fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kunstliefhebbers opgelet: Al vanaf 35 euro een Hollandse meester aan je muur!

Geloof het of niet, maar vroeger had ik een hekel aan musea. Ik vond het vervelend dat rustig moest lopen, niet hard mocht praten en van de rij voor ieder kunstwerk werd ik als kind ook niet gelukkig. Wat ik er wel leuk aan vond? De kunst! Ik heb altijd al een zwak voor kunst gehad en tegenwoordig probeer ik er zo veel mogelijk van te verzamelen. Zo wordt mijn eigen huis een klein museum en dat is heerlijk!

Mijn meest dierbare schilderij, is er één die mijn schoonmoeder heeft gemaakt. Zij is kunstenares (Ger Driessen) en ik ben een groot fan van haar werk. Het betreffende schilderij kregen Ward en ik als cadeau voor ons nieuwe huis. Ik was hoogzwanger en ongeveer een week voor mijn bevalling kwam hij boven de eettafel te hangen. Niet alleen wijzelf vinden het een topstuk, ook gasten vragen regelmatig door wie het is gemaakt.

Naast heel wat werken van mijn schoonmoeder, hebben we ook andere mooie dingen in de collectie. Als jullie het leuk vinden, kan ik wel een keer een artikel over alle werken in ons huis schrijven. Elk stuk heeft een verhaal waar ik duizenden woorden aan vuil kan maken. Bewaren we voor een andere keer dus 😉 In dit artikel wil ik graag vertellen over iets wat ik nog niet in huis heb, maar wel heel graag zou willen: een Hollands meesterwerk.

Hollandse meester aan de muur

Ik hoor je denken: verdien jij zo goed bij Damespraatjes? Helaas, voor een échte Hollandse meester verdien ik niet genoeg. Gelukkig is er een manier om al vanaf € 35 een Hollandse meester aan je muur te krijgen. Hollandsmooi verkoopt bekende schilderijen, aquarellen en etsen van oude meesters geprint op canvas, plexiglas of textiel. Zo hoef je niet te sparen voor ’the real deal’, maar kan je direct voor een prachtige replica gaan. Wat ook heel fijn is, is dat de werken zo op verschillende afmetingen en materialen geproduceerd kunnen worden. Denk aan een subtiel werkje voor op de wc of een dramatisch werk voor boven de eettafel of in de entree. Ik vind het prachtig en ga zeker een mooi exemplaar voor in mijn eigen kunstcollectie aanschaffen.

Bijkomend voordeel: heb je last van een vervelende galm in huis? Dan kan een Hollandse meester op textiel aan de muur wonderen doen voor de akoestiek. Hoe groter het werk, hoe minder de galm.

Verschillende mogelijkheden

De werken zijn opgedeeld in verschillende categorieën: Portret, Stadsgezicht, Zeegezicht, Landschap, Stilleven, Interieur, Dieren en Bloemen. Is er een werk wat je graag aan de muur zou willen, maar zie je hem niet op de website van Hollandsmooi? Of is er een bepaald materiaal wat je graag gebruikt zou willen hebben? Dan kan je hierover contact met ze opnemen om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Zou jij ook wel zo’n mooi werk van Hollandsmooi aan de muur willen? Zo ja, wat vind je een mooi en wat juist niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

 

Reageer ook