fb
Damespraatjes Damespraatjes

KLM weigerde uitgezette Lili en Howick uit Nederland te vervoeren

Uit gegevens van de Inspectie van Justitie en Veiligheid, is gebleken dat luchtvaartmaatschappij KLM weigerde de Armeense asielkinderen Lili en Howick te vervoeren toen ze vorig jaar september uit Nederland zouden worden gezet. De Dienst Terugkeer & Vertrek werd door een directeur van de KLM geïnformeerd dat de tickets van de kinderen zouden worden geannuleerd.

Avond voor vertrek

 

De avond voor vertrek annuleerde de KLM de tickets van de twee uitgeprocedeerde Armeense kinderen. De luchtvaartmaatschappij bracht de directeur-generaal Migratie van de Dienst Terugkeer & Vertrek telefonisch op de hoogte van het feit dat de KLM ‘niet mee wilde werken aan hun vertrek’.

Risicoanalyse

De Telegraaf schrijft: “KLM laat weten dat de tickets van ’de Armeense kinderen in kwestie’ inderdaad zijn geannuleerd. Over de individuele kwestie wil de luchtvaartmaatschappij niets kwijt, meldt een woordvoerster. ‘Wat we in algemene zin kunnen melden is dat we voor elke uitzetting onze eigen risicoanalyse doen.’ Die analyse heeft geleid tot dit besluit, meldt de zegsvrouw.”

Verblijfsvergunning

Uiteindelijk moest er voor de uitzetting worden gezocht naar een alternatieve vlucht, met een buitenlandse luchtvaartmaatschappij. De nacht voor deze vlucht verdwenen de kinderen. Uiteindelijk hebben Lili en Howick met het oog op hun veiligheid toch een verblijfsvergunning toegekend gekregen.

Wat vind jij van de actie van KLM? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook