fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kim wil breken met haar zus: “Onvergeeflijk wat ze heeft gedaan”

Kim had nooit gedacht dat ze ruzie zou krijgen met haar zus Jasmine. “Als kinderen waren we echt beste vriendinnen. We schelen slechts één jaar en we deden daardoor alles samen. We sliepen elke nacht in één bed, wilden op school altijd samen spelen en toen we ouder waren gingen we samen op vakantie”, vertelt Kim. “Jasmine weet alles van mij en ik alles van haar. Ik droomde ervan allebei moeder te worden en samen onze kinderen op te voeden. Maar nu deze droom werkelijkheid leek te worden, hebben we een enorme ruzie gekregen. Ik ben zo boos, dat ik overweeg met haar te breken…” 

Paar weken

Op dit moment is Kim (33 jaar), 35 weken zwanger. “Mijn vriend en ik krijgen een meisje. Het is de eerste keer en we vinden het allemaal best spannend. Maar ook heel leuk natuurlijk! Wat het allemaal nog specialer maakt, is dat Jasmine óók net moeder is geworden. Drie weken geleden beviel zij van haar eerste kindje. Ook een meisje. Onze dochters zullen dus maar een paar weken schelen.”

Heel erg

De zussen hadden er allebei van gedroomd samen zwanger te zijn, maar het nooit op deze manier gepland. “Het was puur toeval dat we vlak na elkaar zwanger raakten. Onze ouders zijn zo trots als maar kan. In een paar weken tijd krijgen ze twee kleindochters. Het leek ze geweldig om onze kinderen net zo samen op te zien groeien als wij. Alleen vrees ik dat dit niet meer mogelijk zal zijn. Mijn zus heeft namelijk iets heel ergs gedaan…”

The Hills

De ruzie tussen Kim en Jasmine is ontstaan omdat ze onenigheid hebben gekregen over de naam van de baby’s. “Ik zeg al sinds we pubers zijn, dat ik mijn dochter later Olivia wil noemen. De naam Olivia hoorde ik voor het eerst in de serie ‘The Hills’, op MTV. Ik vond hem zó mooi, dat ik altijd heb gezegd: zo wil ik mijn dochter later noemen. Ik vond het best moeilijk om te zien dat steeds meer mensen hun dochter Olivia noemen. Maar ach; persoonlijk kende ik nog niemand die zo heette. Tot drie weken geleden.”

Onvergefelijk

Alsof toeval niet bestaat, noemt ook Jasmine haar dochter Olivia. “We kwamen haar na haar bevalling opzoeken in het ziekenhuis. Tot die tijd had ze de naam steeds geheim gehouden. Achteraf begrijp ik waarom: ze heeft gewoon mijn babynaam gejat. En dat terwijl ík die naam minstens een decennium geleden al voor mijn dochter had bedacht. Ik vind het onvergefelijk wat ze heeft gedaan.”

Moet ze geweten hebben

Kim bespreekt haar verdriet en woede met haar moeder. “Ik vond het niet netjes om hier in de kraamtijd van mijn zus ruzie over te gaan maken. Bij mijn moeder luchtte ik mijn hart. Ze gaf aan dat ze zeker wist dat Jasmine dit niet express heeft gedaan. Maar ik weet zeker dat zij wist dat ik de naam Olivia al jaren in mijn hoofd had. Zoals ik al zei: mijn zus en ik weten alles van elkaar. Zij móét geweten hebben dat ik mijn dochter zo wilde noemen.”

Naam veranderen

Ten einde raad is Kim. “Ik weet gewoon niet wat ik moet… Het heeft mij zo diep geraakt, dat ik overweeg om met mijn zus te breken. Als ze weer een beetje is bijgekomen van de bevalling ga ik eerst met haar praten. Ik ben heel benieuwd wat ze hierover te zeggen heeft. Het liefst zou ik willen dat ze haar excuses aanbiedt en dat ze alsnog een andere naam voor haar dochter kiest. Ik zal er altijd moeite mee blijven houden om haar kindje Olivia te noemen, wetende dat dit eigenlijk de naam van mijn dochter was.”

Afgenomen

Kim heeft nog geen nieuwe naam voor haar dochter bedacht. “Het is heel gek om ineens te moeten schakelen. We hadden het ontwerp van de geboortekaartjes al klaar en ik heb zelfs een deken met haar naam erop geborduurd. Die deken kan de prullenbak in en het ontwerp van de kaartjes moet worden aangepast. We hebben nog geen nieuwe naam en het doet me pijn om hier over na te denken. Het is heel verdrietig dat ons dit is afgenomen. Onvergefelijk als je het mij vraagt.”

Foto door Dominika Roseclay

Jossine kreeg ruzie in vliegtuig om haar huilende zoontje: “Man achter ons ging totaal door het lint”

kind huilen vliegtuig

Reizen met jonge kinderen is vaak een uitdaging en als moeder doe je er alles aan om het goed te laten verlopen en niemand tot last te zijn. Helaas lukt dat laatste nou eenmaal niet altijd. Zo ook toen Jossine laatst naar Curacao vloog …. VERDER LEZEN

9 reacties

anja -

Gewoon én met je zus praten én je dochter ook Olivia noemen. Ik zou die naam echt niet opgeven hoor en er ook niet je humeur door laten verpesten. Ik zou wel boos zijn net als jij, maar ervan uit gaan en erop vertrouwen dat jullie hier wel uit gaan komen.

Hartman -

Ik zou voor Livia gaan

Mmvl -

Ik zou mijn dochtertje gewoon ook Olivia noemen.

Elly -

heel vervelend idd dat ze jouw naam heeft gekozen voor haar dochtertje, maar ook een goed teken, ze vind jouw gekozen naam mooi, dus ze vind dat je een goeie smaak hebt.
Verzin een mooie nieuwe naam voor je dochtertje en geef het dekentje aan je nichtje.

Frans -

Doe wat je hart je ingeeft, het leven is te kort om je over dingen druk te maken waar jezelf niets aan kunt doen. Leef je leven en geniet van de mooie momenten. Groetjes Frans

Joris -

Vervelend wel, ja. Het dekentje kan je cadeau doen aan je nichtje en het ontwerp van de kaart hoeft toch niet anders als de naam verandert? Er is vast een mooie naam te bedenken. Laat je ons t.z.t. weten hoe het af is gelopen?

Margreet -

Tja, er zijn natuurlijk maar een paar meisjesnamen, snap dat het dan lastig is. Maw, ik zie het probleem niet. En blijkbaar is de band met je zus toch minder goed dan je dacht.

Frits -

Gewoon je kindje ook Olivia noemen.

Fiene -

Wat vervelend Kim!
En het enige wat helpt is praten inderdaad. Overigens denk ik wel dat je gelijkt hebt, het is wel heel toevallig dat ze haar dochter dezelfde naam geeft als wat jij wilde. Punt is wel als ze eenmaal bij de gemeente vast staat dat het erg duur is om het te veranderen. Dat zal ook niet gaan gebeuren. Laat je zus merken wat je ervan vind en dat ze je heel veel pijn heeft gedaan.
Kijk wat haar reactie is en baseer jouw keuze daarop. Mocht ze onverschillig reageren is de keuze wel snel gemaakt denk ik..
Ik wens je sterkte en ergens ben ik wel benieuwd hoe dit afloopt..

Reageer ook