fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kinderbeha’s met vulling: kan het wel of niet?

“Kinderen hebben geen borsten” zegt seksuologe Willeke Bezemer in het AD en is van mening dat jonge kinderen steeds vaker op jonge leeftijd worden blootgesteld aan de gewoontes van volwassen en dat daarmee ook de onzekerheid over het eigen lichaam toeneemt. Zij is dan ook een tegenstander van de kinderbeha.

Pedofilie in de hand werken?

Vanochtend las ik in Metronieuws een mooi artikel over de voor- en tegenstanders over het nut en noodzaak van de kinderbeha mét opvulling. Jonge meisjes lijken zo veel ouder en sommige mensen zijn bang dat dit soort beha’s pedofilie in de hand werken. Ook zijn er mensen die denken dat dit soort beha’s het zelfbeeld en de eigenwaarde van kinderen aantast.

Video: Hoe ga je om met de eerste menstruatie van je dochter?

Ondersteuning voor pijnlijke borsten

Voorstanders van de kinderbeha denken juist dat de vulling wat meer steun kan geven aan borsten die in de groei zijn en daardoor vaak pijnlijk aanvoelen. Ook zouden meisjes van een jaar of 13 a 14  die zelf nog geen borsten hebben het fijn vinden om er een te dragen zodat zij er niet anders uitzien dan hun leeftijdsgenootjes.

Vrijheid blijheid?

Persoonlijk vind ik dat het gewoon kan. Net zoals je niet mag zeggen dat korte rokjes verkrachters aantrekken (dat werd vroeger vaak tegen me gezegd als ik met een iets te kort jurkje naar buiten ging) vind ik dat je ook niet kunt zeggen dat kinderbeha’s met vulling pedofielen aantrekken.

Volgens mij is het ook super belangrijk waarom en hoe het wordt gedragen. Wil je dochter zo’n behaatje? Bespreek met haar waarom ze het wil en laat haar weten dat ze mét of zonder die beha ook heel bijzonder is. En wil ze er een omdat haar borsten pijn doen? Moedig dan zeker aan om ‘m te dragen.

Enne… vergeet niet om er een leuk feestje van te maken als ze haar eerste beha koopt. Het is toch een mijlpaal!

Wat vind jij?

We zijn heel benieuwd wat jij van de voorgevormde en opgevulde kinderbeha’s vindt. Kan het wel of kan het niet? Laat het ons weten!

Reageer ook