fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kind een computer nodig voor school? Dit zijn de beste laptops!

Nog een paar dagen en dan is het zover: onze dochter Sophia gaat voor het eerst naar de basisschool! Zowel zij als ik hebben er heel veel zin in. Het is een spannende en vooral leuke nieuwe fase waarin ze veel nieuwe vriendjes gaat maken, heel veel gaat leren en zal uitgroeien van kleuter tot tiener. Nu in het begin heeft Sophia maar weinig nodig op school; een lunchpakket en gymtas zijn voldoende. Maar als ze zo ouder is, zal ze meer nodig hebben. Denk hierbij aan boeken, spullen voor het huiswerk en een laptop. Maar wat is nou een goede laptop voor school?

Eisen aan laptop

In dit artikel delen we de beste laptop top 5. Want als je een laptop voor het schoolwerk van jouw kind koopt, is het wel fijn om de kiezen voor een kwaliteitsproduct. Let op: sommige scholen stellen eisen aan de laptops van de leerlingen. Check dit altijd voordat je tot aankoop overgaat! Soms heeft jouw kind helemaal geen laptop nodig, maar wordt er met tablets gewerkt. Zoek in dat geval natuurlijk naar de beste tablet.

Waar let je op?

Terug naar de laptops! Wat is belangrijk bij het kiezen van een goed model? Kijk op de eerste plaats naar het besturingssysteem, ga je liever voor Windows van Microsoft, Chrome OS van Google of macOS van Apple. Stel jezelf ook de vraag wat jouw kind allemaal met de laptop moet kunnen. Wordt hij alleen gebruikt voor het doen van onderzoek, het schrijven van teksten en het maken van presentaties? Dan heb je een andere laptop nodig dan wanneer je ook met grote foto- en/of videobewerkingsprogramma’s aan de slag gaat. Ook de snelheid van de laptop en het formaat kunnen van invloed zijn op je keuze.

Beste laptops

Geen zin om zelf uitgebreid onderzoek te doen en gewoon benieuwd naar welke laptops als beste zijn getest? Bekijk dan deze vijf aanraders:

  • Beste koop laptop: HP Pavilion 15-eh0948nd – prijs vanaf 719 euro
  • Best geteste laptop: Apple MacBook Air MGN63N/A – vanaf 999 euro
  • Beste laptop voor studenten: Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 – vanaf 527 euro
  • Beste gaming laptop: MSI Gaming GF65 10UE-031NL – vanaf 999 euro
  • Beste budget laptop: Acer Aspire 3 A314-21-402J- vanaf 307 euro

Welke kies jij?

Welke laptop wil jij voor jouw kind kopen? En heeft dit artikel je geholpen bij het maken van je keuze? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook