fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kindveilige trap

kindveilige trap

Jaarlijks zijn er in Nederland veel mensen die vallen bij het traplopen. Niet alleen ouderen, maar ook kinderen en volwassenen vallen door een misstap, glijden uit of door duizeligheid. Veel uitglijden gebeurt omdat er voorwerpen op de trap liggen. De meeste ongelukken op een trap gebeuren als mensen de leuning niet gebruiken.

Leuning

Elke trap heeft zijn eigen specifieke trapleuning, hekwerk, spillen en balustrade. Een betrouwbare leuning is stevig bevestigd en kan ruimschoots een gewicht dragen. Om een trap zo veilig mogelijk te maken is de leuning van groot belang. Natuurlijk is het ook belangrijk te zorgen dat de traptreden stroef zijn. Goede grip op de treden zorgt voor veiligheid, maar de leuning is het meest belangrijk. Veel voorkomende leuningen zijn ronde en platte leuningen, leuningen van hout en van staal. Voor een veilige leuning geldt, hoe steviger hoe beter. De stevigheid heeft te maken met het materiaal, de dikte en vooral het aantal plaatsen waar de leuning is bevestigd.

Lees ook: Heb je het altijd heet? Dan herken je deze dingen zeker?

Veiligheid

Een trapleuning is van groot belang voor veilig traplopen. De leuning biedt houvast. Veel ouderen kunnen of durven zonder leuning geen gebruik te maken van een trap. Voor kleine kinderen is de leuning ook van groot belang. Hun coördinatie is nog onvoldoende en zijn daarom extra kwetsbaar voor vallen. De trapleuning is essentieel voor de veiligheid op een trap. Met een trapleuning via trapleuningspecialist.nl ben je verzekerd van een veilige houvast.

Kinderen

Een kind moet leren traplopen. Leer je kindje dan ook trap te lopen aan de kant waar de traptreden het diepst zijn. Vaak is dit aan de muurzijde. Is je kindje groot genoeg dat hij bij de trapleuning kan, leer dan direct dat je kindje de trapleuning moet gebruiken.

Er zijn tegenwoordig kind trapleuningen te koop die je onder de bestaande leuning kan monteren. Kies een trapleuning die in de bocht meeloopt zodat de leuning overal op de goede hoogte zit. Zorg ook dat de diameter van de trapleuning niet groter is dan 40mm. Hierdoor wordt het traplopen voor een kind een stuk veiliger.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook