fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mirjam kijkt stiekem First Dates en verbergt dat voor haar man

stiekem tv first dates

Heerlijk vindt Mirjam het als haar man moet overwerken en laat thuis is. “Dan kan ik lekker naar First Dates kijken. Ik kan me daar zo op verheugen.” Maar kan ze dat dan niet kijken als haar man er is? Ze schudt haar hoofd. “Mensen die naar dat soort programma’s kijken, vindt hij arme, beperkte stakkers. Als hij weet dat ik er naar kijk, heb ik ruzie met hem.”

Mensen die naar programma’s als First Dates kijken zijn dom. Daarvan is Peter overtuigd. “Hij snapt niet dat dat soort uitzendingen zoveel mensen trekt. Toen ik Peter net leerde kennen, moest ik wel lachen om zijn uitgesproken mening, tot ik in de gaten kreeg dat hij het echt verafschuwt en neerkijkt op liefhebbers van dat soort televisie. Toen ik liet vallen dat ik het heerlijk vind om naar First Dates te kijken, keek hij me aan of ‘ie water zag branden.”

Alleen huismoeders kijken

Peter vond het belachelijk dat ze dat soort pulp leuk vindt. “Ik wist niet wat er gebeurde: hij brieste dat alleen hersenloze, huismoeders daarnaar kijken en dat ik echt ruzie zou krijgen als ik die onzin bleef volgen. Aanvankelijk dacht ik nog dat hij een grapje maakte, maar hij was echt bloedserieus. Ik zwakte het onmiddellijk een beetje af, zei dat ik het niet altijd zag, maar zo nu en dan. En dat hij inderdaad gelijk had dat het niet hoogstaand is. De waarheid is echter dat ik er echt van geniet en dat ik het heel leuk vind om te zien hoe mensen elkaar vinden en op wat voor een manier ze contact met elkaar maken.”

Brallerige golfvriendjes

Zelf kijkt Peter naar Nieuwsuur en verschillende keren op de avond wil hij het journaal zien. “Ik wil best op de hoogte zijn van wat er gebeurt in de wereld, maar ik hoef niet alles te weten. Als ik ’s avonds om acht uur naar het NOS Journaal vind ik het weer genoeg. Dan ben ik voldoende op de hoogte.” Laatst zette Peter Mirjam op een tamelijk nare manier te kijk; tegen zijn brallerige golfvriendjes die op de borrel bij hen thuis waren, onthulde hij dat ‘zijn vrouw vroeger ook naar First Dates keek’. “Ik kwam net binnen met de drankjes en hapjes en de vrienden van Peter stonden besmuikt te lachen. Vroegen mij of het klopte wat Peter zei. Ik schaamde me dood en lachte hard mee. ‘Tuurlijk niet, dat geloven jullie toch zelf niet?’ grijnsde ik als een boer met kiespijn.”

Barman Victor

Het meest vervelende vindt Mirjam dat ze zich ervoor schaamt dat ze naar First Dates kijkt maar ook dat ze het nu stiekem doet. “Het zit helemaal niet in mijn aard om me daarvan iets aan te trekken, maar als Peter iets zegt, komt dat harder aan. We zijn nu een paar jaar samen en ik ben echt dol op die man, maar soms vind ik dat hij het een beetje te hoog in zijn bol heeft. Wat maakt het nou uit waarnaar mensen kijken? Het is toch gewoon vermaak, denk ik dan. Niet alles hoeft toch zo hoogdravend te zijn? Toch durf ik hem dat niet goed te zeggen. Dus als hij thuis is als First Dates wordt uitgezonden dan zap ik verder terwijl ik het liefst kijk. Ik vind barman Victor ook zo leuk.”

Straks barst de bom

Mirjam prijst de avonden dat Peter moet overwerken. Dan nestelt ze zich op de bak, wijntje erbij en geniet ze van het datingprogramma. Maar altijd voelt ze zich er schuldig over. “Het is net of iets doe wat niet mag en dat vind ik een vervelend gevoel. Soms denk ik: ik trek me er niets van aan en Peter zoekt het maar uit, maar ik ben bang dat dan de bom barst. En daar zit ik ook niet op te wachten.”

Lees ook: Kijkers niet gecharmeerd van pijnlijk betaalmoment First Dates: “Splitten echt walgelijk”

Wat vind jij? Is het normaal dat Peter zijn vrouw verbiedt om naar pulpprogramma’s te kijken? Of moet Mirjam gewoon lekker doen wat ze wil en zich niets aan trekken van haar man? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Voor wie dit artikel ook van eerder meent te herkennen… Dat kan goed, kijk maar eens op http://web.archive.org/web/20230126060626/https://damespraatjes.nl/mirjam-kijkt-stiekem-first-dates-en-verbergt-dat-voor-haar-man/.

Reageer ook