fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kijkers niet gecharmeerd van pijnlijk betaalmoment First Dates: “Splitten echt walgelijk”

Op mijn eerste officiële date met Ward, trok hij de portemonnee. We hadden een super gezellig etentje gehad en deden daarna nog een afzakkertje, die ik betaalde. Over geld werd die eerste dates niet gesproken, we waren te druk met verliefd zijn. Het regelde zichzelf dat we om de beurt de rekening op ons namen en dat werkte heel goed voor ons. En dat werkt tot op de dag van vandaag nog steeds! 

Ongemakkelijk

Niet iedereen heeft het geluk dat dit zo natuurlijk verloopt. Sommige vrouwen zijn van mening dat een man tijdens de eerste date altijd zou moeten betalen. Ongeacht of hij en/of zij nog een vervolgdate ziet zitten. Wanneer een man daar hetzelfde over denkt, is er natuurlijk niks aan de hand. Maar wanneer die man de rekening liever split, kan dat voor ongemakkelijke situaties zorgen… Zo ook in de laatste aflevering van First Dates.

Opposites attract? 

De 29-jarige kunstenares Daniëlle gaat op date met de 27-jarige marine biologie student Thomas. Al voordat de date begint moet ik eerlijk zeggen dat ik niet begrijp hoe deze twee aan elkaar gekoppeld zijn… Daniëlle vindt zichzelf vooral chaotisch, all over the place en ongeorganiseerd, Thomas heeft een passie voor de natuur, geniet van rust en heeft een kalme uitstraling. Zelfs met de gedachte ‘opposites attract’ had ik ze niet bij elkaar aan tafel gezet. Maar goed: ik ben natuurlijk geen matchmaker 😉

Walgelijk

Gedurende de date loopt loopt het verrassend goed. Het gesprek houden ze gaande en ze vinden elkaar in het feit dat ze allebei geen vlees eten. Zodra de rekening op tafel komt, slaat de sfeer een tikkeltje om… Daniëlle is er namelijk vanuit gegaan dat Thomas de rekening op zich zal nemen. Wanneer hij voorstelt om hem te splitten is ze zichtbaar teleurgesteld. “Anders mag jij hem betalen” zegt Thomas wanneer hij merkt dat Daniëlle niet enthousiast wordt van het idee van splitten. “Ik ga hem sowieso niet betalen” is daarop haar antwoord. Uiteindelijk splitten ze de rekening, waar Daniëlle achteraf geen goed woord voor overheeft. “Ik vind dat splitten van een rekening echt fucking walgelijk gewoon” zegt ze na de date in haar interview.

Niet gecharmeerd 

Op Twitter zijn kijkers niet gecharmeerd van de actie van Daniëlle. “Dit is het meest gênante betaalmoment ever bij ” schrijft iemand. En een ander zegt: “IK GA HEM ZOIEZO NIET BETALEN????? niet te geloooooooven “.

Benieuwd naar de date? Bekijk de aflevering hier.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Rin -

In vele culturen is het zo dat dé man de vrouw vraagt voor een date en dan is het logisch dat hij betaalt.

Sylvia -

Ervan uitgaan dat de man op de eerste date betaald is, naar mijn bescheiden mening, niet van deze tijd.

Reageer ook