fb

Kippenvelmomentje! Jongen krijgt brief van overleden opa

Echt een kippenvelmomentje. Voor veel volwassenen is het al niet te bevatten als een dierbare overlijdt, maar voor een kind is dat nog veel moeilijker. Als ouder probeer je je kinderen dan zoveel mogelijk te helpen bij het verwerken van het verdriet. 

Zo lazen we op Lindanieuws.nl dat de Duitse kleuter Phil het echt heel moeilijk had met de dood van zijn opa. Zijn moeder had een goede raad voor hem: waarom je stuur niet een ballon met daaraan een brief naar de hemel. Dat sprak de 5 jarige Phil wel aan en hij schreef samen met zijn moeder een mooie brief, dat hij antwoord op zijn brief zou krijgen had zijn moeder ook niet verwacht.

De verrassing was dan ook bijzonder groot toen er wel een reactie kwam. Een hele lieve brief met daarbij ook nog een knuffelbeer:

“Je luchtballon vloog zo hoog dat hij de hemel heeft bereikt. Ik kon hem gelukkig vangen”, zo lazen wij op Lindanieuws. “Maak je om mij maar geen zorgen, het gaat prima met me. Maar ik mis jullie natuurlijk wel. Liefs, je opa.”

Voor Phil was het heel gewoon dat hij antwoord kreeg, maar zijn familie was natuurlijk super verrast. Van wie is de brief afkomstig, want opa is toch heel erg dood en kan echt geen brief meer schrijven. De moeder van Phil is nu op zoek naar de auteur van de brief om hem te bedanken voor het lieve gebaar.

Reageer ook