fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeite met het stylen van je krullen? Dit zijn de beste tips!

krullenkapper

Als jong meisje droomde ik altijd van prachtige krullen. Mijn haar is erg dik en heeft van nature een mooie slag. Niks te klagen dus! Toch vind ik een volle bos krullen echt prachtig. Van vrouwen die krullen hebben hoor ik vaak dat ze moeite hebben met het stylen van hun krullen. Ik heb ze gevraagd wat krullen-tips zijn waar zij écht wat aan hebben. Dit waren de tips die zij mij gaven en deze deel ik graag met jullie! 

Moeite met het stylen van je krullen? Dit zijn de beste tips!

Bezoek een speciale krullenkapper

Heb jij krullend haar en ga je nog niet naar een speciale krullenkapper? Dan is het de hoogste tijd om hier eens mee te beginnen. Het knippen van krullend haar is totaal anders dan het knippen van haren zonder krullen. Bij niet-krullend haar knippen de meeste kappers op nat haar. Maar wist je dat je krullend haar het beste met droog haar kunt knippen? Een échte krullenkapper kan jouw haar er het aller mooiste uit laten zien. Eén van mijn vriendinnen met een prachtige bos krullen gaat als ze in Amsterdam is altijd naar Vanessa van der Roest Coiffures. Deze krullenkapper bij onze co-working in Amsterdam om de hoek heeft zich volledig gespecialiseerd in deze haarsoort. Gun jezelf een knipbeurt daar, het doet wonderen voor je gekrulde haar!

Was het haar niet te vaak

Gekruld haar kan snel droog en pluizig worden. Goede verzorging thuis is naast het bezoeken van de krullenkapper echt heel belangrijk. Om het haar zo mooi mogelijk te laten zijn, kan je dit het beste zo min mogelijk wassen. Is de aanzet van je haar vettig? Was dan alleen dat gedeelte en gebruik in de andere delen van het haar geen shampoo. Twijfel je of jouw wasfrequentie geschikt is voor jouw haar? Bespreek dat eens met jouw krullenkapper.

Goed haarmasker en fijne conditioner

Waar je shampoo het beste zo veel mogelijk kunt vermijden, zijn haarmaskers en conditioners daarentegen wél je beste vrienden. Gebruik één keer per week een goed haarmasker en laat dit in ieder geval vijf minuten inwerken. Is je haar heel erg droog? Dan zou je het er ook langer in kunnen laten zitten. En wist je dat je het zelfs een hele nacht zou kunnen laten intrekken? Een fijne conditioner kan je gebruiken tijdens de andere wasmomenten. Vraag je krullenkapper naar het beste makser en de fijnste conditioner voor jouw haar.

Producten ter bescherming en bij het stylen

Om je krullend haar zo mooi mogelijk te krijgen, is het gebruik van styling- en beschermende producten zeker aan te raden! Ook hierbij geldt: bespreek eens met jouw krullenkapper wat hij/zij jou aanraadt.

Föhn je haar met een diffuser 

Het föhnen van gekruld haar gaat flink anders dan het föhnen van stijl haar. Bij elke haarsoort is het belangrijk dat je gebruikmaakt van een product dat beschermt tegen de hitte en dat je haar het liefste al een beetje aan de lucht laat voor-drogen. Het grote verschil in het föhnen van gekruld en stijl haar, is dat je bij gekruld haar het beste gebruik kunt maken van een diffuser. Heb je dit nog nooit gedaan? Bekijk dan de onderstaande video tutorial of bespreek het eens met jouw krullenkapper.

Hoe houd jij jouw krullen zo mooi mogelijk? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook