mee belasten maar soms denk ik: zwijg ik omdat ik het toch allemaal een beetje ongemakkelijk vind? Hoe langer ik erover nadenk, hoe gênanter ik het vind dat Dirk me daar een hug gaf en ik zijn mannelijkheid voelde. Hoe leg ik dat uit aan Joost?”

Hij is verliefd op  me

Met Merel heeft ze er al verschillende keren over gesproken en haar bestie weet het zeker: Dirk is verliefd op Yolanda. “Zo had ik het helemaal niet bekeken, ik ken Dirk al heel lang. Joost en hij zijn al bevriend vanaf de basisschool en Dirk komt vaak bij ons over de vloer. Kijken ze samen ze voetbal of ze sleutelen aan hun motoren. Het was altijd gezellig met hem erbij en ik heb nooit last van hem. Hij voelde een beetje als een broertje. Hij is al jaren single: hij had een heel lieve vrouw maar sinds ze er niet meer is is hij er eigenlijk nooit meer overheen gekomen. Dat Dirk verliefd op mij zou kunnen zijn, is nooit bij me opgekomen. Maar Meer weet het zeker. ‘Yo! Zoals hij naar je keek en je omhelsde, serieus die man is verliefd op jou’.”

Niet aantrekkelijk

Misschien heeft Merel wel gelijk, denkt Yolanda. “Achteraf vallen de puzzelstukjes misschien wel op hun plek: Dirk geeft me altijd een zoen op mijn mond als hij binnenkomt. Dat deed hij in de sauna dan niet, maar normaal wel. Nooit zocht ik daar wat achter, maar nu denk ik: ‘misschien heeft Meer wel gelijk’. Ik word er gewoon zenuwachtig van en wil Joost er nu helemaal niet meer mee belasten. Straks wek ik nog de indruk dat ik Dirk ook heel leuk vind. Dat is niet zo. Ja, ik vind hem oke, maar gewoon als vriend. Ik voel me niet asl vrouw tot hem aangetrokken ofzo.”

Moet ik het zeggen?

Zonder dat er echt iets is gebeurd, voelt Yolanda zich niet op haar gemak. “Moet ik contact met Dirk opnemen? Wat moet ik dan zeggen? Ik ontwijk hem maar, dat vind ik makkelijker ondanks dat ik bang ben dat hij er op een goed moment opeens iets over zegt tegen Joost. Dat is helemaal verdacht dan, want dan heb ik er nooit iets over gezegd. Dit is een hele nare situatie.”

Hoe zou jij dit aanpakken? Zou jij het gewoon zeggen tegen je partner? Of snap je dat Yolanda er maar liever over zwijgt? Wat raad je haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Annemarie deed afstand van ‘ordinaire’ naam: “Nieuwe naam klinkt een stuk chiquer”

afstand van 'ordinaire' naam

“Als kind vond ik mijn naam al verschrikkelijk. Het is niet zo dat ik er mee gepest werd, maar toen was hij al behoorlijk ouderwets. Overal waar ik was maakten mensen grapjes over mijn naam. Daarnaast vond ik de naam die mijn ouders mij geven ook echt wel een tikkeltje ordinair. Nu gebruik ik daarom de naam Annemarie. Mijn vorige naam was verschrikkelijk …. Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

22 reacties

Joris -

Hah, een gerecycled artikel maar men is vergeten de oude reacties weg te halen? Is mooi – er zit zat bruikbaars tussen.

Fien -

Zie mijn reactie van vorig jaar september 😀
Nog steeds mee eens dus

Anti sauna -

Heel dat naakte sauna gebeuren” ik vindt het ėėn grote sekte!!!! Als partner naakt tussen de mensen gaat zitten zweten!! Beter ga je naar een paarenclub

Peter -

Je komt in de sauna beide met de zelfde doelstelling, op een gezonde manier lekker relaxen. En ja dan kun je bekende tegen komen! Ook als je in je geboortekostuum loopt.
Dat hij een erectie krijgt is zijn probleem, en als dat door jouw aanwezigheid komt, tekent dat voor jou. Kom met een kleine regelmaat ook wel bekenden tegen, zelfs een vrouwelijke collega die die dag jarig was, ook een omhelzing / knuffel gegeven en met wat woorden gefeliciteerd, daar is niets mis mee,.
Gewoon thuis verteld, in de trans van” weet je wie ik in de sauna tegen kwam”
Is geen probleem en heel normaal, dit kan natuurlijk ook in de supermarkt gebeuren!!!

Joris -

De reactie van de eerdere Joris is niet van mij; kennelijk een naamgenoot. Wel lastig.

S -

Als je man een jaloers aangelegen is dan zou ik het niet zeggen. sommige partners zoeken dingen achter alles.

persoonlijk zoenen op de mond tussen vrienden hoor niet. Ik had als partner vraagtekens bij gezet. Ik had gevraagd of jullie het voortaan op de wang kunnen doen.

Hij omhelst je als je naakt bent. Uit respect voor mij maat zijn relatie had ik dat niet gedaan.

Dirk doet dingen die ik als vriend tegen over mij vriend beste nooit zal doen. Omdat je speelt met vuurt maar .

In de toekomst als jij je ongemakkelijk voelt.
probeer dat aan te geven. Dirk is zich van kwaad bewust en dat komt omdat jij er nooit een punt van hebt gemaakt.

Ik moet wel zeggen ik vind jullie verstand houding buiten de norm van wat ik normaal zie

Sherlock -

Wat een kulverhaal. Geen enkele man zal je naakt omhelzen in de sauna, laat staan dat hij daar gelijk een erectie van krijgt. Misschien als hij 14 jaar is.. Bizar dat mensen het nog geloven ook…

Jelmer -

Hier geloof ik geen k van.
Mocht je al een stijve krijgen dan ben je snel in het koude bad en ga je niemand een hug geven.
Deze verhaaltjes mag je aanscherpen voor rooie oortjes fantasie rubriek.

Hanszelke -

Waarom zo geheimzinnig. Is niets om je voor te schamen, het word een ander verhaal als de sauna in een ander soort club zou zijn.

Joris -

Wat een ongelooflijk simpel, dom verhaal. Ik moet ff reageren op het feit dat mensen dit nog serieus nemen ook… Jezus wat een dom verhaal

Maartje -

Beetje raar dat je het niet gelijk bij thuiskomst tegen je man hebt verteld: wat ik in de sauna toch meegemaakt heb!
Dat je niet gelijk open en eerlijk over zoiets kunt zijn tegen je man zegt dat jullie op twee eilandjes zitten. Hij met zijn sores waar hij niet meer jou over praat (jij doet namelijk aannames dat hij niet extra belast wilt worden, je vult dit voor hem in) en jij kunt ook niet over alles met hem praten. Dit huwelijk zal ooit stranden waarschijnlijk. Is het niet binnen een jaar, dan wel binnen tien jaar.

Fred -

Het is een ongeschreven wet om in of rond een sauna geen lichamelijk contact te hebben dat hij je naakt ziet so what jij hem toch ook.

Han -

Wat een nonsens toch, zo’n preutse.vrouw. Ga dan niet naar de sauna, je kunt altijd iemand tegenkomen die je kent. Zeg het gewoon direct tegen je man en wordt volwassen !

Dand -

Je maakt het groter dan nodig is.
Toevallige ontmoeting dus ook hij
kan zich gênant voelen dat hij jou
naakt heeft gezien.
Wie dit het eerst aan jouw man vertelt is
kwestie van tijd.
Hoe voelt je man zich dan, bedrogen door
jou of twijfels wat je nog meer niet vertelt ?

Een sauna is geen seksclub maar een gezonde omgeving om (naakt) uit te zweten.

Succes met je eigen geweten.

Fiene -

Denk dat je er meer van maakt dan dat het is, hij begroette je gewoon in de sauna. Dat hoeft niet te betekenen dat hij meteen verliefd op je is.
Ga gewoon met hem praten dan zie je dat het allemaal mee valt. En als je het zo graag aan jr man wilt vertellen doe je het toch??
Het is niet dat je het hebt afgesproken, eigenlijk had je het meteen moeten zeggen.
Denk dat er niets aan de hand is

Marion -

Je maakt er meer van dan het is, zou bijna denken dat je bang ben van je eigen gevoel/reactie.
Waarom zou je het anders verzwijgen voor je man, maakt het juist verdacht

Roger -

Tja gezonde vriend met een normale reactie. Ik vond het ele genanter bij een saunabezoek met onze vrienden dat bij de welkomszoe, op de mond, en die knuffel mijn mannelijkheid qua lichamelijke gestalte op haar gevoeligste puntje terecht kwam. Zij schrok en schokte en hij zag dat maar er is verder geen woord over gerept. Toch voelen we iets onder vier maar wie zet de eerste stap. Voelen we ook aan de voeten onder water in de jacuzzi en schaamteloze vertoning van onderdelen. Gevoelens zonder woorden tot op heden voelt raar aan onder vrienden. Weten niet hoe dit verder kan of moet.

Michiel -

Een stijve penis is gewoon een natuurlijk fenomeen waar je niks achter hoeft te zoeken. Duidt meer op een gezond hart dan opwinding. Je maakt jezelf helemaal gek. Dat Dirk je normaal op je mond kust en in de sauna juist niet is meer een signaal dat hij zich ervoor schaamde en die erectie niet om jou ging.
Ik word ook wakker met een stijve. Nu is mijn dekbed wel heel wild.

Mirjam -

Onverwachte situatie…..spontane omhelzing…..en er zijn meer mannen die iets te enthousiast worden in de sauna waarbij het zichtbaar is. Ik zou hier niks achter zoeken, het was gewoon even ongemakkelijk omdat je elkaar niet verwacht had

Preston -

Maar je beschrijft het vaag. Zijn ding was in opgewonden staat en hij porde tegen je aan? Is dat niet totaal ongepast in een normale sauna? En dan heb je toch ook meteen het bewijs dat hik je enorm ziet zitten..

Rieneke -

Waarom ontwijken dat maakt het toch genanter? Ik snap ook niet dat je het gelijk tegen je partner hebt gezegd want nu maak je van een probleempje een groot PROBLEEM.
Tevens iemand aantrekelijk of erg leuk vinden is anders dan verliefd zijn.
Je denkt voor anderen waardoor dit nu echt een DING is geworden.
Wat ik je aanraad is eerlijk zijn tegen je vriend en uitleggen waarom.je het niet gelijk had verteld en de beste vriend gewoon noraaml tegen doen net zoals.anders.

Joris -

Dat hij je eventueel lekker vindt, wil niet zeggen dat ‘ie verliefd op je is.

Reageer ook