fb

Kosten zonwering heb je zelf in de hand

Onze achtertuin ligt op het zuiden. De hele dag zon. Zalig. De kersenboom was bij de tuinboedel inbegrepen en daarmee zijn we nog steeds blij. Want de bladeren zorgen voor schaduw. Maar als het echt zomers warm is, houdt de boom onvoldoende de zon tegen. En dan draaien we het zonnescherm uit.

Dat zonnescherm hing er nog. We hebben alleen het doek vervangen, want dat was behoorlijk vergaan in de loop der jaren. Het uitdraaien van die zonwering is een complete workout, want dat moet met de hand gebeuren. Omdat we een paar jaar terug de tuin hebben opgeknapt en voor een andere en ruimere bestrating hebben gekozen, is het zonnescherm eigenlijk net te kort om goed in de schaduw te zitten.

Dus zijn Robert en ik druk aan het zoeken en kijken voor alternatieven. Die zijn er in overvloed. Want waar wij niet aan dachten is dat we ook kunnen kiezen voor binnenzonwering. Lamellen bijvoorbeeld. Is vrij voordelig.

Kosten zonwering

Wij lieten ons oog vallen op een knikarmscherm, duurder dan lamellen maar ik vind het altijd zo zomers staan, een markies. Belangrijk vind ik de bediening van de zonwering. Ik wil het niet meer met de hand indraaien (de specialist noemt dat overigens oogwindwerk), ondanks dat ik er spierballen van krijg. Een automatische variant spreekt me veel meer aan. Als we daarvoor kiezen, weten we dat de kosten een stuk hoger uitkomen. Maar gemak dient de mens. Bovendien hebben we een paar handige vrienden die kunnen helpen met de montage ervan. Als we dat zelf doen, besparen we namelijk een flink bedrag. Montagekosten van een zonwering ligt tussen de vijftig en driehonderdvijftig euro. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het type, maar dan nog: het is snel verdiend.

Bedienen met een app

Een zonwering, afhankelijk waarvoor je kiest, kost tussen de honderdvijfenzeventig en tweeduizend euro. Ligt uiteraard aan de afmeting en het type waarvoor je kiest. Echt gaaf is de draadloze bediening met een mobiele applicatie. Vanzelf meteen de duurste: die kost tussen de tweehonderdzestig en vierhonderd euro. De goedkoopste is het systeem dat we nu hebben; het oogwindwerk. Daar betaal je tussen de veertig en vijftig euro voor. Tussen het oogwindwerk en de draadloze bediening met een app, zit nog de elektrische bediening, de tijdsgestuurde bediening, domotica en de draadloze bediening met afstandsbediening.

Bespaartips

De kosten kunnen gedrukt worden door je zonwering zelf op te halen in plaats van het bij je thuis te laten bezorgen. Scheelt je zo weer tussen de dertig en zestig euro. Ook is het de moeite waard om een kwantumkorting los te peuteren. Misschien wil je wel meer dan één zonwering aanschaffen, of zijn er buren die ook toe zijn aan wat meer schaduw. Bedrijven zijn dan vaak genegen een korting van tien procent te geven. Dat tikt lekker aan. En last but not least: vraag verschillende offertes op.

Hebben jullie onlangs zonwering aangeschaft? Waar kozen jullie voor? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

1 reactie

Dalicia -

Erg herkenbaar! Helaas heb ik niet de mensen in mijn omgeving die ik kan bestempelen als een ‘handige harry’. Voor mij was het daarom belangrijk dat ik wel een zonwering zou laten plaatsen door een partij die het wel op een correcte manier kan plaatsen (mijn zus heeft heel wat rompslomp gehad met een zzp-er die zonweringen plaatste). Eerst heb ik 4 offertes opgevraagd bij 4 aanbieden en vergeleken. Ik heb de mijne uiteindelijk besteld via http://www.zonweringsbedrijfzoetermeer.nl en moet zeggen dat ik er natuurlijk wel wat voor heb moeten neertellen. Van de 4 aanbieders niet de goedkoopste, maar volgens mijn gevoel wel het meest vakbekwame. Heb namelijk al eens eerder meegemaakt: goedkoop is duurkoop… Ik ga er vanuit dat ik er nu wel jaren lang plezier van kan hebben!

Reageer ook