fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kristel (44) krijgt ruimte van haar man om gevoelens voor andere man te onderzoeken

Tussen Kristel en haar man Dylan was het liefde op het eerste gezicht. “Ken je dat? Je hebt een relatie, denkt gelukkig te zijn en dan ontmoet je een man die je vanaf het eerste moment geweldig vindt. Dat je hem aankijkt en denkt: hoe dan? Nou, dat is mij overkomen.” Kristel zit in een achtbaan van emoties en voelt zich stuurloos. Dat Dylan haar de ruimte geeft om haar verliefdheid te onderzoeken, maakt het er niet makkelijker op. “Hoe groots ben je als je je vrouw die ruimte gunt?”

Na een mislukt huwelijk van vijf jaar, ontmoette Kristel Dylan tijdens Pinkpop. “Mijn huwelijk was gestrand en vriendinnen nodigden me uit om mee te gaan naar Pinkpop om er even tussenuit te zijn. Hoewel ik eigenlijk niet in de stemming was, liet ik me overhalen en pakte mijn tentje.” Als Kristel bier haalt staat Dylan naast haar. Vanuit haar ooghoeken ziet ze dat hij naar haar staart. “Ik was helemaal niet bezig met andere mannen, integendeel: ik had mijn buik vol van kerels. En toch deed Dylan iets met me.” Tijdens het festival zijn de twee onafscheidelijk en vier dagen erna ontmoeten ze elkaar al weer. Kristel vreesde dat Dylan een tussenpaus zou zijn, eentje die het verwerken van het verdriet van haar scheiding versnelde, maar al snel bleek dat ze straalverliefd waren.

Verliefd op een ander
“Ik ben meer dan tien jaar getrouwd met Dylan en we hebben twee prachtige kinderen. We houden van elkaar en hebben een goed en dynamisch huwelijk. Hoe kan het dan dat ik toch verliefd wordt op een ander?” Kristel baalt en weet zich nauwelijks raad met haar emoties. “Ik ontmoette Bart op mijn werk. Ik werk bij een uitgeverij en hij bracht een manuscript. Ik keek hem aan en er gebeurde van alles in mijn lijf. Vuurwerk! Kermis in mijn buik! Aan zijn reactie zag ik dat hij het zelfde had.” In eerste instantie probeert Kristel haar gevoelens te onderdrukken, maar als Bart voor de tweede keer de redactie oploopt weet ze dat ze reddeloos verloren is. Ze vraagt Bart mee uit eten.

Weer zestien
“Na het etentje bracht Bart me naar huis en in de auto zoende hij me hartstochtelijk. Ik voelde me weer zestien! Dylan zag gelijk dat er iets aan de hand was en voor ik het wist stamelde ik: ‘volgens mij ben ik verliefd’.” Dylans wereld stortte even in elkaar, maar al snel herpakte hij zich. “We hebben tot diep in de nacht gepraat en Dylan was er ziek van, maar snapte ook dat hij er weinig aan kon veranderen. ‘Ik geef je de ruimte om uit te zoeken wat je voor die ander voelt. Ik kan je moeilijk in een kooitje stoppen en bovendien heb ik niets aan een ongelukkige vrouw’. Ik was met stomheid geslagen. Wat een groots gebaar van mijn man.”

Wat moet ik nou?
Inmiddels is Kristel twee maanden verder en weet ze niet wat ze moet doen. Elke donderdag is ze bij Bart en blijft ze bij hem slapen, de rest van de week is ze bij Dylan en de kinderen. “Als ik bij Bart ben, denk ik: ja, dit is de liefde van mijn leven’ maar als ik thuiskom en Dylan achter zijn laptop zie zitten, twijfel ik. Dat die man zoveel van me houdt dat hij me vrij laat, vind ik ongelofelijk. Alleen daarom zou ik bij hem moeten blijven, denk ik soms. Maar op Bart ben ik zo straalverliefd en bij hem voel ik me zo prachtig… Ik kan onmogelijk kiezen maar snap dat beide mannen niet eeuwig op me wachten.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook