fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kijkers zijn woedend! Netflix experimenteert met reclames

De reden dat ik een abonnement heb genomen op Netflix is dat ik series kan bingen op het moment dat ik dat zelf wil. En het liefst kijk ik non stop meerdere afleveringen achter elkaar door. Maar mogelijk komt daar een eind aan, want Netflix test het uitzenden van promovideo’s tussen de afleveringen van series door. Een klein deel van de Netflix-abonnees krijgt momenteel reclames in beeld. De eerste reacties zijn niet zo positief!

Nog een Coca Cola reclames

Momenteel adverteert Netflix met de promovideo’s reclame voor andere series en films waarvan Netflix vermoedt dat de kijker er geïnteresseerd in is. Dus nog geen Coca Cola of MacDonalds reclames.

Weinig begrip

Wel is het volgens Netflix mogelijk om de reclame op elk moment af te breken door een button die in beeld komt. Maar toch is er onder de kijkers weinig begrip voor de test van Netflix zo blijkt uit de reacties op het populaire internetplatform Reddit.

Er wordt al gedreigd met het opzeggen van abonnementen als Netflix dit zal doorzetten. “Mensen zijn vaak naar Netflix ‘gevlucht’ omwille van die ellendige verfoeilijke storende tv-reclames en betalen om ongehinderd te kunnen kijken”, geeft Dominiek Cottem bijvoorbeeld op Twitter aan.

Nooit adverteren tijdens film of aflevering

Netflix heeft ooit beloofd dat ze nooit advertenties zullen tonen tijdens een film of aflevering van een serie. Daardoor ligt er voor Netflix mogelijk wel ruimte tussen de afleveringen. De vraag is hoe de Netflix klanten hierop zullen reageren.

Blijf jij Netflix kijken?

Ik wel. Ik vind het wel leuk als ik suggesties krijg van series die mogelijk bij me passen. Graag zelfs. Maar geldt dit voor jou ook? Zijn deze reclames een reden voor jou om Netflix op te zeggen als ze het na deze proef voortzetten? We zijn benieuwd naar jullie reacties. Laat je het ons weten bij de comments onder dit artikel? Vinden we leuk :-).

Bron: RTLZ

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook