Een gezonde en lekkere krokodil traktatie, ideaal voor de allerkleinsten. Versier de stekels van de krokodil traktatie met het fruit dat jouw kind het lekkerst vindt en varieer per krokodil traktatie met kaas en worst. Gevaarlijk lekker!
Voorbereiden krokodil traktatie – 30 stuks
Benodigdheden:
- 20 satéprikkers
- 1 zakje jonge kaasblokjes
- 20 witte druiven zonder pit
- 1 bakje/zakje mini salamiworstjes
- 1 bakje stukjes verse ananas
- 20 (pruim)kerstomaten
- 1 bakje mini mozzarella
- 1 grote komkommer
- 5 cocktailprikkers
- 2 gevulde olijven
- 4 cocktailaugurken
- ca. 10Dr. OetkerGarneeramandelen
Bereiden traktatie – bereidingstijd circa 1 uur
Maak spiesjes van blokjes kaas en witte druiven, stukjes salami en stukjes ananas en kerstomaten en minimozzarellabolletjes. Dit worden de lekkere stekels van de krokodil traktatie.
- Kies een komkommer met een steeltje er aan.
- Snijd aan de andere kant de komkommer over de lengte een stukje in en snijd een reepje weg, zodat het de ‘open bek’ wordt van de krokodil traktatie.
- Steek in de bovenkant van de bek een cocktailprikker.
- Steek in de gevulde olijven een prikker en steek deze als ogen vast boven de bek van de krokodil traktatie.
- Steek in de bek aan beide kanten een paar garneeramandelen als tanden.
- Leg de komkommer op een serveerblad (zie hieronder). Steek in elke cocktailaugurk een prikker en steek de augurken als poten in de komkommer.
- Steek vlak voor het serveren de spiesjes met hapjes in de komkommer en klaar is de krokodil traktatie.
- Maak eventueel een tweede komkommer op, als je nog meer krokodil traktaties nodig hebt.
Versieren
Trakteeridee Krokodil traktatie:
1 vel donkergroen karton
1 vel mosterdgeel karton
1 flesje hobbylijm
1 schaar of snijmat met hobbymesje
1 houten snijplank
- Knip of snijd uit het donkergroene karton 2 grote bladeren van waterplanten, zoals plompenbladeren en plak hierop smalle strookjes van het mosterdgele karton; dit zijn de bladnerven.
- Leg de bladeren op de snijplank. Leg hierop de krokodil traktatie
** Foto en recept afkomstig van www.bakkenvooreenfeestje.nl