fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kok Pierre Wind komt met koffie met groente- en fruitsmaak

Ik ken weinig mensen die hun dag niet beginnen met een dampende bak pleur. Hoewel ik al jaren enorm heb geminderd, kan ik me nog steeds niet losmaken van mijn kop in de ochtend. Het is zo lekker warm en krijgt mij zelfs na de zwaarste nachten vrolijk mijn bed uit. Mijn koffie drink ik zwart, met één zoetje. Koffie’s met smaakjes zijn niet zo aan mijn besteed, maar ik denk dat ik daar heel snel een uitzondering in ga maken.

De eerste 

Waarom, zou je denken. Ik ga het je vertellen. Kok Pierre Wind van restaurant Trammhuys in Voorburg komt met een wel heel bijzondere koffie: koffie met groente- en fruitsmaak. Pierre zegt dat hij de eerste kok ter wereld is die hier mee begint en dat geloven we best. Wij hebben er tot nu nog nooit eerder over gehoord.

Bloemkool, sinaasappel en spruitjes

Welke smaken kan je in de koffie’s verwachten? Pierre heeft al koffie met bloemkool, spruitjes en sinaasappel in de koffie verwerkt. Hij gebruikt niet alleen het aroma, maar doet écht vermalen groente en fruit door de koffie heen. Niet alle groenten- en fruitsoorten lenen zich tot nu toe voor zijn koffie. Met peentjes heeft hij nog geen lekker brouwsel kunnen maken.

De koffie is vanaf deze week te drinken in Pierre’s restaurant Trammhuys. Ze zijn alleen in het weekend geopend.

Ga jij het proeven?

Ben jij van plan om deze super bijzondere koffiesmaken te gaan proberen? Ik twijfel sterk of ik het lekker ga vinden, maar ben zo nieuwsgierig dat ik het eigenlijk niet kan laten om toch een keer te gaan proeven. Hoewel de koffie met sinaasappelsmaak mij het lekkerste (of minst vies) lijkt, ga ik denk ik toch voor de bloemkool of de spruitjes. Als we er dan toch zijn… Haha!

En, zou jij ervoor naar Voorburg afreizen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook